BisnesJaya Logo


Home :: Kangen Water :: Tone Excel

Tarikh Kemaskini : 7-Feb-2016


(Ini adalah website persendirian BisnesJaya.com, dari masa ke semasa akan di update untuk memberi info terkini.)

Website ini belum siap di update sepenuhnya lagi... tapi info yg ada ni pun ok dah... later update lagi :)

BisnesJaya President & Vice President

“If Yoy Want To Go FAST => Go ALONE!

If You Want To Go FAST, FAR, & BIG => Let’s Go TOGETHER!”

..

Rahsia Gali Lubok Emas

Tone Excel
Kangen Water
Simkad pic SD501
"Change your simcard, change your life..."
"Change your water, your life will definitely be changed!"

..


PN. JAHLILAWATI ABU BAKAR @ KAK JAH

Founder/President BisnesJaya.com   
Pakar/MultiJutawan Network Marketing


Kak Jah Porsche

No. HP :
019-310 5171 ; E-Mail : jahlilawati@gmail.com

Pn Jahlilawati Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai “Kak Jah” merupakan usahawan network marketing, kini berkecimpung di dalam bidang Kesihatan Air & Telekomunikasi, sebelum itu di bidang e-Pendidikan.

(Total no. of years experience Usahawan Network Marketing – 7 tahun)


[4/4].  Usahawan Network Marketing Kesihatan Air [Kangen Water]                
  • Bisnes ini membantu ramai sangat, semua orang, sebab semua orang minum air.
  • Bermula September-2015
  • The fastest person in the world – pemecah rekod dunia!:
    • Hari pertama capai pangkat 5A. – the fastest…
    • Hari ke-9 capai income rm 6 angka. – the fastest...
    • Hari ke-18 capai pangkat 6A. – the fastest…
  • Top sponsor bulan September tempat ke-3 in the world. – peringkat dunia…
  • Di bulan pertama income ~rm400ribu! – the biggest & the fastest...
  • Melahirkn lebih 10 orang income pulohan ribu (20 hingga 90 ribu rm) sebulan. – paling ramai & banyak dalam waktu yang singkat…
  • Semuanya di atas di buat dalam tempoh sebulan sahaja & pada bulan pertama!
  • Jadi cover majalah ENAGIC Global EFriends keluaran November-2015
    • Majalah ini diedarkan oleh Enagic di seluruh dunia.
    • Kak Jah, MALAYSIA product, WORLD achievement!
Cover Mag
“Change your water, your life will definitely be changed”
[3/4].  Usahawan Network Marketing Telekommunikasi [Tone Excel]                

  • Di bidang telekomunikasi, Kak Jah membantu ramai orang diluar sana mendapat pendapatan tambahan dengan cara yang sungguh mudah dan langsung tidak membebankan.
  • Di bulan pertama sahaja beliau telah di nobatkan sebagai Top-Sponsor No.1 syarikat bagi bulan Mei-2013.
  • Summary income Kak Jah:
    • Bulan Pertama => Income terus 4-Angka sebulan (RM4 Ribu)
    • Bulan ke-3 => Dah 5-Angka (RM17 Ribu)
    • Bulan ke-9 => Capai 6-Angka sebulan (RM125 Ribu)..., ya hanya di bulan ke 9
    • Bulan ke-10 => Dah ada 21 Branches di bawah rangkaian Kak Jah; (RM184 Ribu)
    • Pecah rekod semua!
  • Syukur, Rangkaian Kak Jah juga ada yang dapat 5-angka sebulan dalam jangkamasa yang singkat beberapa bulan sahaja.
  • Telah terbukti Kak Jah merupakan Ikon ‘trend setter’ BisnesJaya.com dalam evolusi perkembangan dan pencetus aura gelombang Usahawan Telco sejak Mei-2013. Sekali lagi pencapaian beliau pecah rekod semua!
Pada 2013 Kak Jah mendapat anugerah "Most Outstanding Achiever 2013". Syukur baru 5 bulan dah dapat anugerah pencapaian tertinggi. Pada 2014 anugerah "Excellent Leadership 2014". Dari setengah juta ahli ToneExcel, Kak Jah di anugerah kan award ini.
Ipoh Award Outstanding Excellent Leadership 2014


“Change your simcard, change your life”


Kini Kak Jah melakukan 2 bisnes network marketing di atas SERENTAK, yang mana jarang sekali di lakukan oleh mana-mana multijutawan network marketing di luar sana. Memang challengging tapi boleh! :)


[2/4].  Usahawan Network Marketing e-Pendidikan [Score A]                            
  • Di bidang e-Pendidikan, Pn Jahlilawati telah mencapai tahap tertinggi syarikat iaitu ke tahap Multi-Millionaire Club (MMC).
  • Beliau merupakan Crown Manager, Jutawan Wanita Pertama, Jutawan Pantas, Top Sponsor No.1, Multi-Jutawan Wanita Pertama, Multi-Jutawan Wanita Terpantas di syarikat.
  • Merupakan Mentor kepada Kelab Jutawan Jaya (KJJ). Di dalam KJJ telah lahir 9 orang ke ‘Kelab Jutawan’, ratusan orang berpendapatan 4 angka & 5 angka sebulan.
  • Pada '2012 MLM Golden Midas Charity Night', yang dianjurkan oleh independent organization MLM Toper di PWTC, dari semua syarikat MLM di seluruh Malaysia, Pn Jahlilawati telah dinobatkan bersama 11 orang Jutawan MLM yang lain mendapat anugerah berprestij iaitu "Million Dolar Independent Enterpreneur” (M$IE).

  • Kisah Kejayaan Kak Jah di Majalah/Buku:
Majalah Potensi
(Aug-2010)
Malajah Media Sukses
(Feb-2012)
Buku MDIE
(Nov-2012)
ScoreA BisnesJaya - Potensi ScoreA BisnesJaya - Media Sukses ScoreA BisnesJaya - MDIE Buku

Score A BisnesJaya MDIE
  • Stadium Melawati, Shah Alam, Mei-2012
Score A BisnesJaya - 519 Stadium

Kak Jah berucap pada perhimpunan usahawan e-Pendidikan, lebih 8 ribu orang!

 

[1/4].  Kerja Makan Gaji                                                                                          
(Total no. of years experience Kerja Makan Gaji – 20 tahun)
  • Sebelum menceburi bidang usahawan, Pn Jahlilawati bekerja makan gaji dengan syarikat swasta (vendor) dalam bidang I.T. selama 20 tahun. 
  • Beliau mula bekerja pada usia 23 tahun, iaitu sebaik sahaja tamat pengajian Bacelor Sains Komputer di peringkat Universiti pada tahun 1989.
  • Bermula sebagai Trainee, Analyst Programmer, System Analyst, Senior SA, Project Manager, sehinggalah jawatan terakhir beliau sebagai Head of Department, kesemuanya beliau specialized dalam bidang Software Development.
  • Beliau merupakan pekerja cemerlang syarikat secara konsisten – mendapat kenaikan pangkat yang paling cepat, kenaikan gaji yang paling banyak, wanita pertama menjawat jawatan peringkat senior management, & paling muda.

 

SCKJ – “Special Coaching Kak Jah"

Kak Jah mempunyai branding kursus beliau sendiri yang popular iaitu SCKJ “Special Coaching Kak Jah”, yang telah terbukti melahirkan ribuan usahawan berpendapatan 4 angka dan 5 angka sebulan, malah ada yang 6 angka sebulan.

SCKJ telah menjelajah ke seluruh negeri di Malaysia selama 7 tahun Kak Jah menceburi bidang usahawan, dari selatan Johor, Melaka, Negeri Sembilan, ke utara Perak, Kedah, Penang, Perlis, ke pantai timur Pahang, Terengganu, Kelantan, & juga ke Sabah & Sarawak.

Antara lokasi di Klang Valley adalah di Auditorium Magic CyberJaya (300+ pax) & di Auditorium Cempaka Sari Putrajaya (600+pax)


ToneExcel BisnesJaya - SCKJ Audi Magic
ToneExcel BisnesJaya - SCKJ AudiCempSari
Cyberjaya Putrajaya



So, jangan lepaskan peluang, hadiri SCKJ, saksikan sendiri, rasai pengalaman direct dari insan luarbiasa hebat ini - yang telah membuktikn kejayaan beliau di 3 bisnes yang berlainan - belum pernah lagi dibuat dek oranglain! World record!

 Next SCKJ

Special Coaching Dato' Jah ('SCDJ')
- Money Back Guarantee!

============================

Semua orang tahu nak berjaya dlm sesuatu bidang tak kira any bisnes - network marketing atau conventional; any pekerjaan; dunia akhirat - nak berjaya kena ada ILMU! Dapatkan ilmu dari mentor yang TEPAT dlm bidang tersebut yg bukan shj telah pun berjaya tetapi berjaya dgn cara yg BETUL.

Di bidang network marketing siapa lagi yg punya testimoni GEMILANG yg dah 3 KALI berjaya di 3 BIZ network marketing yg BERLAINAN, telah melahirkn lebih dari 10 ORANG JUTAWAN, RIBUAN ORANG berpendapatan 4 ANGKA & 5 ANGKA SEBULAN, dgn cara yg PANTAS & MUDAH; yg dah masuk thn ke-7 berkecimpung dlm dunia network marketing, kalau bukan PROVEN TESTIMONI, da living legend Triple MultiJutawan Dato' Jah! :)

Datang ke 'SIGNATURE' training Dato' Jah SCDJ (dulu SCKJ) yg akan diadakan pada:
20hb Febuari 2016, Sabtu 9.30am - 5.30pm
di Auditorium Magic, CyberJaya.

Tiket termasuk LUNCH, FREE GIFT, & CABUTAN BERTUAH LUMAYAN bernilai lebih RM1,000.
Harga tiket RM890, tapi Dato' Jah bermurah hati bagi DISKAUN...

Tier-1 : Beli bulan Febuari 1 tiket RM590.
Tier-2 : Beli bulan Febuari 4 tiket & ke atas RM390.
Tier-3 : Beli bulan Januari 1 tiket RM390.
Tier 4 : Beli bulan Januari 4 tiket & ke atas RM190 - mana nak jumpa kursus multijutawan kat luar sana, harga rendah mcm niiiii.....

Hah! Ada lagi diskaun! Kpd yg dh pernah dtg:
~3 kali ke atas dpt DISKAUN LAGI 30%;
~5 kali ke atas DISKAUN LAGI & LAGI 70%
Huuuuu..... bnyk diskaun bagi nih, tak sambut gak lgi kali ni memang rugi sbb nxt SCDJ tak tahu ada diskaun banyak mcm ni lagi tak.

ULANG dtg utk nak MAHIRkn, bukan sekadar TAHU. Dgn tahu shj cukop utk diri anda sendiri, tp nak CONVINCE orglain kena mahir.
Sngt penting juga utk RECHARGE SEMANGAT & ILMU agar lebih laju lgi MOMENTUM anda (momentum sngt penting dlm biz netwrk mrktng), & lebih PANTAS & TUNTAS lagi KEJAYAAN ANDA!

Any biz network marketing pun boleh dtg SCDJ ni sbb contents nya 80% UMUM, hanya 20% shj DJah akan bagi cth2 biz yg DJah sedang buat skrg iaitu ToneExcel & KangenWater.

Order tiket & byr ke acc Maybank
Zaimah Mohd Noor - 514057650177
Hp 011-1881 7710

Sekiranya anda tdk brpuashati dgn kursus SCDJ, DJah akan PULANGkn balik DUIT ANDA! MONEY BACK GUARANTEE!

Cepat sebelum kehabisan. PELABURAN terbaik bagi diri seseorang adalah pelaburan utk DIRInya SENDIRI iaitu attend TRAINING.

~"If u want to go fast => go ALONE!
If u want to go fast, farrrrr, & BIG => let"s go TOGETHER!"

 

CSR – Corporate Sosial Responsibility


Syukur alhamdulillah tercapai melaksanakan niat, terasa nikmat tangan yang memberi, dapat memberi sumbangan & sedekah kepada ibu tunggal, kepada anak yatim, kepada sekolah tahfiz, dan lain-lain.


Bersama Anak Yatim, Julai-2015


ToneExcel BisnesJaya - Iftar-1

Syukur dapat melaksanakan sedekah rm20ribu kepada mereka…
Tersentuh hati & insaf tengok anak-anak ni...

Derma ke mangsa banjir Kelantan – rm20ribu.

Hari Ibu, di Restoran Datuk Khaty, Mei-2014. Alhamdulillah bagi sumbangan rm15 ribu kepada ibu tunggal & anak yatim, syukur...

ToneExcel BisnesJaya - Datuk Khaty - Hari Ibu

Derma rm10ribu ke Tahfiz



ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Pasir Mas - Tahfiz


& Beberapa lagi..… paparkan sebahagian agar menjadi contoh ikutan amalan mulia sedekah, tiada niat nak menunjuk. Kita semua kena ingat harta kita yang sebenar bukanlah berapa banyak yang kita ada di atas muka bumi ini, harta kita yang sebenar adalah berapa banyak kita infak kan kepada oranglain ke jalan yang benar.


 


Latest Achievement

Dato' Jah

Syukur ke hadratMu...

Di atas pengurniaan ini. Tak pernah ku sangka buat network marketing boleh sampai ke tahap ini.

Tq kpd yg nampak perjuangan kjah & recommend.
Menjunjung kasih kpd anakanda Tengku yang endorse.
Menjunjung kasih duli Tuanku yg menganugerahkan.

Moga pencapaian ini menguatkan lagi semangat ku utk terus berjuang. & Kan ku terus ikut resmi padi semakin berisi semakin tunduk.

Terimakasih Allah
Terimakasih bisnes2ku, rangkaianku, familyku.

~Dato' Jahlilawati Abu Bakar, D.I.M.P
Jumaat 18/12/15

 


Plan B


[ Kenapa kita KENA ADA 'PLAN B' ? ]

Sebab ANYTHING can happen to our 'Plan A' ! As simple as that, as straight forward as that - sebab nya! Tiada pelik2, selindung2 or hangky-pangky.

Anything means not only the GOOD things but also the BAD things. Kita x tahu, nobody knows.. tp jgn la salah faham plak ingat mcm something buruk nak brlaku kat plan a kita. Maksud kjah kita tdk tahu.. tp tdk brmakna ianya tdk akan or tdk boleh brlaku.

So sebelum trjadi apa2 yg tdk elok yg diLUAR JANGKAAN kat plan a kita, better kita brsedia, ada BACKUP plan, spt kata pepatah sediakn PAYUNG sebelum hujan.. sbb jika dh brlaku, kita x sediakn payung, yg basahnya sapa? kita jugak yg basah bukannya orglain. Yg susahnya kita jgk, bukan orglain. So DON'T LET apa orglain kata, menyekat kita dari buat plan b, sbb bila kita susah bukan ada orglain tu TOLONG kita pun.. kita yg tanggung susah seme sendiri.

Ada yg kata bila dh ada plan b, nanti x fokus buat plan a plak. Bca post fb TERDAHULU kjah tulis pasal ni!

Org yg dok kata FOKUS fokus buat plan a mungkin mereka dh cukop bckup sbb tu mereka leh ckp mcm tu, tp kalau mereka belum cukop & x de bckup plan, hmmm nanti bila brlaku sesuatu yg buruk ke atas plan a mereka, masa tu mereka tahu la sapa kwn sapa lwn yg sebenar. Org yg dok nasihat suh fokus tu nak ker bantu dia? Kjah DAH TERKENA dah sebelum ini, pengalaman hidup kjah sendiri, sbb tu lagi la kjah CONCERN LEBIH pasal kena ada plan b. Betapa susahnya hidup kjah bila plan a kjah dilanda musibah, orglain x tahu pun, yg tahu pun bukannya nak tlg pun... yg x mampu nak tlg tu kjah faham la, ini yg mampu pun buat derk jer.

Lagi best org yg dok kata fokus tu dia pun ada LEBIH dari 1 plan gak.. HARU tul! Kita ni dok lurus la dengar saranan dia, tp dia sendiri buat apa yg dia tegah orglain buat. Kjah dh jumpa jenis org mcm ni.. Hurmmm.. anda seme dh besar panjang, bole menilai sendiri.. tp biasalh x seme org nampak.. ada yg masih x sedar2 lgi or buat2 x sedar...

Apa2pun its yr life, u yg kena take care. To me semua org kena ada plan b!

~Kembali kpd asal...

 

'Plan B' kjah adalah KangenWater biz. Nak tahu details - sila pm segera! Dengar penerangan lengkap dulu direct dr kjah, bukan dengar here & there dr sumber org2 yg x brjaya buat pun...

Syukur sngt Ya Allah!

Kjah nak bgtahu kjah x tinggalkn TE, kjah tambah buat 1 lgi biz... KJah nak buktikn bahawasanya kita boleh brjaya, boleh jadi multijutawan aktif dlm 2 biz network marketing yg brbeza. Yg penting kita buat dgn cara yg 'betul'...

 

Perasaan kjah melonjak-lonjak utk buat plan b ni dh lama... sbb kjah x nak pisang brbuah 3 kali dlm hidup kjah... dulu dh terkena kali prtama masa keje mkn gaji, kali kedua masa buat score a, now kali ketiga masa buat toneexcel kjah x nak trkena lagi. Kjah x nak dh terantuk baru nak terngadah... kjah nak sediakn bckup semasa kjah tengah senang, jgn salah faham biz kjah di te masih lagi maju, syukur alhamdulillah... kjah sayangkn te, cuma kjah nak buat bckup plan & kjah jumpa 1 peluang yg luarbiasa hebat mcm te tp dgn kekuatan trsendiri, market segmen yg lain. Dua2 biz bagus! Kjah nak buat dua2 sungguh2!

Kjah pegi umrah time bulan puasa lepas, salah 1 sbbnya mohon petunjuk utk buat keputusn... kjah brdoa di raudah, di depan kaabah, & kjah memang dpt dgn jelas kena execute plan b. Balik umrah kjah rileks dulu, continue cuti, habiskn bln puasa, then raya, then baru kjah 'on' plan b.

Hrp dgn pnjelasan ini membantu kita seme...
~Semoga sama2 brjaya...
Nak brjaya cara cepat, senang, & bnyk - buat ikut sistem. Dlm biz network marketing menaja perkara biasa, yg penting adalh duplikasi, kuasa leverage! Itu rahsianya... kjah boleh ajar kpd sapa yg brminat. Pm

***

4 points PENTING kak jah sentuh:
===========================

1). SALAH / TAK SALAH

2). CROSSLINE / TAK CROSSLINE

3). FOKUS / TAK FOKUS

4). WRONG SIGNAL / TAK WRONG SIGNAL

[ Baca dgn teliti ]

 

[ Adakh SALAH jika kita join lebih drp 1 biz network marketing dlm 1 masa ? ]

Not easy utk tulis topik ini, tp insyaAllah dgn pengalamn kjah, kjah compactkn jelaskn sebaik mungkin dgn penulisan yg mudah difahami. Semoga dpt dijadikan panduan.

~Kak Jah
Pakar/MultiJutawan Network Marketing terpantas... sekali... 2 kali... 3 kali? Break world record? Hmmm cannot be nasib..... :)
Dgn izinNya. Syukur alhamdulillah.....


Biz baru sering tumbuh trmasuk biz network marketing (nm). Kita tdk boleh sekat prtumbuhn ini yg x kn putus2 brlaku sampai bila2. So either u join it atau x join - itu prsoalan lain. Prsoalan utama yg ditulis ini - Adakh SALAH jika kita join lebih drp 1 biz network marketing dlm 1 masa?

Sebelum mnjwp prsoaln ini, kita kembali kpd asas... - Bila kita join sesuatu biz nm kita join sbg independent distributor, brmakna kita tdk terikat tdk sign mati dgn sykt trsebut atau upline kita tu. Ofcourse ada terms & conditions yg sykt tetapkn kita kena patuh. Upline kita bukan majikan & kita bukan pekerja, upline kita bukan boss & kita bukan staf dia, hubungan kita adalh sbg bizpartner. Org fulltime kerja mkn gaji pun boleh buat parttime keje/biz lain, inikn pula kita yg buat nm yg tdk terikat memang la lg boleh. So kita bebas utk join lebih drp 1 biz nm. Adalh bukan mnjadi suatu kesalahn jika kita join lebih drp 1 biz nm. Ini kena clear. Jwpnnya TAK SALAH. Tdk ada satu undang2 pun yg mengatakn salah join lebih drp 1 biz nm. Pegi lh mn2 mahkamah pun, kpdnkk ker, suruhanjaya ker, syariah ker - mn ada salah org join lebih drp 1 biz nm - baik dr segi legal atau etika. Cth org kawin 2, haaaa adala yg suka dgn cth ni - mn salah dr segi legal & etika. Cuma org slalu pandang serong pd org yg kawin lebih drp 1 ni. Itu cerita lain. Salah & pandang serong r 2 diff things - kena bezakn.

Now the nxt part - kenapa ada org kata tdk bagus org yg join lebih drp 1 biz nm ni? So nampak tak? Again its 2 diff things - X SALAH & X BAGUS. Kita kena clear. X SALAH dh clear. X BAGUS belum tentu. Kalau kita boleh atasi sbb2 x bagus tu, kena caranya, silap2 ianya boleh jd sngt bagus! :)


Antara sbb utama x bagus adalh kerana brlakunya:

1). Crossline - di mana org yg join biz nm bru tu ambil dwnlns orglain.

2). Tdk fokus - sbb buat lebih drp 1 biz nm, jadi masa brkurangn utk buat, pembahagian masa & prioriti terbahagi, so produktiviti menurun.

3). Bagi wrong signal - orglain akan ingat biz nm yg sedang dia buat x berapa bagus atau brmasalah sbb tu dia buat biz nm yg lain.


Utk mnjwp 3 sbb utama di atas, trlebih dahulu kena faham/jelas apa yg diperkatakn.

Point 1). Crossline - definisi crossline adalh u ambil org di BIZ YG SAMA yg dh join bwh upline lain yg belum xpired, join pulak di bwh u di BIZ YG SAMA. Clearkn. Keyword nya - BIZ YG SAMA. Tetapi jika brlainan biz - bukan dikira crossline. Mn ada crossline! Kita buat biz nm A, org biz nm B, C, D, etc join kita - kita happy, tp bila org biz nm A kita join biz nm org lain - kita marah. X kena tuh. Mana aci! Kita ambik orglain punya boleh, orglain ambik kita punya x boleh. In the 1st place dwnlns kita tu bukan kepunyaan kita totally. So kena faham betul2 istilah crossline.

Apa yg kita boleh buat utk mengurangkn ketegangan hal ini adalh dgn mensarankn org join ikut hiraki biz nm dia skrg, walaupun kita x buat salah apa2 sbb bukan crossline, tp kalau upline dia x join or lambat join - tinggal ler... Jgn plak ckp kita x jaga harmoni biz nm yg kita dok buat skrg ni. Peluang dh bg, u yg x sambut, itu hak u, & memang x salah pun, tp jgnla dihalang, di cerca, malah lebih teruk lgi difitnah org yg nak sambut. Itu hak masing2. Org tu nak ubah kehidupn dia ke arah lebih baik, kita sepatutnya mndoakn dia & ucap gudluck. Yg penting kita seme buat cara yg betul.

Lagi 1 kita kena kembali kpd ajarn yg betul iaitu sesungguhnya rezeki dtg drNya... kita kena redha jika dwnlns kita pergi ke orglain. Kjah tahu perkara ini senang utk diucapkn tp sukar utk dilakukn, jika brlaku pd kita dwnlns kita pergi ke lain, kita pun akan marah jgk. Cuma jgn la brpanjangn marah tu sampai mnjejaskn hal2 lain pula. Marah sekejap2 jer dah smile emoticon Sbg leader kita kena toleh ke belakang tengok rangkaian kita, ada yg brjaya ikut kita, ada yg tdk... jd biarlah mereka buat yg lain, mn tahu rezeki mereka lebih bagus di tmpt lain. Yg brjaya dulu brtambah berjaya double triple rezekinya, yg tdk brjaya dulu now berjaya dgn biz nm baru ni. Jgn sekat rezeki org. Kena percaya rezeki drNya & kena pasrah.


Point 2). Tdk fokus - kita biasa dengar ayat nak brjaya kena fokus. Tahukh anda apa maksud fokus yg tepat? - "Pay attention of what u r doing". Cth time driving drive lah jgn brwhatsap atau call... time makan makan lah jgn tengok tv or main hp... itu makna fokus, bukan brmaksud u x boleh buat keje2 lain. Kita ni manusia diprogrmkn bole buat mcm2 mende dlm kehidupn kita ni. Cth time belajar di U, dlm waktu yg sama ada yg kawin, malah ada anak, ok jer ada yg brjaya buat tu serentak. Cth keje fulltime mkn gaji buat biz nm & parttime lgi buat keje lain, ok jer ada yg brjaya.

Cuma x dinafikn kita akan lebih bz. Fakta ttp fakta, yg ini kjah x kn selindung, memang kita akan jd lebih bz. Lebih bz adalh 2 diff things dgn tdk fokus. Bz ni pun nikmat & rezeki drNya yg org trlepas pandang, ada org ingat bz tu x bagus. Ada org boleh perform buat bnyk mende, ada org x boleh, dia kena buat 1 mende shj utk nak brjaya. U lebih mengenali diri u brbanding orglain, so u decide la yg mn 1 yg u boleh.

Kjah nak tanya la org yg dok kata dia fokus tu, buat 1 biz nm shj - brape org u taja sebln? Brape ramai grp u yg u dh service? Kalau setakat taja 5 org sebln pun susah, servis grp pun jarang or x buat, hmmm jgn ckp bnyk la... baik org yg buat lebih dr 1 biz nm tp dia menaja lebih 10 org sebln, & dia rajin servis/bantu grp dia - itu lebih bagus dr org yg kata dia fokus td. At the end of day - result does matter, x kira u fokus buat 1 biz nm shj atau lebih. Cuma tu lah u akan lebih bz bila buat lebih drp 1 biz nm. Itu u yg pilih, u kena tanggung la... haha... to me kalau returnnya brbaloi-baloi-baloi - i dont mind. Return di sini bukan shj brmaksud dr segi wangringgit ttp juga produk yg kita buat tu dpt memberi manfaat kpd lebih ramai lgi org di luar sana - kita puas. Kepuasan yg tinggi juga adalh dikira suatu return yg baik.

Kalau kjah owner sykt biz nm tu, kjah akan lgi suka dgn org yg perform/results, ofcourse dgn cara yg clean, drp org yg kononnya fokus buat 1 biz nm tu jer tp x perform mana pun...

Ada org takut confuse, kelam-kabut jika buat lebih dr 1 biz nm... tp kalau u punya time mgmnt ok, insyaAllah ok. Kalau u memang dh jenis kalut - buat 1 pun huru hara... hihi


Point 3). Bagi wrong signal - haaaaa ini peranan org yg join biz nm yg lain tu utk bagi pnjelasn dr masa ke semasa bukan biz nm yg sedang dia buat tu x berapa bagus atau brmasalah tp sbb dia jumpa peluang lain yg terlalu bagus utk dilepaskn smile emoticon Yg penting dia jgnla join biz nm competitor dgn sykt yg dia buat skrg. Itu memang cari pasal laaa...

So either u join lebih drp 1 biz nm or u join 1 shj - its up to u - its yr life. Cuma jgnla dikutuk org yg buat lebih dr 1 biz nm ni... silap2 u pun nanti join biz nm yg dia buat tu, kan dh malu. Lgi 1 bila u dh diberi peluang utk join tp u x join jgn la marah bila dwnlns u join dgn orglain. Ingat dwnlns u tu bukan hak mutlak u. They belong to market out there. Siapa bagus dwnlns u nak pegi, itu hak dia. Asalkn buat dgn cara yg betul...

Hrp tulisan kjah ini dpt membantu anda lebih jelas lgi ttg topik ini. Hrp tdk kecoh2 lgi selepas ini. Kita sama2 tumpukn prhatian apa yg kita buat. Buat sampai jd jutawan. Lawan tetap lawan... :)
Cheers...

Sekian.

 

Penutup

 
Buat bisnes ni bukan sahaja untuk menjadi kaya tetapi juga untuk menjadi insan yang lebih baik.


Matlamat Kak Jah seterusnya adalah melahirkan seramai mungkin orang yang berpendapatan 5 angka mahupun 6 angka sebulan, di samping mengubah minda dan sikap mereka ke arah insan 1%, iaitu insan hebat dan luarbiasa wow!

~ Ikhlas, Triple MultiJutawan Proven, Dato' Jah

 
Jahlilawati


"Knowledge is Not Power, Applied Knowledge is Power"
P & VP

Model jam yg tdk dibyr!
Kpd yg nak beli jam ni JANGAN hubungi kami :p
Kpd yg nak ubah kehidupan jer SILA hubungi kami! :)

Dato' Jah 0193105171 & Cik Zaimah 01118817710


 


LATAR BELAKANG CIK ZAIMAH MOHD NOOR @ MISS VP

Vice President BisnesJaya.com
Pakar/Queen of Media Sosial

Miss VP Zaimah

Hampir semua orang tidak tahu Kak Jah mengenali Zaimah dah lama berbanding dengan kebanyakan orang yang Kak Jah kenal hanya di bisnes TE ini, juga di bisnes sebelum ini sahaja. Kak Jah kenal Zaimah time zaman Kak Jah kerja makan gaji sebagai vendor I.T. lagi, Kak Jah yang interview Zaimah & beliau berjaya menambat hati Kak Jah & mengatasi ramai candidates yang lain. Di situ pun dah nampak kelebihan beliau.

Dah kerja lepas tu berhenti, jadi pramugari, Kak Jah pun heran dah la ada master, kerja eksekutif, background lasak pernah jadi rotu di Universiti, tapi jadi pramugari, hmmm.. contradik betul... tapi dah tu minat dia suka jalan-jalan tengok negara orang, sukahati dia lah janji tak kacau orglain.

Beberapa tahun kemudian kami bertemu kembali, beliau dah kerja I.T. balik, beliau join bisnes Kak Jah sebelum ini, buat part-time, berjaya sampai ke tahap pangkat tertinggi Crown Manager! Cool... hebat!

Then kami terpisah lagi...

Last year kami berjumpa kembali. Kali ni beliau kerja dengan syarikat besar I.T lain, jawatan/gaji bagus. Beliau join bisnes TE ni. Mula-mula tak buat sangat, lama kelamaan nampak keseriousan beliau buat. Bila dah nampak beliau serious, & rasanya dah jodoh kami dipertemukan & dipisahkan beberapa kali, kali ni Kak Jah tak lepaskan beliau lagi, Kak Jah offer beliau sebagai bisnes partner Kak Jah, sebagai Vice President BisnesJaya.com. Bukan senang Kak Jah nak offer seseorang jadi bisnes partner Kak Jah kalau Kak Jah tak kenal & tak yakin dengan capability orang tuh!

Selain sebagai bisnes partner, banyak hal-hal diluar bisnes yang beliau bantu Kak Jah. Terimakasih sis Zaimah...

Kak Jah rasa tiada siapa yang boleh menafikan kehadiran awak mewarnai/ memeriahkan/ menaikkan rating TE di media sosial. Bagi Kak Jah awak layak dapat gelaran "Queen of Media Sosial TE". Tapi seperti biasa setiap kejayaan datang bersama cabaran - awak di marah-marah di fb, & macam-macam orang kata awak.
Orang memang suka pre-judge sis.. tambahan pula awak cantik, cik pulak tu, & bekas pramugari... lagi la....

Be strong my dear partner, yang penting apa yang awak tulis adalah perkara yang benar, tulislah ikut style awak, just be yourself.
Awak sangat unik & istimewa. Rempah-ratus perjalanan kehidupan awak yang pelbagai menjadikan awak luarbiasa hebat wow! I'm proud of u!

Siapa tak kenal rapat awak, memang tak tahu the other side of awak yang best tu... Saya tahu..... :)
~Luv u.



Di atas tu write-up dari Kak Jah.
Di bawah ni write-up dari Miss VP sendiri... selamat membaca...

FOUR DECADES IN MEMORIES
==========================

Salam Aidil Adha...

Alhamdulillah.. today is Hari Raya Haji and what are so excited, today also my born day :)

Yes, for the first time in my life, besday on raya! MasyaAllah... i'm so blessed! Hehe.. 
See I gave u all day off today due to my bday! Haha.. chills!

Wanna share d overwhelming birthday wishes that I received today from various friends via social media; facebook, whatsapp, instagram, also via SMS..

THANK YOU geng!! I'm speechless.. thanks to social media medium that keep us bonding no matter where we are all about and I do appreciates all wishes and messages and some of them really touched myheart, indeed!

Yup.. another born day.. and it almost 4 decades of fruitful life the I've been through..
The sweetness and the sourness of life that only me knew it better.. hehe..

Nevertheless, I personally would like to thank all relevant parties that had participated and cherish the journey of my wonderful life :)

These people and parties really had polished me to manoveour journey of my life, stepping stones and adding the spices of rockin year past.. present.. and future.. oh yeah!

Without them, the story of my life wont be extravaganza as of today.. lol.

~
Thanks to my family; specially my parents and siblings that gave all the freedom to me to follow my independent guts pursuing my studies diploma, degree, master and allowed me to jump into Reserve Officer Training Unit (ROTU) that really opened my eyes to another side of world.. i'm so proud with my intake 17 and been commission as Leftenan Muda by Yang DiPertuan Agung in year 1998 was unbelievable! Hey, believe me, UPM had the most memorable moment.. basic life started here!

~
Thanks to Kak Jah who interviewed and hired me fresh graduated Bacelor Sc Comp into Sepakat Computer Consultant sdn bhd, the first private company that i've been working! Still remember based at TTDI with wonderful geng for TM project;
.. and many more! and been thru most critical project after that; Suruhanjaya pilihanraya :p seriously, office SPR was our "home" around the clock.. is it right geng?!
And enjoyed having project with Traderoof team;
.. and geng for one of Ministry's Strategic Information System Planning.. memories remain geng!

The down part, our company having downsizing issue and salary has been reduced certain percentage; pushed me a call to tender my resignation and focused on my final year of Master (part time UPM Master of Information Technology).

~
I'm jobless and back to study life... actually study done, just concentrate on my Master final year thesis :p

~
I'm so passionate about travel. Love travel.. love food so much. I had no idea why i went to Malaysia Airlines interview as flight stewardess at the first place! Kih kih.. maybe I took it as a new challenge of my life.. out of the blues.. totally not in my plan...

Alhamdullilah.. been selected as flight stewardess at the age of almost 27 years old. Hehe people called me "OLD cabin crew".. unfortunately I didnt disclose all education certificates that I had. SPM was a minimum qualification that required :p

New cabin crew has to go tru 4 months basic training at Malaysia Airlines Academy @Kelana Jaya. 2 weeks after basic training I received job offer as Pegawai Sistem Maklumat at one of gov agencies.. phew! Have to let it go because already signed contract with MAS. Let it go.. let it go..

Done with MAS basic training.. the rest.. fly up up and away.. hehe.. so lucky just 14 months as d-fleet crew (aircraft B 737 and Airbus) then promoted as widebody crew (Aircraft Airbus, B777 and B747) the medium and long houl flight! So lucky been to Manchaster 3 times before the station taken out from MAS destination :p
You name it; London, amsterdam, rome, paris, Newyork, Los Angeles, melbourne, perth, brisbane, sydney, johannesburg, cape town, buenos aries, dubai, jeddah and many more!
Its a like dream come true.. travel all round the world! FANTASTIC! Learnt alot while traveling.. its really opened my eyes and greatful for being Malaysian..

5 years contract ended and MAS offered me as permanent cabin crew.. I rejected the offer.

~
Back to IT world.. really?! CRAZY.. 5 years of flying how am I gonna pick up the knowledge and technology?

Alhamdullilah.. been hired by CEO of MOL Access Portal, (company owned by Berjaya Tycoon, 
Tan Sri Vincent) as Manager, Special Project dealing with various project that really tought and polished me alot!

Been working with fantastic clients; Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).. MDeC.. Matrade..
And many more.. I'm honored.

At this period of life, also bumped to Kak Jah, she introduced me to MLM Score A program. I had my moment.. its not BIG as Kak jah achievement.. but its enough for MLM'er part time like me.

~
The most down period of my life..
I left Score A.
I quit my job.

I've learnt that sometimes people just dont know how to appreciate your effort & friends sometimes take things for granted.

~
Jobless for 1 year; not because dont have any job in market, I'm the one decided not having any job... 
-Doing some charities event with geng Matrade via 1Kasih youth club..
-Helping some friends on online store
for beadaholiques..
-Travelling on my own expenditures in and out of Malaysia..
-sleep and sleep.. haha..

~
Missed flying so much so I decided joining MAS charter and Haj crew. Alhamdulillah.. I'm in... but only for half session due to health issue, my left shoulder had serious paintful muscle spasm.. been through physiotherapy and so on and eventually had to call it off.. no more flying :( and the post impact were tremendously effected till nowdays.

~
I'm so happy when VADS, established BPO company, based at TTDI offered me a job. Its like having a new chapter in my life. Wonderful team, my GM, my superior.. and supportives client MAMPU, team 1MOCC hey hey ..
and geng, thank you for wonderful moment.. missed everythg abt the project.

And again, bumped to Kak Jah and she introduced me to Tone Excel. Started the referral program online via FB due to job commitment.. day after day.. the return started 2 figures.. 3 figures.. and 4 figures..

Due to personal health reason I decided to resign VADS and focused on Tone Excel which at that moment the return were less that basic salary that I had with VADS. However, the flexible working time, channel of prospecting via online dragged me to a crazy conclusion.. quitting my job!

Lucky enough, after resigned I've been offered by Kak Jah the Vice President position of BisnesJaya.com which I had no clue that position exist in real life; because I only noticed BisnesJaya is Kak Jah herself and by herself since Score A program.

The nature of job totally changed.. i can wake up late.. lots of sleep is going on.. some times we are so busy all around the places.. sometimes we are so free and lepaking all times.. and I do love to travel... passionate abt travel and we went to many places for job and leisures..

Thanks to Tone Excel Management for briliant referral program that changed so many people life for passed 5 years.

Deepest gratitude to Kak Jah for the wonderful job opportunity that been granted to me.. we had our moment while climbing Tone Excel business.. its unbelievable efforts that she has been contributed for BisnesJayarian and Tone Excel as a whole. 
Consider my self among the 150K members earliest of Tone Excel, I saw her effort more than anyone else... I saw her from zero to hero in Tone Excel.. she sacrifed lot of time, effort, money, family and herself in order for her to polish and create new leaders and proven testimony; not only herself, other people testimony and achievement as well.

I learned that not everybody appreaciates for what we done once again.. and its frustrated seeing kak Jah reputation been tarnished by her own team, the team that once upon a time been thought by her own..these people totally changed once they got what they wanted from kak jah.. and Kak Jah as usual, keep moving forward...

I've been there while Kak jah break her own personnal income record in Tone Excel; RM184,000 per month in 10 months time! Why RM184,000? Because the best achievement in previous business Score A was RM160,000...
Its like a sweet revenge for those who teasing her when she decided to proceed with Tone Excei :)

Day after day, her passionate about Tone Excel are flawless! For me she was unsung heroes in Tone Excel..

And once again, i learnt that not everyone appreciated for what she had done in Tone Excel...

~
Kangen Water is Kak Jah 3rd business after tone excel and Score A program. She decided to do this business after she realised we dont have any plan b... by adding new business into BisnesJaya portfolio, meaning adding more income into our pocket. 
Let me repeat: adding new business... by saying that, we had nothing bad to say about Tone Excel, Tone Excel keep giving us passive and active income every month and we keep promoting Tone Excel... Kak Jah had no intention leaving Tone Excel whatsoever.. this to answer many haters that been saying kak jah "meroyan".. let me say it LOUD and CLEAR that kakjah still in Tone Excel business..

~
Kak Jah and myself officially joined Kangen Water on 1st of September 2015.

Yes.. we totally newcomers in this water business :)
And once again, the person that haters called her "meroyan", kak jah did amazing job by kicking everybody's ass; by breaking another her personal record and WORLD record!

Yes... 18 days in kangen water, kakjah achieved recognition 6A and her income almost quater of million ringgit malaysia :)
WOWweeeee...

3 businesses.. 
3 achievement.. 
cant u see?
(Perhaps many refused to see it)

If any of you bump to kak jah's haters, tell them, no matter what they say about kak jah, kak jah still the best compared to them.. dont talk too much.. but by end of the day, u had NOTHING.. and kak Jah business keep growing dan glowing!

My 16 months journey with Bisnesjaya.com has been wonderful.. (no need to mention the bad things cause it will demotivate the others.. haha).

I believe I'm here today (in present) because of who I am in the past.. and whatever things i do today will defenitely determine my future..

For past 4 decades, comparing all job that i've done in my entire life; BisnesJaya really changed my world.. eventhough it less than 2 years, look at all the perks that we had achieved..

Well, no wonder so many haters love to see us down.. because they not able to achive what we had today!

Alhamdullilah... 
Thanks my parent & sibling,
Thanks Kak Jah & family, 
Thanks geng-geng BisnesJaya, 
Thanks geng-geng Tone Excel,
Thanks geng-geng Kangen Water,
Thanks geng-geng GrowRich,
Thanks to each and everyone that i bump throughout of my life... I'm blessed! 
Syukur!!!!!!

Doesnt matter you like me or not, I will keep moving forward.. cause i learned that by end of the day, its yourself does matter :)

Once again, thanks for reading all my memories.. more or less, this is the story of my life that I wanted to share with all of you..

Salam Aidiladha..have a great holidays!

ZAIMAH MOHD NOOR


                                                                                                                                                                                                       


1 chance 1 life

We only hv 1 chance to live in this life...
So, live the fullest of our life...
Syukur dgn apa yg ada...
Tingkatkn usaha, perbaiki diri ke arah kehidupn yg lebih baik dunia akhirat.
Berbuat baik lah kpd seme...
Dont make life complicated...
Luahkn apa yg kita rasa... lakuknnya
Think wisely... if by being unloyal make yr life more successful so why loyal?
The important thing kita x buat cara yg salah...
Yup, duit bukan segala-galanya... duit hanyalah alat utk pemudahcara hidup kita & hidup orglain... sesungguhnya antara org yg tinggi darjat di sisiNya adalh org yg memberi manfaat kpd org lain.
Contact me kak jah di 019-310 5171, kjah akan tunjukkn cara buat duit rm ratusan ribu sebulan dgn memberi manfaat kpd orglain! Kan best giler nih!
~Cheers.....


Majoriti orang tidak minat buat networking, termasuklah saya pada mulanya... tapi semua orang minat/perlu/terpaksa buat duit untuk keperluan dan kehendak kehidupan. Kita belajar pandai-pandai, bekerja makan gaji atau bekerja sendiri utk apa? Tak lain tak bukan untuk cari duit! Ini, saya ada cara cari duit yang sempoi dan yang penting ianya legal (ini bukan skim cepat kaya, ini kena ada usaha). Di samping kita buat duit, kita juga dapat bantu orang lain buat duit. Bukankah ini sesuatu yang baik!?

  Check-it-out lah sendiri program ini, dapatkan maklumat yang lengkap. Jangan kata "No" tanpa anda check-it-out sendiri. Ini peluang wow, very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan. Memang betul dalam kehidupan kita peluang datang & pergi, tapi itu peluang biasa-biasa, percaya lah... peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup kita. Dah check-it-out sendiri, then anda sendiri decide, no obligation. Orang bijak membuat keputusan berdasarkan maklumat yang lengkap, bukannya dengan dengar sikit dari sana, sikit dari sini, dari orang-orang di sekeliling mereka yang tak berjaya pun. Nak berjaya kena belajar dari orang-orang yang berjaya. Jadilah orang yang bijak!

Chances


*****

Wait

Tunggu apa lagi?
Nak tunggu ready/waktu free/sesuai, hmmm... sampai bila-bila la tak kan jumpa. Peluang datang tanpa smell tanpa color, kita tak tahu & tak ready. Tapi bila dia/peluang tu dah datang, kita sambar je... Itulah apa yang orang-orang berjaya buat. Itulah perbezaan antara orang-orang yang berjaya dengan tidak. Mereka tak tangguh-tangguh bila peluang datang, mereka terus ambil tindakan. Just block the date & time, and go for it - check-it-out sendiri! No obligation. Udah-udah le tu hidup dok buat bajet tiap-tiap bulan. Dah tahu tak cukop - bukannya buat bajet... dah tahu tak cukop - cari lah alternatif... dah tahu tak cukop - ubahlah! Ubah...! Ini tidak... biarkan aje. Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk orang-orang tersayang di sekeliling anda, tak lupa juga untuk orang-orang yang memerlukannya - berkongsilah kepada mereka peluang yang sempoi ini. Kejayaan mutlak seseorang adalah apabila orang itu dapat membantu orang lain mencapai kejayaan juga.
 

*****

Tahukah anda…

Do U Know

Memang lumrah kehidupan manusia, kita secara semulajadi suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara-mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing.
Definisi simple network marketing adalah: "Recommending and promoting what you like". Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing :-)
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:

Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka, dan
Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya.
Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.

 Banyak syarikat percaya, recommendation & promotion produk & perkhidmatan mereka melalui mulut-ke-mulut (word-of-mouth) adalah lebih efektif dari duit yg mereka bayar untuk pengiklanan & pemasaran secara tradisional. Maka mereka pun gunakan bajet tersebut untuk reward orang-orang yang recommend & promote ni. Jadi, jika anda suka dengan produk & perkhidmatan mana-mana syarikat ini, JANGAN TUKAR apa yang anda telah/ sedang/ akan buat, hanya teruskan recommending & promoting, dan biarkan syarikat-syarikat ini membayar anda.

Yang mana satu kategori anda? Saya pilih yang kategori kedua.

& Yang saya pilih ini bukan sahaja dibayar, malah nak melakukannya pun mudah & cepat. Tak perlu pengalaman, hanya ikuti sistem nya yang simple & praktikal. Ramai yang dah merasai pendapatannya. Mulakan dengan langkah pertama dengan check-it-out sendiri.



Home :: Kangen Water :: Tone Excel