Tarikh Kemaskini : 10-11-2014 (Business Registered!)

Rahsia Gali Lubok Emas Guna Traktor (Cepat/ Mudah/ Banyak)!

ToneExcel BisnesJaya - BisnesJaya Logo                                                ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah Cover 2
Pn. Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah  
Founder/President BisnesJaya.com  
Pakar/MultiJutawan Network Marketing
  
"If You Want To Go FAST => Go ALONE!
If You Want To Go FAST, FAR, & BIG => Let's Go TOGETHER!"

Ini adalah website persendirian Kak Jah/ BisnesJaya.com, dari masa ke semasa akan di update untuk memberi info terkini.

                                                                                                                                                                                                                   

Mei-2013

Salam... Syukur Alhamdulillah...


Kak Jah jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini.

Berilah peluang kepada diri anda dengan membaca website ini dari mula baris pertama sehingga habis baris terakhir, baca sekerat-kerat tu yang tak berapa "nampak" tu, rugi..., anda dah sampai ke page website ini, luangkan beberapa minit masa berharga anda, ianya bakal membuka satu lembaran baru yang luarbiasa hebat dalam hidup anda - WOW!

                                                                                                                                                                                                                   

***** Latest Happening *****

N
ext 'Special Coaching Kak Jah' (SCKJ)


ToneExcel BisnesJaya - SCKJ

Jangan lepaskan peluang, SCKJ seterusnya, terbuka kepada semua warga ToneExcel, akan diadakan di:

(1). KL, Gombak, 22hb Sabtu 1.30pm-6.00pm
Contact: Herni 011-1525 2806

(2). Perak, Ipoh, 26hb Rabu 8.00pm-12.00pm
Contact: Sofar 016-567 5678

(3). Penang, Bukit Mertajam, 29hb Sabtu 1.30pm-6.00pm
Contact: Hazman 019-328 9189

"Nak Tahu Macam Mana Kak Jah Melakukan Dengan Cara Yang Pantas, Mudah, & Dapat Banyak?"
Bulan Pertama => Income terus 4-Angka sebulan
Bulan ke-3 => Dah 5-Angka
Bulan ke-9 => Capai 6-Angka sebulan..., yup hanya di bulan ke 9.... gilerosss...
Bulan ke-10 => Dah ada 21 Branches di bawah rangkaian Kak Jah, yup 21!
Pecah rekod semua!

Datang jangan tak datang ke SCKJ ni. Pelaburan terbaik adalah untuk diri anda sendiri & ianya tak lain tak bukan adalah ILMU. Apalagi ini ilmu multijutawan traktorrrrr, tak de kat luar sana... jadi, sangat lah rugi kalau anda tidak hadir. Dah ada ilmu ini barulah lebih laju, senang, & tidak lah lagi merangkak buat bisnes ni dapat ciput jer...

P/s: Ini bisnes network marketing, kalau anda datang sorang-sorang, itu namanya syok sendiri working... haha... So pastikan bawa rangkaian anda sekali, lagi ramai group u yang datang, lagi melonjaklah income anda pada bulan berikutnya. Tak caya - buat! & boleh tanya peserta sebelum ini yang hantar ramai.

Psssttttt... bulan ni ada orang tu kan dia hantar ramai group dia ke SCKJ yang lepas, income dia sedang melonjak sekarang :) I'm happy for you dear...

Dapatkan tiket SCKJ RM100 shj per pax...
(mana nak jumpa kursus multijutawan kat luar tu yang sebegini murah...)
dari Contact Person di atas.
Percuma: TableTalk Xpress
Ada cabutan bertuah, hadiah hp, dll.
Kanak-kanak bawah 12 tahun tidak dibenarkan supaya tidak mengganggu konsentrasi peserta lain.
Tempat terhad, siapa dulu bayar dia dapat.

*****
TableTalk Xpress
Tools yang paling hangat di pasaran... membantu anda buat prospekting dengan berkesan!

Dapatkan dari Branch Cik Zaimah atau Stokis-Stokis yang berhampiran dengan anda.

ToneExcel BisnesJaya - TTX No.1

*****
Pertandingan Top Sponsor Bulan Nov-2014

ToneExcel BisnesJaya - Top Sponsor 201409

Best tu hadiah nya... :) Happy sponsoring... To da moon... To da moon...


*****

ToneExcel BisnesJaya - Special Offer - Biru
 
Sila rujuk 8-Special Offer seperti yang di nyatakan di bahagian bawah website ini :)
Jangan lepaskan offer yang sangat wow ini.....!


*****
Tone Excel 4th Anniversary, September-2014, Melaka

ToneExcel BisnesJaya - Excellent Leadership 2014         ToneExcel BisnesJaya - Award Anniversary 2014

Dari ratusan ribu ahli program rujukan komuniti wow, Kak Jah terpilih bersama 2 org leaders mendapat anugerah Excellent Leadership, 2014. Hebat WOW!

*****
Bulan Okt brlalu sudah...


Kejayaan demi kejayaan dilakarkn oleh rangkaian kjah/bisnesjaya yg buat ikut saranan kjah...
Antaranya:

~Anak muda hebat, pali, bru lepas grad, naik jd branch! Hanya beberapa bln jer buat! Dpt beli kete myvi, & hadiahkn makabah kete wish. Memang hebat!

ToneExcel BisnesJaya - Konvo


~Surirumah yg juga internet marketeer (dulu pramugari), zaidah, naik jd branch juga. Kelas u!

ToneExcel BisnesJaya - Branch Zaidah

 
~Chef no.1 asia, chef zabidi, pecah rekod kjah/toneexcel dgn di bln ke-2 income keseluruhn brjumlah rm10ribu lebih sebln! Chef terlampau tul!

ToneExcel BisnesJaya - Chef Zabidi

 
~Anak muda bru lepas grad juga hebat, naim, hanya dlm masa beberapa bln shj, income dh rm22k sebln! Dh beli sebuah kondo & kete. Giler!

ToneExcel BisnesJaya - Naim Hse Car

~Last but not least, my vp branch cik zaimah, yg high profile di media sosial tp low profile x citer kat org pun incomenya, dh puluhn ribu sebln tu... bnykkkkk.... hihi... & Baru shj beli kete porsche wow! Lagi takut la org nak masuk minang... :)

<>ToneExcel BisnesJaya - Porsche P&VP

~& As for myself, komisyen topup, salah 1 drp 8 jenis income di biz ni, bln lepas naik rm20ribu! Belum campur kenaikn 7 jenis inc yg lain. Bukan total income tau, kjah mention pasal kenaikan jer... bayangkanlah total inc keseluruhn... huhu x sanggup lagi aku (nyanyi lagu...) membayangkn income ku... sethn daariiii sekaranggg... takutttttttttt..........

~Sebenarnya yg paling best adalh, ramai anak2buah yg sedang mengganas laju income nih.... tengokla testimoni bln depan!

So, Kpd yg belum join,
Tak join pun anda tetap pakai hp. Baik join - dpt benefitsnya yg sungguh wow! Lambat join, tengokla abis seme sedara-mara, kwn2 u join ngan orglain! Ini biz fenomena yg x dpt di tahan2.
Kpd yg dh join,
Buat ikut sistem kjah yg dh proven. Dtg ke SCKJ, kjah tunjukajar!

#‎ToneExcel Memang LuarBiasa Hebat Wow!
Biz yg sungguh sempoi & langsung x membebankn.

Tak de proven ilmu - memang susah, dh ada ilmu proven - senang gitu!

                                                                                                                                                                                                                   

Mac-2014


ToneExcel BisnesJaya - RM184K
(p/s: Thank you my partner VP Branch Cik Zaimah for the lovely gift rm500 flowers :)

Yeszzzzz..... Syukurrrrr..... My 1st MISSION accomplish! Iaitu memecahkan rekod peribadi diri sendiri di bisnes sebelum ini dengan pendapatan tertinggi RM160 Ribu sebulan, kini di bisnes ToneExcel, income Kak Jah bulan lepas mencecah RM184 Ribu sebulan! & Kak Jah lakukannya hanya dalam masa 10 bulan sahaja! Giler betul bisnes sekupang dua kupang ni. This is for U my "Kerengga" & "SNIOP"! Kepada yang masih belum join => join now, Kak Jah akan tunjukajar gali lubok emas ini guna traktorrrrr.....!!!!!

Lepas ni Kak Jah tak boleh declare income Kak Jah lagi dah... atas sebab-sebab keselamatan... Yang penting bukan berapa yang Kak Jah dapat, Kak Jah bagitahu ni pun dengan tujuan nak bakar semangat bahawasanya bisnes sekupang dua kupang ni kalau dibuat dengan cara yang betul ikut sistem Kak Jah boleh menghasilkan pendapatan 6-angka sebulan tak sampai setahun... Tepuk dada tanya iman... anda nak pilih cara mana... there's no right or wrong way... My way => Kak Jah ajar cara cepat, mudah, & dapat banyak! Kak Jah dah pun membuktikannya dengan berjaya melakukannya di bisnes ini, & juga di bisnes sebelum ini. The choice is yours... :)

Lagi syukur, RANGKAIAN KAK JAH juga ada yang dapat 5-ANGKA SEBULAN dalam jangkamasa yang SINGKAT beberapa bulan sahaja. Yang qualified dapat pergi Umrah percuma pun bertambah. JC/SC/Branch juga bertambah… sehingga 21 Branch'es – ramai yang laju sungguh ni! Sifu Mazelan pula dah tak bagi Kak Jah bagitahu lagi dah income dia sebab dah tak masuk akal terlampau tinggi naik & atas sebab-sebab keselamatan... hihi...

Kepada rakan-rakan yang masih jadi pemerhati lagi, Kak Jah menyeru pergilah CHECK-IT-OUT-SENDIRI bisnes yang LUARBIASA HEBAT WOW ini, bisnes FENOMENA ARUS DERAS yang baru sahaja bermula, 1 REVOLUSI - selama ini orang guna handphone duit keluar, tapi kini kita guna handphone duit MASUK & dapat 8 MANFAAT! Kalau anda tak join pun, anda dah pakai pun tapi tak dapat benefits seperti yang TuneTalk ToneExcel bagi. Jadilah PENGGUNA BIJAK & PENGGUNA BUAT DUIT! TQ.


*****

<Click Here: Video Sharing Kak Jah, Sept-2013: ToneExcel 3rd Anniversary, Ipoh>

<Click Here: Video Sharing Kak Jah, Jun-2014: 4-Faktor Kejayaan - Kekuatan Produk>

<Click Here: Video Sharing Cik Zaimah, Jun-2014: Merchandise BisnesJaya.com>

                                                                                                                                                                                                                       

Majoriti orang tidak minat buat networking, termasuklah saya pada mulanya... tapi semua orang minat/perlu/terpaksa buat duit untuk keperluan dan kehendak kehidupan. Kita belajar pandai-pandai, bekerja makan gaji atau bekerja sendiri utk apa? Tak lain tak bukan untuk cari duit! Ini, saya ada cara cari duit yang sempoi dan yang penting ianya legal (ini bukan skim cepat kaya, ini kena ada usaha). Di samping kita buat duit, kita juga dapat bantu orang lain buat duit. Bukankah ini sesuatu yang baik!?

  Check-it-out lah sendiri program ini, dapatkan maklumat yang lengkap. Jangan kata "No" tanpa anda check-it-out sendiri. Ini peluang wow, very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan. Memang betul dalam kehidupan kita peluang datang & pergi, tapi itu peluang biasa-biasa, percaya lah... peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup kita. Dah check-it-out sendiri, then anda sendiri decide, no obligation. Orang bijak membuat keputusan berdasarkan maklumat yang lengkap, bukannya dengan dengar sikit dari sana, sikit dari sini, dari orang-orang di sekeliling mereka yang tak berjaya pun. Nak berjaya kena belajar dari orang-orang yang berjaya. Jadilah orang yang bijak!

*****

Tunggu apa lagi? Nak tunggu ready/waktu free/sesuai, hmmm... sampai bila-bila la tak kan jumpa. Peluang datang tanpa smell tanpa color, kita tak tahu & tak ready. Tapi bila dia/peluang tu dah datang, kita sambar je... Itulah apa yang orang-orang berjaya buat. Itulah perbezaan antara orang-orang yang berjaya dengan tidak. Mereka tak tangguh-tangguh bila peluang datang, mereka terus ambil tindakan. Just block the date & time, and go for it - check-it-out sendiri! No obligation. Udah-udah le tu hidup dok buat bajet tiap-tiap bulan. Dah tahu tak cukop - bukannya buat bajet... dah tahu tak cukop - cari lah alternatif... dah tahu tak cukop - ubahlah! Ubah...! Ini tidak... biarkan aje. Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk orang-orang tersayang di sekeliling anda, tak lupa juga untuk orang-orang yang memerlukannya - berkongsilah kepada mereka peluang yang sempoi ini. Kejayaan mutlak seseorang adalah apabila orang itu dapat membantu orang lain mencapai kejayaan juga.  

*****

Tahukah anda…

Memang lumrah kehidupan manusia, kita secara semulajadi suka recommend & promote kepada kawan-kawan & sedara-mara (kadang-kadang kat orang-orang yang tak kenal pun) mengenai apa yang kita suka – produk, perkhidmatan, idea & macam-macam lagi lah. Contoh: Kita pergi makan di restoran yg sedap, kita beritahu kawan-kawan & sedara-mara kita betapa sedapnya makanan di situ (kat orang-orang tak kenal pun kita bagi tau especially zaman I.T. ni senang nak sebarkan info. contoh melalui facebook). Yup, kita recommend movies, muzik, hp, computer, buku, resepi masakan, pembantu rumah, doktor, kereta, rumah, sukan, politik, artis & pelbagai lagi lah. Kita semua setiap hari melakukannya.

Tahukah anda apa yang kita lakukan itu di namakan network marketing.
Definisi simple network marketing adalah: "Recommending and promoting what you like". Itu aje. Jadi, semua orang lah melakukan network marketing :-)
Terdapat dua kategori manusia di dunia ini:

Pertama: Orang yang recommend & promote perkara yang dia suka, dan
Kedua: Orang yang dibayar kerana melakukannya.
Jadi, kadang-kadang saya nak tergelak bila dengar orang kata dia tak minat buat network marketing, dia tak sedar yang dia telah, sedang, & akan terus melakukannya, cuma dia tidak dibayar. Lagi saya nak tergelak bila mengingatkan saya dulu pun cakap macam tu.

 Banyak syarikat percaya, recommendation & promotion produk & perkhidmatan mereka melalui mulut-ke-mulut (word-of-mouth) adalah lebih efektif dari duit yg mereka bayar untuk pengiklanan & pemasaran secara tradisional. Maka mereka pun gunakan bajet tersebut untuk reward orang-orang yang recommend & promote ni. Jadi, jika anda suka dengan produk & perkhidmatan mana-mana syarikat ini, JANGAN TUKAR apa yang anda telah/ sedang/ akan buat, hanya teruskan recommending & promoting, dan biarkan syarikat-syarikat ini membayar anda.

Yang mana satu kategori anda? Saya pilih yang kategori kedua.

& Yang saya pilih ini bukan sahaja dibayar, malah nak melakukannya pun mudah & cepat. Tak perlu pengalaman, hanya ikuti sistem nya yang simple & praktikal. Ramai yang dah merasai pendapatannya. Mulakan dengan langkah pertama dengan check-it-out sendiri.



                                                                                                                                                                                                                       

“Nak Tahu Cara Buat Duit Yang Sungguh Mudah dan Langsung Tidak Membebankan Dengan Menggunakan Handphone Kita Secara Online dan/atau Offline Dalam Masa 1 Hari !?”*
Ini dia… Simkad Ajaib… Yang Pertama Di Malaysia, Malah Di Dunia!
Tune Talk Tone Excel
Revolusi Cara Kita Mengguna Telefon Bimbit
Guna handphone => Duit masuk!
(Tone Excel WOW Prepaid That Pays)

ToneExcel BisnesJaya - Simkad TTTE

ZAMAN SEDANG BERUBAH…
Sudahkah ANDA bersedia menghadapi KEGAWATAN EKONOMI?

Tune Talk Tone Excel (TTTE) adalah simkad yang membolehkan kita menjadi pengguna bijak di dalam penggunaan handphone dan memberi kita peluang menjadi usahawan Telco. Tidak seperti simkad yang lain, TTTE memberi kita 8 Benefits yang luarbiasa hebat WOW dan pendapatan pasif yang berterusan dan berulang dengan modal yang teramat kecil dan cara yang sungguh sempoiii…..

(Bagus ni… kalau kita tak join pun memang kita dah pakai handphone pun, baik kita join, dapat juga manfaatnya).

Pengenalan

Ini bukan bisnes m.l.m., bukan bisnes topup, ini referral program, bisnes simkad, buat kerja sekali, dapat komisyen berkali-kali selagi orang tu topup & mereka tak topup dengan kita, mereka topup di tempat-tempat biasa topup.

Sebelum mulakan, kita buka minda dulu sekejap…

Sila jawap sendiri 4 soalan mudah ini…

  1. Adakah anda seorang pengguna telefon bimbit?
(Syyyy… biasanya semua orang jawap Ya)
  1. Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit? Telco mana? Berapa bil/topup sebulan?
(Biasanya jawapannya sudah banyak tahun. Bukan telco Tune Talk Tone Excel. Bil/topup ada yang serendah RM20, ada yang setinggi ribuan ringgit sebulan, macam saya huhu…)
  1. Sampai bila anda akan menggunakan telefon bimbit?
(Biasanya jawapan sampai bila-bila la…, ada yang kata sampai mati, hihi)
  1. Adakah telefon bimbit anda sekarang tanggungan (duit keluar) atau aset (duit masuk)?
(Jawapan semuanya duit keluar huhu…)

Haaa… dah terbuka minda sikit? Kita dah guna hp banyak tahun dah, dan akan guna banyak tahun lagi (insyaAllah dikurniakan umur panjang), selama ni guna & akan datang guna jika tak tukar cara guna – duit keluar jer! Haaa… KINI, TIDAK LAGI, GUNA HP DUIT MASUKKKKK!


Fakta*:
  • Populasi penduduk Malaysia 29.9 juta
  • Talian Telefon Bimbit Berdaftar 41 juta (Postpaid 7.4 juta / Prepaid 33.7 juta)
(*Sumber: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, 2012)
  • Maknanya – Potensi Pasaran kita sangat sangat BESAR!
  • Untuk pengetahuan anda, pada ketika ini bilangan yang guna talian TTTE baru 400+ ribu iaitu baru 1% jerrr...
  • Maknanya – Market sangat FRESH!
Psstttt.... bukan orang prepaid jer yang boleh join, orang pospaid pun kalau nampak manfaatnya sure dia pun join juga lah, macam saya sendiri, guna hp line postpaid C lebih 20 tahun tapi tak dapat apa, saya sanggup tukar ke prepaid TTTE yang banyak manfaatnya & boleh buat duittttt..... :-)

Maklumat Syarikat
  • Tone Excel Sdn Bhd was incorporated in 2009, to venture into the mobile industry in Malaysia. Tone Excel incorporates experiences and expertise from insurances, network marketing and financial services to formulate new channels and strategies, thus revenues.
ToneExcel BisnesJaya - Syed & Jason

“Mobile operators in Malaysia spend hundreds of millions of Ringgit for advertising and promotions in order to get subscribers. At Tone Excel we employ an innovative way of advertising where we get our WOW! community members to advertise by word of mouth. By doing so we save on advertising costs and will use our budget instead to continuously reward our members,” said En (now Dato') Syed Kamaruzaman Shahabudin, Executive Chairman of Tone Excel.

Signing of Agreement between Tone Excel Sdn Bhd Executive Chairman En Syed Kamaruzaman (on the right) and The CEO of Tune Talk Mr Jason Lo on the 10th of February 2010.

  • HQ Tone Excel
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149E, Taman Sri Indah, Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling, 57000 Sri Petaling, KL.
Tel: 010-5000 969 / 010-5333 969 / 603-9054 3809 ; Fax: 603-9054 0278 ; Website: http://www.toneexcel.com

Program Komuniti Rujukan/Referral WOW


Di
Kelolakan oleh Tone Excel (Menyediakan Peluang Perniagaan) & DiKuasakan oleh Tune Talk (Menyediakan Pembekal Perkhidmatan Telefon).

Sedikit background mengenai syarikat Tune Talk: Di miliki oleh syarikat induk Tune Group (kepunyaan Tony Fernandes) di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel, Tune Money, & Tune Talk. So, dari segi syarikat, jangan risau - backup syarikat sangat kukuh. Tune Talk sebenarnya menggunakan infrastructure Celcom (Celcom ada share 38% dalam TT), bermakna di mana ada coverage Celcom, di situ ada coverage TT juga. So, dari segi coverage pun, tak perlu risau - sangat luas.

Bagaimana nak menyertai program ini?

  • Mudah & murah sahaja...
  • Hanya bayar Modal/Pendaftaran RM90 sekali seumur hidup sahaja. Iya... 90 henggit jer!

Apa yang kita dapat bila menyertai program ini?

  • Kita akan dapat 8 Benefits:-
(1). Dapat 1 simkad Tune Talk Tone Excel, PERCUMA. ToneExcel BisnesJaya - Simkad TTTE
  • Boleh kekalkan nom. hp lama.
  • Nom. postpaid pun boleh kekalkan.
(2). Di dalam simkad tersebut telah sediaada airtime/ topup/ kredit, AMAUN RM30. ToneExcel BisnesJaya - TuneTalk
  • Pssstttt.... actually modal (membership fee tolak airtime) cuma rm60 jer.

Benefits sebagai Pengguna Bijak:
(3). Dapat Personal Accident Insurance dari Tune Insurance bernilai RM100ribu, PERCUMA. ToneExcel BisnesJaya - Tune Insurance
  • Cover 2 perkara - kematian & kecacatan kekal, akibat kemalangan, tertakluk kepada terma & syarat.
(Ada yang kata, alah... cover 2 perkara ni aje? Ok lah tu... selama ni pakai telco C, M, D, U banyak tahun tak de cover apa-apa pun. Patutnya bersyukur dapat.)
  • Tiada premium tahunan, hanya topup minima bulanan RM50 (tak beban pun sebab memang kita guna pun topup tu.)
  • Tarikh efektif hari ke-61.
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

(4). Setiap kali kita topup, kita:
(4.1). Dapat Mata Ganjaran/ Points
ToneExcel BisnesJaya - Topup Points

  • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
ToneExcel BisnesJaya - Big Redeem
    • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA. ToneExcel BisnesJaya - AirAsia
Contoh: Destinasi dari Kuala Lumpur ke Luar Negara:
  • Singapore, Hat Yai Thailand
  • Phnom Penh Cambodia, Padang Indonesia, Phuket Thailand, Yangon Myanmar, Siam Rep Cambodia, Brunei, Bangkok Thailand, Krabi Thailand, Ho Chi Minh Vietnam
  • Medan Indonesia, Clark Philippines, Chiang Mai Thailand, Bandung Indonesia, Bali Indonesia, Kochi India, Jakarta Indonesia
  • Macau, Vientiane Laos, Tiruchirappalli India, Surabaya Indonesia, Shenzhen China, Chennai India, Bangalore India, Guang Zhou China, Hanoi Vietnam, Kolkata India, Hong Kong
  • Perth Australia, Shanghai China, Taipei Taiwan, Cheng Du China
  • Melbourne Australia, Gold Coast Australia
    • SmartphonesToneExcel BisnesJaya - Smartphone- Samsung, LG, Ninetology, Blackberry, HTC, Nokia.
    • Tablets ToneExcel BisnesJaya - Tablet - Ninetology, Samsung.
    • WatchToneExcel BisnesJaya - Watch- Cookoo.
    • Tiket Wayang & Tiket Konsert.
Psssttt.... nak tengok BIG Points Kak Jah selepas setahun guna simkad TTTE - yup 42 ribu! Gileross..... Macam-macam boleh tukar points tuh!

ToneExcel BisnesJaya - BIG Points


(4.2). Dapat Extra Topup (Terbaru: Bermula 10-Jan-2014, Until further notice)  ToneExcel BisnesJaya - Airtime Extra
    • Kita Topup rm30 => kita dapat extra topup rm10
    • Kita Topup rm50 => kita dapat extra topup rm20
(5). Dapat Corporate rate Tune Hotel iaitu rate pada kadar lebih murah. ToneExcel BisnesJaya - TuneHotel
  • Penginapan yang kita dapat di sini bukan kosong jer yer... Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet - ok sangat la tuuu...
  • Maklumat lanjut di website TE & TT. Ada telco lain bagi macam ni?

Hmmm... ada orang tanya kak jah, macam mana TTTE boleh bagi PA insuran RM100ribu percuma, tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate/diskaun rate Tune Hotel – jawapannya kita dah boleh agak dah – sebab TT di miliki Tune Group di mana di bawahnya ada Tune Insurance, AirAsia, Tune Hotel – haaa... sebab tu lah dia boleh bagi, semua company tu di bawah satu company induk yang sama.

(6). Dapat masuk Cabutan Bertuah, macam-macam ada… ToneExcel BisnesJaya - Lucky Draw

  • Daily Cash Draw:
    • Pendaftaran & pengaktifan simkad baru dari 16-Jun-2014 hingga 15-Sept-2014.
    • Pemenang dapat RM500, & upline dia pun dapat RM500 juga!
  • Weekly Lucky Draw: Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, dongle, tablet, cash, dsbnya.
  • Monthly Lucky Draw; Eligibility topup minimum RM80 sebulan, hadiah RM200 each untuk 20 orang.
  • Port-in Lucky Draw: Tarikh tutup 31-Dec-2014; Total topup RM300 setahun, 2014.
ToneExcel BisnesJaya - CB2014 Preve     ToneExcel BisnesJaya - CB2014 Persona     ToneExcel BisnesJaya - CB2014 SYM     ToneExcel BisnesJaya - CB2014 iPad
    • Hadiah: Proton Preve 1.6 auto/ Persona 1.6 auto/ Motor SYM 200cc / 10 x iPad 16G wifi.
    • Yang bestnya, jika orang tu menang cabutan bertuah di atas, upline dia pun dapat hadiah jugak! Gila babas punya lucky draw nih!
    • Upline Pemenang Dapat: ToneExcel BisnesJaya - Cash RM25Ribu / RM10Ribu / RM5Ribu / 10 x RM1Ribu.
  • Refer TTTE website untuk latest update.

Wow, banyaknya benefits, & senangnya nak dapat – hanya dengan tukar ke simkad TTTE, rugi-rugi kalau tak join nih!

Mana ada telco lain bagi semua benefits di atas. Belum cerita bab buat duit lagi niiii... baru cerita bab benefits yang dapat, hanya dengan jadi pengguna bijak sahaja.

Kepada yang minat - usah brtangguh lagi... setiap detik masa berlalu kita tetap terus pakai hp - bil/topup tetap berjalan... rugi tu kalau bertangguh, baik convert ke simkad tunetalk/toneexcel sekarang juga!

&

Benefits sebagai Usahawan/Bisnes: (haaa… ini yang best ni.)

(7). Dapat masuk Pertandingan, hebat hebat belaka... ToneExcel BisnesJaya - Competition
  • Top Sponsor of the Month: Mulai 1-April-2014 hingga 31-Ogos-2014:
    • Grand Prize:
      • Pertama - Tiket ke Dubai untuk 2 orang & wang tunai ToneExcel BisnesJaya - Top Sponsor - Dubai

      • Kedua - Tiket ke Bali untuk 2 orang & wang tunai ToneExcel BisnesJaya - Bali

    • Bulanan: 1st RM1,000 | 2nd RM750 | 3rd RM500.
  • Kak Jah juga bagi hadiah Top Sponsor of the Month kepada group Kak Jah -  rujuk kepada promo Kak Jah setiap bulan.
  • Special Top Sponsor Hari Raya - Jun, Julai, & Ogos-2014
    • Hadiah Samsung Galaxy S5 ToneExcel BisnesJaya - Top Sponsor - SG S5
  • Top Topup - hadiah Hp Samsung Galaxy S5
  • Pakej Umrah ToneExcel BisnesJaya - 7 Umrah
    • Kelayakan: Komisyen topup RM1,500 sebulan, mana-mana bulan, dapat pergi Umrah percuma – tarikh tutup Dec-2014. Senangnya nak dapat...
    • Untuk JC - RM1,700 / SC - RM1,900 / Branch - RM2,200
  • Pakej Percutian ke Bali 
    • Trip percuma ke Bali, setiap pembelian terkumpul 600 simkad, Jun-2014 hingga Ogos-2014.
  • Refer TTTE website untuk latest update.
Akhir sekali, perkara yang kita dapat apabila kita menyertai Program Komuniti Rujukan/Referral WOW ini adalah:


(8). Boleh buat duit$$$$$$$......!!!!!!
ToneExcel BisnesJaya - Duit
(Pssttt.... ada 7 huruf $ sign – maknanya boleh pergi hingga ke 7 angka sebulan… bukan lah sekarang, insyaAllah dalam masa beberapa tahun lagi, ini bukan skim cepat kaya, yang penting potentialnya ada, boleh dapat).

Bila kita rujuk orang lain:
  • Bila mereka join => kita dibayar,
  • Bila mereka topup => kita dibayar,
  • Bila mereka rujuk orang lain & orang lain itu topup => kita dibayar.
Bila kita topup => kita dibayar.

Ada 4 jenis bonus:

Bonus Pertama: Fast Track
    • RM20 sekali bayaran untuk rujukan langsung kita (direct sponsor).
    • Rujukan tanpa had.

Bonus Kedua: Komisyen Topup

Haaaa…. bonus kedua ni yang paling best, di mana setiap kali orang di bawah kita topup, kita akan dibayar komisyen RM % daripada amaun topup mereka, sehingga 3 level:


  Jika kita topup kurang RM60 Jika kita topup lebih RM60
Level Minimum RM20  
1 6% 10%
2 3% 3%
3 11% 13%

Untuk lebih jelas lagi, kita tengok simulasi potensi pendapatan bulanan di bawah. Contoh semua orang taja 10 orang & semua orang topup RM30 dan RM60.

Ini komisen kita jika 6%/ 3%/ 11%:
Ahli Biasa: Topup RM20 - RM59.99
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 6% 18 36
L2 100 3% 90 180
L3 1000 11% 3,300 6,600



3,408 6,816

Ini komisen kita jika 10%/ 3%/ 13%:
Ahli Biasa: Topup RM60 & ke atas
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 10% 30 60
L2 100 3% 90 180
L3 1000 13% 3,900 7,800



4,020 8,040

Ok tak? Dapat income pasif/pencen RM3ribu hingga RM8ribu sebulan? Ok sangat tuuu... Realiti di luar sana nak dapat income pasif/pencen macam tu kalau kita kerja kerajaan, kita kena kerja 30 tahun, & jawatan tinggi seperti pengarah, bila kita pencen dapat lah income pencen/pasif macam tu. Bukan senang ooo... Di sini kalau kita boleh buat dalam masa 6 bulan pun kira ok sangat lah tu.
  • Tiada had masa – boleh buat cepat atau lambat, banyak atau sikit.
So now, terpulang kepada kita... Nak dapat banyak ker nak dapat sikit? Nak dapat cepat ker nak dapat lambat?
Kalau nak dapat banyak - sponsorlah ramai orang.
Kalau nak dapat cepat - sponsorlah laju-laju dan servicelah group (sikit jer nak servis sebab bisnesnya mudah), supaya merekapun cepat & pandai duplikasi.
Terpulang pada diri masing-masing nak income & usaha yang mana.
Siapa buat - dia ada income, beza – banyak/sikit, cepat/lambat… kita yang tentukan dengan usaha kita, & ofcourse dengan izinNya.
So kalau kita boleh buat cepat & dapat banyak, kenapa kita nak buat lambat & dapat sikit!??

Jeng, jeng, jeng... Now, Kak Jah bagi contoh ADVANCE sikit... biar anda tak senang duduk lepas membaca ni... hihihi...

Kita ada lagi komisyen yang lebih advance jika kita jadi Center - samada Junior, Service, atau Branch. Detailsnya ada diterangkan di bahagian bawah website ini tajuk Center. Di sini just tunjuk satu contoh iaitu Service Center, kita boleh dapat komisyen additional 2.5% dari level pertama hingga INFINITI level! Yup infiniti level! Banyak tuuu...

Contoh, tunjuk sampai level ke-4 sahaja lah, nanti kalau tunjuk sampai banyak level kata tak logik la pulak, angkanya sangat besar.
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 10 12.50% 38 75
L2 100 5.50% 165 330
L3 1000 15.50% 4,650 9,300



4,853 9,705
L4 10000 2.50% 7,500 15,000



12,353 24,705
Sampai level ke-4 sahaja income RM12ribu hingga RM24ribu sebulan.

Tengok contoh ni pulak - Kita taja 100 orang di level pertama kita, manakala semua orang yang lain menaja 10 orang.
Level Ahli Komisen Topup 30 Topup 60
L1 100 12.50% 375 750
L2 1000 5.50% 1,650 3,300
L3 10000 15.50% 46,500 93,000



48,525 97,050
L4 100000 2.50% 75,000 150,000



123,525 247,050
Sampai level ke-4 sahaja income boleh pergi sampai RM123ribu hingga RM247ribu sebulan. Gilerrrr!!! Bisnes sekupang dua kupang boleh pergi banyak macam ni! Tahu lah bukan sekarang boleh dapat, a few years lagi la - 3 tahun?, 4 tahun? 5 tahun? Yang penting ada potential dapat & boleh dapat bukan jangkamasa puloh-puloh tahun, & nak ke arah dapat tu tak de la income YOYO giler-giler, turun-naik sikit-sikit tu ada la.. insyaAllah ke arah menaik kalau kita buat dengan cara yang betul, & dengan izinNya. Kena ingat, bilangan ahli sampai 100 ribu tu memang nampak sangat ramai/banyak, tapi bukan kita seorang sahaja yang buat, ini lah keindahan/kelebihan bisnes network marketing, bilangan tu kita capai atas hasil kerjasama effort teamwork (kuasa "leverage"). Tak nak tengok kat L4-100 ribu ahli tu sebab rasa macam susah nak dapat banyak tu pun tak pe, tengok jer kat L3-10 ribu ahli - itu pun income boleh capai RM48ribu hingga RM97ribu sebulan - banyak sangat dah tu...

Isykkk... kira sendiri lah berapa income kalau infinity level. Tak nak tunjuk lah kat sini sebab jumlahnya sangat besar, nanti kata kelentong la pulak.

Pada ketika ini, orang yang income paling tinggi dalam bisnes ini, namanya Mazelan (kami panggil Sifu Mazelan). Beliau buat perniagaan ini dah 3 tahun lebih, sekarang income beliau dah lebih RM240ribu sebulan (as at Nov/Dec-2013). Income ini bukan sahaja income pasif tiap-tiap bulan dapat malah terus meningkat sebab orang hari-hari guna hp & network berkembang; barulah betul income pasif macam ni, meningkat pulak tu, masyaAllah. Sifu Mazelan taja direct 400 orang dalam masa 2 tahun (lepas tu beliau stop menaja, kalau dapat orang join pun lepas 2 tahun tu sebab orang tu serah diri... hihi) & dapat income 5 angka sebulan pada bulan ke-23;

Kak Jah taja direct 400 orang dalam masa 8 bulan, & dapat income 5 angka sebulan pada bulan ke-3; Macam mana Kak Jah boleh buat cepat? Sebabnya tak lain tak bukan terimakasih tak terhingga buat Sifu Mazelan kerana usaha gigih & konsisten beliau melakukan/mengembangkan bisnes ini, percaya dengan potensi bisnes ini, & juga sistem pendaftaran sms beliau yang memudahkan kami semua buat kerja, sumbangan website beliau yang banyak membantu kami, tak lupa juga buku panduan mazelan yang jelas, & terimakasih juga di atas tunjukajar & kata-kata perangsang beliau. Kak Jah doakan Sifu Mazelan akan cecah 7 angka (yup, jutaan ringgit) sebulan hujong tahun 2014 ini (isykkk bisnes sekupang dua kupang jer ni...), & kita semua pun sama-sama menyusul berjaya macam beliau. Juga terimakasih buat my direct upline Abang Ishak yang cool & sentiasa bersedia membantu bila diperlukan. & Of-course TQVM to syarikat TTTE - that goes without saying! Top management CEO Tn Syed, Founder Brilliant Wow Mr. Nelson, & Director "mau tak mau" Mr. Vincent :-)
ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah & Mazelan 2
Kak Jah & Mazelan
  • Yang bestnya rakan-rakan... (berapa banyak best la bisnes ni... hihi... tapi yang ini memang betul-betul best), yang bestnya bisnes ini, orang-orang di bawah kita nak topup mereka semua tak cari kita, mereka topup lah macam biasa yang mereka selalu topup sebelum-sebelum ini iaitu di tempat-tempat topup seperti 7-eleven, petrol stesen, pasaraya, mesin topup, mahupun gunakan fasiliti ebanking. Best, best kan! Kita tak perlu servis mereka! & Tak perlu nak ingatkan mereka untuk topup, mereka pun tak suka kita ingatkan, sure mereka pakai/topup punyalah.

ToneExcel BisnesJaya - Topup Location Logo

TuneTalk ToneExcel BisnesJaya - Topup SelfCare
  • Kerja sekali – kenalkan program/simkad ini; Dapat banyak kali – setiap kali orang topup; Tak de apa-apa nak jual lagi.
Cerita pelik tapi benar! Salah satu perkara asas & penting yang perlu kita ambilkira semasa nak tentukan/pilih bisnes yang bagus adalah bisnes itu kena ada REPEAT SALE, & cara nak dapatkan repeat sale itu adalah dengan CUSTOMER YANG SAMA akan repeat beli lagi dari kita. Semua orang mengetahui perkara ini, ianya adalah benar, jadi tiada apa-apa yang nak di pelik kan. Haaaaa…… ni yang nak cerita nih! Di bisnes TTTE kita dapat REPEAT SALE TANPA BUAT REPEAT SALE! Aikkk! Macam mana boleh jadi macam tuh?? Terjadinya begitu sebab CUSTOMER KITA HANYA BELI SEKALI SAHAJA DARI KITA (simkad), lepas tu mereka tak beli lagi dah dari kita (topup), tapi kita MASIH & TETAP DAPAT KOMISYEN (topup) SAMPAI BILA-BILA selagi customer kita tu topup! Hah! Tak ke benar tapi pelik tu – boleh dapat repeat sale tanpa buat repeat sale!?? Yup, bisnes ini memang luarbiasa! Ayuh, buka minda anda, buang prasangka anda, check-it-out sendiri dulu. Saya dulu pun tertutup minda & berprasangka. Alhamdulillah Allah dah buka pintu hati supaya tidak lagi begitu. Usah bertangguh, sangat sukar nak dapat peluang bisnes pelik tapi benar ni! Dah la tu modal 80 hinggit jer! & Yang sangat penting u takkan bebankan orang yang u kenalkan sebab kalau mereka buat tak berjaya pun mereka tak rugi apa-apa malah mereka dapat banyak benefits. Syukur jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & share peluang ini – ramai boleh dapat benefits & extra income. Terbaek!

Bonus Ketiga: Bonus Penajaan
  • Jika kita rujuk/sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.
  • Jika 2 orang – dapat 10%
  • Jika 5 orang – dapat 15%
  • Jika 10 orang – dapat 20%
Huuu... dapat extra bonus... saper nak bagi.

Bonus Keempat: Cash Rebate 3% or 7% ToneExcel BisnesJaya - Cash Back Auto Reload
  • Dapat Cash Rebate 3% dari nilai kita topup, bermula 1-Mac-2014; atau 7%  jika kita buat auto-reload.
  • Syarat: Jumlah terkumpul topup bulanan minimum RM30

Tarikh Bayaran

Bonus Pertama : Fast Track

  • Rujukan langsung dari 1hb hingga 15hb – dibayar pada 31hb.
  • Rujukan langsung dari 16hb hingga 31hb – dibayar pada 11hb bulan berikutnya.

Bonus Kedua & Keenam : Komisyen Topup

  • dibayar setiap 21hb bulan berikutnya.

Bonus Ketiga : Bonus Penajaan

  • di kumpulkan setiap bulan, selama setahun (Jan - Dis) & akan bayar pada Januari tahun berikut.

Bonus Keempat : Cash Rebate 3%

  • di bayar pada setiap 25hb bulan berikutnya.
Bonus Kelima : Untung Runcit Simkad
  • di bayar pada setiap 25hb bulan berikutnya.
Bonus Ketujuh : Pendaftaran rm2 seorang
  • di bayar pada setiap 25hb bulan berikutnya.
Bonus-bonus ini akan masuk terus ke dalam bank account kita.

Rakan-rakan,

  • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai pun.
  • Pendapatan ini boleh diwarisi. Anything happen to us, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
  • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun (combined all telco account yang aktif).
  • Tak perlu beli stok yang banyak.
  • Penyelenggaraan rendahrm20 topup sebulan sahaja. Untuk layak dapat PA Insuran rm30 topup sebulan sahaja.
Point ni penting sebab biasanya mana-mana bisnes network marketing, ini adalah antara perkara yang distributor takut/tak suka, bab maintenance, tiap-tiap bulan kena maintain, ada yang sampai rm ratus-ratus sebulan, ada yang sampai rm ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu. Worst part, produk tu dah ada stok banyak dah kat rumah. Tapi kita TTTE cuma 30 hinggit jer & memang kita pakai pun topup rm30 tu.
  • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
  • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. Iya... orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak!

Kak Jah ada sembang-sembang dengan Mazelan, Abang Ishak, & pihak Management Syarikat, heeee... bisnes sekupang dua kupang TTTE ni sangat besar potentialnya. Tahukah anda orang paling kaya di dunia ialah Carlos Slim Helu from Mexico, bisnesnya adalah telco, tak payah tengok jauh-jauh lah, di Thailand orang paling kaya ialah Thaksin (bekas Presiden), bisnesnya adalah telco juga, kat dalam negara kita sendiri, antara orang paling kaya ialah Ananda Krishnan, bisnesnya juga telco! & Ramai lagi lah di dunia ni yang kaya dengan bisnes telco. Mereka tu jadi kaya dengan 1 negara. Bayangkan rancangan masa depan TE yang akan pergi ke negara-negara yang TT masuk & TT akan pergi ke negara-negara yang AirAsia landing! Hah! Besar giler babas marketnya. Teman-teman, tak perlu pikir jauh-jauh la.. kat Malaysia ni 34 juta prospek, yang baru pakai TTTE hanya 200+ribu talian jer, tak sampai 1% pun! Kita fokus kat Malaysia dulu jer, yang lain-lain tu kalau jadi Alhamdulillah, kalau tak jadi pun, kat Malaysia ni pun banyak sangat lagi market tu! Ayuh teman-teman, lakukanlah sungguh-sungguh sekarang ni.. rugi rugi orang yang berlengah!

Hah panjang umur... news dah keluar pun...

20 Orang Paling Kaya Di Dunia 2013

Senarai baru 20 orang paling kaya di dunia baru dikeluarkan oleh Forbes. ToneExcel BisnesJaya - Carlos

Carlos Slim Helu yang terlibat di dalam industri telekomunikasi di Mexico masih mengekalkan kedudukan sebagai manusia paling kaya dengan harta berjumlah $73 billion. Seterusnya adalah Gates, pemilik syarikat gergasi Microsoft dengan harta berjumlah $67 billion.  Manakala tempat ketiga adalah Amancio Ortega, berasal dari Sepanyol yang merupakan pemilik kepada rangkaian butik Zara dengan harta bernilai $57 billion. Beliau pertama kali masuk ke ranking Top 3 sekaligus meletakkan Warren Buffet di tempat keempat dengan harta berjumlah $53.5 billion. Manakala tempat kelima adalah Larry Ellison, pemilik syarikat Oracle dengan jumlah kekayaan bernilai $43 billion.
ToneExcel BisnesJaya - 20 Kaya

Teman-teman...
Jika apa yang anda lakukan sekarang memungkinkan anda mencapai impian anda, teruskanlah, tetapi Jika tidak, ayuh UBAH lah! SAMBUTlah PELUANG yang WOW ini! Kepada yang dah menyambutnya - BUAT BETUL-BETUL. Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni! Gali, Gali, Gali guna TRAKTOR!
 

Rate TTTE:

  • Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu...
  • Contoh nak dapat rate murah:
  1. kena topup > certain amount,
  2. kena call > certain time,
  3. kena call waktu tertentu,
  4. kena call/sms same network/telco,
  5. balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya.
So sebenarnya telco lain tu tak lah rate nya serendah seperti yang di sangka.
Rate TTTE
- Call 28sen seminit

- Sms 10sen
- Dataplan:
   -
Daily 10 sen@Mb
   - Weekly RM17
   - Monthly 1G RM42
   - Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call
   - Monthly 3G RM99

Dataplan Mingguan:

  • 200MB untuk Data Internet Access + PERCUMA 20 mins membuat panggilan tempatan.
  • Ratenya adalah RM17 seminggu.
  • Cara untuk melanggan pakej ini:
    • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM17, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
    • Selepas itu sms CC17 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.
  • Kalau nak stop, sms sahaja CC17 STOP kepada 2222.

Dataplan Bulanan:

  • 1G untuk Data Internet Access + PERCUMA 60 mins membuat panggilan tempatan, dan 100 SMS percuma.
  • Ratenya adalah RM64 sebulan.
  • Cara untuk melanggan pakej ini:
    • Pertama pastikan kredit didalam simkad toneexcel anda melebihi RM64, jadi kalau tak cukup, topup le dahulu.
    • Selepas itu sms CC64 dan hantar kepada 2222. Nanti mereka akan reply mengatakan permohonan akan di proses.
  • Kalau nak stop, sms sahaja CC64 STOP kepada 2222.
  • 3G rate RM99 sebln – sms 3G hantar ke 2222.
Untuk maklumat rate yang lain seperti IDD, Roaming, Blackberry Plan, Tune Buddies - please refer to website ToneExcel.

Jadi, rate TTTE sederhana sahaja. Maknanya ada telco lain yang rate lebih tinggi dari TTTE, ada yang lebih rendah juga. Telco ni dari masa ke semasa akan fight each other untuk jadi paling kompetitif rendah, so ada masa-masa tertentu telco U lebih rendah dari yang lain, masa yang lain pula telco D, lain masa M, C, begitulah pusing-pusing.... Jadi at one time mesti ada mana-mana telco yang rate lebih rendah dari TTTE. So kepada prospek yang sedang pakai telco yang ratenya sekarang lebih rendah daripada TTTE, katalah dia pakai RM60 sebulan, bila dia tukar ke pakai TTTE katakan jadi RM90 sebulan, so just tanya dia "U nak jimat 30 hinggit sebulan ker atau u nak peluang dapat income ribu-ribu sebulan?". Kalau dia jawap dia pilih nak jimat, bagitahu dia last "Ok lah, u pilih lah jimat 30 hinggit sebulan seumur hidup u, aku tak nak... aku nak pilih untung ribu-ribu sebulan, boleh sampai 5-angka sebulan, malah ada potensi pergi hingga ke-6 angka sebulan! So apalah sangat jimat 30 hinggit sebulan tuh! U pikir la sendiri...". Fullstop.

Apakah Risiko Anda?
Kalau bukan ini – ada apa lagi?
Kalau bukan sekarang – bila lagi?

Untuk ke sekian kalinya, Kak Jah tanya lagi - "Ada telco lain bagi benefits seperti semua di atas tuh?" Kak jah tolong jawapkanlah - "Mana aderrrrr.....!!!!!". Tak tukar ke simkad TTTE jugak lagi, tak tahu la nak terangkan macam mana lagi dah... Dah terang lagi bersuluh, bukan setakat suluh dengan lampu suluh, ni dengan lampu spotlight stadium dah ni... tak nampak jugak lagi - parah dah tu... hahaha...

Ayuh rakan-rakan, setiap detik yang anda tangguh untuk join bisnes ini, setiap detik itu lah anda rugi sebab hp bil/topup terus berjalan pakai hari-hari...

Cepat join cepatlah Kak Jah & Rakaniaga Kak Jah yang lain boleh tunjukajar, cepatlah U dapat benefitsnya & cepatlah U boleh buat duit.

ToneExcel BisnesJaya - Image Join Now

                                                                                                                                                                                                                      

Pengiktirafan, Penghargaan, Laporan Media
ToneExcel BisnesJaya - News Tony Jason & Directors
Tony Fernandes - CEO of Air Asia, Jason Lo - CEO of Tune Talk, Syed Kamaruzaman - Executive Chairman Of Tone Excel, Neillson Tong, Vincent Oh - Directors of Tone Excel

TTTE: Rakaniaga Lembaga Pelindung & Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM), Mei-2013


ToneExcel BisnesJaya - Sijil LP&KPM
Sijil

ToneExcel BisnesJaya - News LPKPN


ToneExcel BisnesJaya - News LPKPN2
Utusan Malaysia
Kosmo


Seminar Kesedaran Penipuan Pelaburan Dalam Perniagaan, Peringkat Kebangsaan, di Wisma Bernama, Jun-2013

ToneExcel BisnesJaya - News Seminar Kesedaran
ToneExcel BisnesJaya - News Seminar Kesedaran2
Anjuran Lembaga Kesedaran Pencegahan Jenayah Malaysia
Dengan Kerjasama PDRM, Bank Negara, Suruhanjaya Sekuriti, SSM, & LPKPM
Penaja Rasmi - Tone Excel

Tone Excel bekerjasama dengan Yayasan Sultanah Bahiyah, Jun-2013

ToneExcel BisnesJaya - News Sultanah
Dato' Seri DiRaja Tan Sri Tunku Puteri Intan Safinaz Binti Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah

(Ahli Jemaah Pemangku Sultan Kedah)

ToneExcel BisnesJaya - News PA 100K Cek
Penyampaian cek PA Insurance RM100ribu kepada pewaris member Tone Excel, di saksikan oleh YB.

  Tone Excel Sasar Sejuta Pelanggan, 8-Apr-2014
ToneExcel BisnesJaya - Berita Harian Kak Jah
Hadiah harijadi yang tak disangka - Gambar Kak Jah keluar dalam newspaper Berita Harian, di tarikh birthday Kak Jah!

Lagi birthday surprise... My partner Zaimah bawa Kak Jah bertemu idola Kak Jah, dari kecik sampai ke tua ni, hihi... tak lain tak bukan Datuk Khadijah Ibrahim...
ToneExcel BisnesJaya - Datuk Khaty 1
Rasa macam mimpi jer... I will never forget this moments... Thank you my partner... You know how to make me happy to the fullest!

ToneExcel BisnesJaya - Lao Tzu

*****

Testimoni, antaranya...

ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah & Abg Loq
BRANCH (Ogos-2013) Kak Jah & Abang Loqman (Puchong) : 019-310 5171 & 010-541 5928
Founder/President BisnesJaya.com ; Pakar/Multi-Jutawan Network Marketing
Top Sponsor, Top Income Earner Terpantas, OWNER & ADMIN website BisnesJaya.com

Permulaan menang... Bulan Pertama (Mei-2013): Top Sponsor No.1 Syarikat

"Syukur Alhamdulillah... Kak Jah jumpa peluang ini, sambut peluang ini, & kongsi peluang ini. Tq Allah kerana rezeki mu ini... Bisnes ini bukan sahaja mudah/sempoi, malah ianya langsung tidak membebankan sesiapa sahaja yang buat. Kalau tak join pun memang dah pakai hp pun... baik join, dapat juga benefitsnya & boleh buat duit.... incomenya recurring pasif berterusan & meningkat setiap bulan, insyaAllah...
Rugi besar sapa tak buat!"

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Zaimah Spek




ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Zaimah Rome
BRANCH (Feb-2013) Cik Zaimah (Serdang) : 011-1881 7710
Vice President BisnesJaya.com ; Pakar Bisnes Internet & Strategi Media Sosial
cum Designer, Reporter & Camerawoman BisnesJaya.com :-)

"Syukur Alhamdulillah dan terima kasih beribu lemon Kak Jah kerana bermula Sept 2013, Tone Excel telah dan bakal merencanakan perjalanan hidup yang sungguh menarik dan keterujaan buat diri saya. Speechless bila dinobatkan sebagai Branch pada Feb 2014 dan lagi terharu bila Kak Jah tawarkan business partner (serta diberi kepercayaan) menyandang Vice President BisnesJaya.com dan seterusnya berkolaborasi menerajui halatuju bisnes sekupang dua kupang yang “mudah, sempoi & berbaloi-baloi” dan menjana income serta beri pelbagai ganjaran wowweeeee yang tidak pernah saya kecapi sebelum ini dengan telco lain. Terima kasih BisnesJaya.com kerana mu aku di sini dan kini kami sedang menuju puncak kejayaan. To da moon… To da moon…"


*****
"Hobi saya adalah melancong. Saya memang kaki jalan.. melancong & cuti-cuti sana sini sinun ler katakan.. Sapa tak suka merayap kan? Cakap je destinasi mana, semua nak pergi.. Tapi semua tu perlukan DUIT... kalau kaya raya.. hari-hari, hari melancong sedunia...

Kenapa saya jatuh hati pada TTTE? Saya dah jumpa lubuk pendapatan sampingan for my future holidays.. dan saya yakin yang TTTE mampu bawa saya melancong dengan lebih jauh lagi.. Kenapa? Sebab macam2 menda TTTE bagi; Jana pendapatan sampingan, FREE PA Insurance (RM100K), FREE tiket AirAsia, FREE holidays, FREE Airtime, cabutan bertuah, tempah Hotel Tunes murah dan macam-macam lagi! Bukannya susah pun! Cuma tukar SIMKAD jek dan guna handphone kita seperti biasa. Tiada bebanan malah menguntungkan."

~Mudah, Sempoi dan Berbaloi-baloi! Wowweeeeeee…. To da moon... to da moon...



B R A N C H'es  BisnesJaya.com

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Kak Gee

Branch (Feb-2014) Kak Gee (Seremban2) : 010-507 6645

Background: Politician

"Permulaan awal hanya buat sebulan jer... kemudian sibuk berpolitik 3 bulan... langsung tak buat apa-apa aktiviti TE pun namun begitu pendapatan pencen dapat di rasa juga. Bulan Oktober 2013 baru nak bermula semula & alhamdulillah sungguh tak di sangka bonus topup pada 21-Nov-2013 melepasi  quota untuk package UMRAH PERCUMA! Terimakasih kepada Sifu Jahlilawati, Sifu Mazelan, Abang Ishak kerana memberi tunjuk ajar & ILMU TE & terimakasih kepada pihak Managemant TE kerana memberi peluang yang sangat luar biasa hebat dalam Industri Telekomunikasi.... & terimakasih tak terhingga kepada semua Leaders di dalam group Kak Gee. Income campur-campur semua account & untung runcit simkad dah capai juga 5 angka sebulan."



ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Syukri Branch (Feb-2014) Hj. Shukri (Kota Tinggi) : 010-510 9905
Background: Bisnesman

"Beberapa tahun yang lalu saya membayar downpayment sebanyak RM120,000.00 untuk membeli sebuah rumah kedai berharga RM600,000.00. Jumlah tersebut adalah pelaburan saya bagi menyediakan 'recurring passive income' bernilai kira2 RM6,000.00 sebulan selepas selesai installment sebanyak lebih kurang RM2800.00 selama 25 atau 30 tahun. Pada 11/12/13 saya menyertai program Tone Excel dengan pelaburan hanya sebanyak RM80.00. Mulai bulan kedua sahaja, saya telah membuat 'recurring passive income' sebanyak lebih RM1200.00 sebulan dan jumlahnya terus meningkat dan meningkat lagi pada bulan2 berikutnya. Bersama Tone Excel, kita tidak perlu buka kedai dan modal yang besar untuk terlibat dalam industri telekomunikasi bernilai berbillion ringgit. Kita hanya perlu buka mulut untuk menerangkan keunikan produk dan bisness modelnya yang sempoi, seterusnya 'share & invite' sahaja. Sesiapa saja pun pasti boleh berjaya bersama Tone Excel... "

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Dr Myrza

BRANCH (Feb-2014) Dr Myrza (Masai) : 016-787 8743
Background: Doktor (Medical)

“Kalau orang jumpa saya dan bertanya kenapa saya join program TE ... jawapan saya adalah .. "why not?". Sebab ke manapun  kita menoleh; kedepan-belakang ,kekiri-kanan .. semua org guna hp. Kita hanya menyuruh orang menukar simkad tapi dan juga tiada beza simkad kita dengan yang mereka gunakan.... tapi kita punya special sikit sebab yang kita gunakan ni menghasilkan income pasif. Seperti yang selalu saya katakan kepada orang-orang... buatlah.. target kita simple je. Bulan pertama bil telefon anda percuma, bulan kedua dapat duit poket sedikit dan bulan berikutnya gaji kita naik 20%-40% setiap bulan dan selepas setahun-dua dah boleh pencen. Buat lah!!”
ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Rizuan BRANCH (Feb-2014) Rizuan (Miri) : 012-330 1177
Background: Semi-Goverment, Head of Department

"Bisnes sempoi... hanya perlu bukak mulut sharing jer... 10minit pun orang dah boleh/nak join. Buat dengan tak buat jer... Hah, tunggu apa lagi - buat ler! Jumpa orang bukak mulut sharing... orang tak kenal pun boleh. Pelan-pelan buat pun income ok jugak. Yang best masa mula-mula tu tengok sikit je duit, tiba-tiba generasi ke-3 jadi banyak, makin lama makin meningkat."
ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Aisya BRANCH (Feb-2014) Nuraisyah (Wangsa Maju) : 013-345 7263
Background: Leader MLM

“Alhamdulillah syukur kehadrat illahi dengan limpah kurniaNya saya bertemu dengan perniagaan ini ... Jutaan terima kasih yang tak terhingga pada En Syed Fadzril kerana sudi berkongsi peluang tak lupa juga buat Branch Kak Zie dan Kak Jah dan Bonda Saadah serta kaum keluarga yang sudi membantu saya dalam pelbagai aspek... Terima kasih juga buat seluruh team SK2 yang sangat saya kasihi. Ada berjuta sebab untuk tidak lakukan bisnes ini tapi saya punya 1 sebab kenapa perlu lakukan adalah kerana saya mencari penambahan untuk menampung kos kehidupan yang luar biasa kenailkkannya... Syukur saya buat bisnes ni dan alhamdulillah banyak yang saya dapat cover, bisnes yang mudah dan keperluan dan semua orang boleh lakukan... Gerak kerja yang sangat simple dan tidak membebankan pengguna... Saya menyeru kepada seluruh pengguna telefon bimbit bertukarlah kepada WOW... Moga dirahmati Allah dan marilah menuju kejayaan..”.

ToneExcel BisnesJaya - Murni & Azizan
BRANCH (Feb-2014) Murni & Azizan (Melawati, KL) : 019-314 8642 & 019-368 0449
Background: Accountant & Admin

"Alhamdulillah... di saat kami mencari-cari peluang bisnes yang SIMPLE DAN TIDAK MEMBEBANKAN, Kak Jah muncul berkongsi bisnes seposen-dua ni. Belum pun habis Kak Jah table-talk, hati kecil ini berbisik YESSS... inilah yang dicari..!! Kami terus daftar bisnes bermodalkan 80 hengget dalam bulan Jun 2013; dan pada bulan yang sama income kami dah pun 3 angka. Seronok sesangat buat bisnes ni, kongsi 15 minit pun sedara mara, member-member terus register. Mana taknya... modal ciput, produk keperluan, top-up maintenance pula amat rendah dan Bukan-MLM. Bulan kedua, Julai 2013, kami terus upgrade ke SC.
Bulan Ogos hingga Nov 2013, kami "pause" ada masaalah melanda famili kami, tapi income terus masuk dan masuk. Yang pasti terus naikkk. Wowww, so fantastic..!! It's truly recurring passive income. Servis sekali tapi income bekali-kali, berterusan dan naik.  Bulan Disember 2013, kami ON balik. Hanya 2-3 bulan je pulun, kami follow Kak Jah, the Founder of Bisnesjaya, being a Branch in February 2014!”
 
ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Norazizi

BRANCH (Feb-2014) Norazizi & Azlinie (Seremban) : 018-351 0949 & 012-614 4326

Background: Bisnesman

"Dalam perniagaan ada 3 elemen penting iaitu: 1) Modal ; 2) Produk ; 3) Pasaran.
TONE EXCEL menepati piawaian apabila mempunyai ketiga-tiga elemen tersebut.
Dengan MODAL serendah RM90.00 sahaja, TE mampu memberikan pendapatan pasif yang berlipat kali ganda dari modal asal. PRODUK iaitu simkad/hp pula adalah keperluan semua orang & mempunyai "repeat sale" kerana orang akan topup. Manakala PASARAN pengguna hp ini amat luas. Seperti kata-kata yang biasa kita dengar ~ "20 tahun lepas, sesiapa yang guna hp adalah orang hebat. Namun kini, siapa yang tiada hp, memang hebat". Keperluan menggunakan hp ini melangkaui umur, jantina, bangsa mahupun idealogi. Semua orang memerlukan telefon dan mungkin tiada yang terkecuali. Apatah lagi ia mampu menjana pendapatan pasif apabila kita mempromosikannya.
Saya memanjatkan syukur ke hadrat Allah kerana diberi peluang ini. Terima kasih juga atas tunjuk ajar semua upline saya yang tidak jemu membimbing dengan ikhlas. Moga Tuhan terus jadikan saya istiqomah dalam perniagaan ini sepertimana niat saya ketika hari pertama membuat keputusan untuk bersama TE iaitu untuk bantu diri sendiri disamping membantu orang lain."

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Hafizul

Branch (Feb-2014) Hafizul (Bukit Mertajam) : 019-440 2788

Background: Bisnesman


"Saya ingin berkongsi dengan anda semua APA yang rm80 boleh mendatangkan pulangan hingga boleh menjana 5 angka sebulan. Saya dah menceburi banyak bidang bisnes yang memerlukan modal puluhan ribu ringgit tapi yang saya terima hanyalah kegagalan. Saya pun tidak menyangka apa yang di ceritakan kepada saya tentang bisnes ini. Dengan rm80 boleh kaya ke? Itu persoalan yang timbul dalam fikiran saya ketika itu saya serik dengan bisnes-bisnes yang mermelukan modal besar. Tetapi selepas 2 bulan saya menceburi bisnes ini saya dapati pendapatan saya telah mencecah kepada 4 angka sebulan dengan kerja yang tak seberapa...   ini baru 2 bulan bukan 2 tahun lagi.... Saya bersyukur kerana ditemukan dengan produk ini... dan terima kasih juga kepada upline saya Kak Ani & upupline Kak Jah yang tidak putus-putus memberi ilmu kepada saya."


ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Alfaizan

Branch (Feb-2014) Alfaizan (Kota Marudu) : 014-565 6933

Background: Cikgu


"Saya bekerja sebagai kakitangan awam selama 8 tahun.. Sudah berkahwin dan bakal memiliki cahaya mata yang ketiga hujung bulan 5 ni.. Sukar untuk memenuhi keperluan keluarga membuatkan saya mencari sumber kewangan yang lebih untuk keluarga.. Menyedari untuk tidak ingin anak-anak menyelami kesusahan seperti saya sebelum ini membuatkan saya mencari sesuatu yang boleh menjayakan hasrat seorang ayah yang hampir bergelar seorang blacklist! Alhamdulillah.. Allah Maha Adil.. Terima kasih ToneExcel kerana memperkenalkan program ini.. Boleh makan bila-bila.. Boleh shopping bila-bila.. Boleh melancong bila-bila.. Boleh buat duit bila-bila.. Jom join Program ToneExcel bersama saya merubah kehidupan diri dan keluarga.. InsyaAllah.."

<Gambar> BRANCH (Feb-2014) Aiman (Kota Bharu) :
Background:

"
<Testimoni> "

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Farah & Hafiz BRANCH (Jan-2014) Farah & Hafiz (Seri Kembangan) : 019-629 3868 & 010-522 7535
Background: Bisnesman & woman

"Bisnes model terbaekkk di abad ini!!! Itu lah yang boleh digambarkan tentang Simkad Tone Excel yang sememangnya telah memberi kami pelbagai ‘Ganjaran’ yang sangat lumayan dengan hanya bermodalkan RM80 sahaja sebagai ahli. Syukur Alhamdulillah kerana kami telah pun mencapai target untuk menjadi Branch dalam masa 5 bulan seterusnya menggenggam INCOME 5 Angka Sebulan!!! Memang Wow!! Terima kasih tak terhingga buat sifuku Kak Jah yang banyak membantu terutama “Special Coaching & SGM” dan terima kasih Mej Palil yang telah memperkenalkan bisnes ni secara tidak sengaja. Hehehe..."


ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Kak Ani BRANCH (Jan-2014) Siti Rohani (Shah Alam) : 017-879 5445
Background: Suri rumah

"Saya amat berterima kasih dan bersyukur kepada Allah kerana telah menemukan saya dengan program WOW tone excel yang amat luar biasa hebat ini. Semenjak diperkenalkan beberapa bulan lalu kepada industri telekomunikasi berbillion ringgit ini oleh sifu multi jutawan K Jah, saya amat berbangga dapat menceburkan diri dalam industri ini dengan hanya bermodalkan 2 angka sahaja dan kini saya menjana pendapatan pasif 4 angka sebulan dan semakin meningkat dari bulan ke bulan.  Percayalah ini biz LUBUK EMAS dan bagi yang belum lagi berdaftar jangan bertangguh lagi ayuh ikut kami bersama-sama. Terima kasih yang tidak terhingga kepada upline saya sifu K Jah yang sentiasa memberi sokongan, dorongan dan tunjuk ajar demi kejayaan kami bersama…"

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Alpian BRANCH (Jan-2014) Alpian (Kota Kinabalu) : 014-565 6933
Background: Bisnesman

"Saya seorang ahli perniagaan konvensional dalam bidang pembekal dan perkhidmatan untuk industri dan perladangan, mempunyai hubungan perniagaan dengan ramai ahli perniagaan yang besar dan berjaya serta pekerja mereka yang ramai. Dengan strategi dan perancangan yang diterangkan kepada saya dalam perniagaan networking TONEEXCEL, saya menggunakan rangkaian perniagaan sedia ada saya, dengan memberi peluang kepada pekerja saya sendiri dan pekerja rangkaian perniagaan saya. Mereka menjadi pengguna yang bijak dan mendapat peluang mencari pendapatan sampingan, juga mendapat perlindungan insuran kemalangan percuma. Perniagaan seperti inilah yang dinamakan situasi 'menang menang', syarikat untung pengguna pun untung dan pelbagai lagi hadiah dan bonus yang menarik dengan bermodalkan RM90.00 sahaja, modal perniagaan yang paling minimum pernah saya jumpa dalam industri telekomunikasi. Memang HEBAT, anda di luar sana tunggu apa lagi...!!!"

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Palil
BRANCH (Jan-2014) Mejar Palil & Herni (Gombak) : 019-667 2510 & 011-1525 2806
Background: Tentera

"Pada mulanya kami dah serik untuk buat bisnes networking ni, kami bukanlah leader hebat yang boleh servis downline, kami tidak berminat lagi bisnes yang kena keluar modal besar, kena jual produk, kena maintan setiap bulan dan yang paling kami tidak suka paksa downline buat "pembelian paksa" untuk mantain. Hampir satu tahun kami "pencen" buat bisnes networking. Sehinggalah pada 28 Jul 13 kami diperkenalkan bisnes Tone Excel (TE) ini oleh upline kami Pn Sabariah. Terima kasih kepada upupline kami KAKJAH  yang banyak membantu kami dan "MENAMPAKKAN" bisnes ini kepada kami. Kami bersyukur semenjak buat bisnes TE kami suami isteri layak menunaikan umrah PERCUMA pada 24 Mei 14. Dari segi pendapatan pula alhamdulilah kami telah mendapat "kebebasan kewangan" maksudnya kami tak perlu buat bajet lagi setiap bulan. Kami seronok, gembira dan amat bersyukur kami boleh MEMBANTU orang lain diluar sana untuk mereka menjana pendapatan tambahan. Terima kasih kepada rakankongsi/downline kami yang sangat-sangat membantu. Tanpa mereka TIDAK MUNGKIN kami "sampai disini"."


ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Zaidi Umrah

BRANCH (Dec-2014) Rozaidi (Jln Ipoh, KL) : 010-784 8105, Top Sponsor Jul-2013
Background: Penjual sayur di pasar borong... kini tidak lagi...

"Bismilahirrahmanirrahim, Syukur kehadrat Allah S.W.T, dengan limpah kurniaNya saya mendapat peluang dalam perniagaan ini. Tanpa menunggu lama, saya berusaha menyampaikan kebaikan, kekuatan, keunikan, dan kehebatan bisnes Tone Excel ini kepada semua kenalan saya tanpa mengira siapa mereka. Hasilnya saya telah mencapai kejayaan demi kejayaan yang tidak diduga akal fikiran sy sendiri. Alhamdulillah, setelah 6 bulan melalui perit jerih dan pelbagai kenangan pahit dan manis, saya telah berjaya menggapai pangkat Branch. Bukan itu saja, saya berjaya membeli secara tunai sebuah superbike berharga RM40k dan paling terkesan dalam hidup saya, apabila saya dapat menjejakkan kaki di tanah suci Madinah dan Mekah."


ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Noorisham BRANCH (Dec-2013) Noorisham (Johor Bahru) : 019-767 5675
Background: Bisnesman

"Saya bersama isteri mempunyai perniagaan kami sendiri lebih 17 tahun. Semenjak kami diperkenalkan perniagaan ini yang bermodalkan hanya RM80.00, kami merasakan sesuatu yang amat menarik dan mempunyai satu konsep perniagaan yang mempunyai 4 dalam 1. (1) Satu pelan jangka pendek yang agak mudah untuk mencapai sasaran jika kita perlukan kewangan atau pendapatan segera dengan mengenalkan kepada rakan taulan kita seramai mungkin; (2) Satu pelan jangka masa panjang yang memberikan pendapatan pasif yang lebih besar dan menjadikan pendapatan pencen saya dan isteri di hari tua nanti; (3) Kami juga diberi pelbagai insentif yang merupakan pelbagai tawaran bercuti dan hadiah jika kami mencapai sasaran yang syarikat tetapkan dan juga cabutan bertuah; (4) Kami dapat membantu masyarakat di sekeliling kami dengan sama sama menjadi ahli dan memberi tunjuk ajar bagaimana untuk berjaya."


ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Zie

BRANCH (Nov-2013) Marziah (Puchong) : 017-290 2426

Background: Pegawai Kerajaan

"Alhamdulillah syukur yang amat sangat bulan ke 8 bisnes seposen dua posen ni sudah menjana pendapatan 5 angka (RM10k++) sebulan. Diluar jangkaan memandangkan masa yang agak terhad kerana berkerja dan sambung belajar, namun saya berjaya menjalani kehidupan seharian dengan Tone Excel. Dengan bisnes yang sempoi ni saya telah melahirkan 20 Service Centre dan 26 Junior Centre. Kini saya memiliki pejabat Tone Excel Cawangan Puchong di Selangor. Luarbiasa hebat bisnes ni. Syukur pada Mu Ya Allah. Kini, saya telah menangguhkan pengajian semata-mata nak fokus pada Tone Excel ketika momentum tengah memuncak ni. Syukur dipertemukan dengan Jutawan berhati mulia Kak Jah. Semoga rezeki beliau melimpah ruah lagi dengan membantu kami manggapai impian menjadi Jutawan. Amin. Memang hebat! WOW!"
 
ToneExcel BisnesJaya - Azah & Riad
BRANCH (Okt-2013) Mejar Riad & Dr Azah (Bangi) : 016-956 3070 & 014-988 8171
Background: Bisnesman & woman

“Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Allah swt kami Mejar Riad & Dr Azah suami isteri dinobatkan sebagai Branch TTTE yang pertama di bawah rangkaian Multi Jutawan Kak Jahlilawati. Terima kasih Kak Jah kerana memperkenalkan kami perniagaan yang paling sempoi ini, menampakkan kami jalan gali guna traktor depan dan belakang, dan yang paling penting adalah ilmu 'cepat dan pantas' dengan laluan yang  betul, hanya dalam masa 3 bulan sahaja hasrat kami tercapai. Terima kasih dan tahniah kepada SC dan JC kami yang menjadi tunggak kepada pergerakan Gerak Gempur TTTE  ini..…”


Crew BisnesJaya yang selalu bantu Kak Jah/ aktiviti BisnesJaya seperti Preview, Special Coaching, Special Group Mtg, dll aktiviti.


C R E W  BisnesJaya.com


Branch Zie & Aman
Branch Zaidi & Azza
Branch Kak Ani
Branch Farah & Apis

ToneExcel BisnesJaya - Testimoni FiezaBanur
SC (Dec-2013) Albanur (Damansara) & Fieza (Shah Alam) : 010-540 0985 & 011-1156 7189
Background: Technician & Lecturer

"Alhamdulillah syukur kerana Allah telah menemukan saya dengan insan yang hebat our Mentor MultiJutawan Pn. Jah orang yang menemukan saya dengan bisnes yang sangat brilliant dan mudah ini. Pengalaman balik modal pada hari pertama saya bermula menambah keyakinan diri bahawa inilah bisnes yang semua orang mampu boleh buat, ditambah rangkaian yang semakin berkembang (sebab senang sharing hehe…), saya yakin memang boleh pergi jauh. Yang lagi best bukan dapat duit je, saya dah kumpul 3 buah handphone hasil dari cabutan bertuah hihi... Dan kini saya sedang menikmati untung… untung… dan untung...... Bisnes ni memang WOW!"


ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Bb & Bob

SC Bibi & Bob (Bangi) : 011-1879 8060 & 012-392 7210
Background: Usahawan & Leader MLM













ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Chulu

Chulu (Cheras) : 017-359 6335
Background: Pramugara

"Saya Khairul@Haiqal lebih dikenali di fb Kuchulu Haiqal merasa amat bersyukur dengan rezeki yang diaturkan oleh Illahi. Berkat doa yang dipinta seorang yang juga Pramugari Aini Wardiah menghubungi saya share kan bisnes ToneExcel ini tanpa fikir panjang sy cakap yes I wanna do this. Memang best giler. Sistem yang amat senang. Allhamdullilah saya dengan rangkaian #BisnesJayaMAS saya makin besar dengan tunjuk ajar sifu saya Jahlilawati Abu Bakar, Zaimah, Albanur, & Fiza & geng BisnesJaya yang sama-sama berkongsi kejayaan dan kata-kata semangat untuk terus maju. Kepada yang diluar sana ubah lah hidup dengan bisnes yang semudah ini, market kita amat besar, & semua orang pakai. Akhir sekali jangan lupakan ibu ayah bila dimurahkan rezeki berlipat kali ganda."





ToneExcel BisnesJaya - Testimoni Razi

Ini pula Ofis Cawangan Pasir Mas


Kepunyaan VP BisnesJaya Branch Cik Zaimah, terajui oleh bisnes partner kami di sana Ust Razi & Cg Azhani.


SC (Mth?-2013) Razi (Pasir Mas) : 019-316 6181

Background: Bank Head & Insuran Agen


"Saya dah lama jadikan TuneTalk sebagai talian utama... Alhamdulillah, makin jimat... dlm rm70-80 aje sebulan walaupun penggunaan macam biasa... dulu dalam rm90-150 sebulan sebab komitmen bulanan aje dah nak cecah hampir rm40, penggunaan call/ sms/ internet caj lagi... Tqvm Kak Jah... Produk keperluan semua, berkualiti dan harga murah giler babas... banyak faedah lain dapat secara percuma... InsyaAllah dengan dapat tambah pendapatan dan bantu orang lain juga jana pendapatan... manisnya program ini..."


Cg Azhani (Pasir Mas) : 013-993 6500

Background: Teacher


"Saya



"




ToneExcel BisnesJaya - Yazid Ini pula "anak angkat" Kak Jah
Branch Yazid (Puchong) : 010-524 8018

Yazid ni bagus - sanggup belajar, diajar, & mengajar.
Pencapaian beliau di TE sangat-sangat membanggakan.
& Budi bahasa pun bagus.

I'm proud of you yazid :)


Ini pula antara group Kak Jah/ BisnesJaya yang paling happening sekarang & meningkat naik, tak lain tak bukan.... jeng jeng jeng

#BisnesJayaUIA

ToneExcel BisnesJayaUIA - Pali Kereta
Leader mereka, SC Pali (Subang Jaya) : 017-383 5083
"Ya Allah, terima kasih atas segala nikmatMu, memberi kesempatan untukku menikmati rezeki dalam bisnes ToneExcel ini.
Terima kasih kepada upline saya saudara Haq yang memperkenalkan bisnes yang sangat luar biasa hebatnya. Dengan tunjuk ajar sifu saya, kak Jahlilawati dan kak Zaimah yang tidak putus-putus bagi bimbingan kepada saya, dengan izin Allah, saya berjaya jana pendapatan pasif 4 angka dalam masa 5 bulan bertapak dalam bisnes TE. dan Alhamdulillah dengan pendapatan dalam TE ini juga, saya dah mula bayar sendiri bulanan kereta pertama saya. Dan yang bestnya, pendapatan pasif tu menaik setiap bulan. Gembira rasanya bila dah dapat memberi kepada kedua ibubapa saya."

ToneExcel Bisnesjaya - Testimoni Pali & Naim
Rakaniaga SC Pali yang paling berjaya, SC Naim (Kota Damansara) : 012-745 8391
"Syukur pada-mu ya Allah kerana telah mempertemukan ku dengan TuneTalk ToneExcel melalui sahabat dan juga upline yang berwibawa bernama Muhammad Fazli bin Mazlan. Sejak menyertai TE banyak yang telah berubah dalam kehidupan saya yang mana dulunya serba tak cukup almaklumlah, seorang student yang tak punyai apa-apa income dan alhamdulillah kini bukan sekadar cukup malah rezeki kurniaan Allah ini makin hari makin bertambah bak cendawan. Kini saya boleh menyara ibu bapa dan adik beradik saya dengan senang hati. Duit bukanlah segalanya tapi segalanya memerlukan duit. Ribuan terima kasih juga pada sifu saya kak Jahlilawati Abu Bakar yang tidak putus-putus beri tips, ilmu dan semangat untuk saya terus berjaya.. dan tak lupa kepada kak Zaimah yang sering mengambil berat tentang kami team BisnesJayaUIA."


ToneExcel BisnesJaya - #BisnesJayaUIA-Hse     ToneExcel BisnesJaya - #BisnesJayaUIA-HQ
Bersama sebahagian group mereka

Yang lain-lain akan di update kemudian...

#BisnesJayaSabah

#BisnesJayaSarawak

#BisnesJayaMAS

#BisnesJayaGTE

Sebenarnya ramai lagi, tapi tak sempat nak update semua.... nanti kak jah masukkan yer geng. Pastikan anda aktif & income meningkat!

Teruskan geng... Bantu lebih ramai lagi orang di luar sana dapat extra income, ramai yang memerlukannya...

Dan ramai lagi testimoni yang dah dapat untung untung unnnntunggggg...... sahaja, dalam jangkamasa yang sangat singkat.

BUKTI demi bukti lahir... Semakin hari, TTTE semakin wow! Setiap bulan pasti ada sahaja new 4-figure income earner lahir & meningkat pulak tu tiap-tiap bulan. Tunggu apa lagi, sambutlah peluang yang wow ini. "Pilihan yang kita buat hari ini menentukan kehidupan kita di masa yang akan datang". ITS NOW OR NEVER! 

Testimoni kejayaan bisnes kita terdiri daripada berbagai-bagai golongan - dari miskin ke kaya, pendidikan rendah ke tinggi, yang tidak bekerja ke bekerja, surirumah, pelajar, pekerja bawahan ke korporat, ahli perniagaan, orang muda ke tua.

Siapa kita sebelum ini tidak penting, yang penting siapa kita di masa akan datang.

SESUNGGUHNYA KEJAYAAN adalah PILIHAN... KEGAGALAN juga adalah PILIHAN... KITA YANG PILIH!
(Of-course dengan izinNya)


                                                                                                                                                                                                                      

Kenapa bisnes TTTE ini luarbiasa hebat!?

Ada 2 Sebab:

Pertama: Semua Kekuatan 4 Faktor Kejayaan - TTTE Ada!
(Fundamental: Jika kita nak join mana-mana bisnes network marketing, kita kena tengok 4 faktor ini dahulu iaitu syarikat, produk, pelan pemasaran, & kumpulan/sistem - jika ada kekuatan 4 faktor ini, insyaAllah bisnes network marketing tu bagus..)

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick1. Kekuatan Produk (25%)

  • Keperluan – Hampir semua orang guna hp, tidak kira mereka dari golongan mana pun, so orang tak de masalah nak join bisnes ni sebab kalau mereka tak join pun memang mereka pakai pun.
  • Berkualiti – Sebab TT guna infrastructure Celcom (Celcom ada 38% share dlm TT), so di mana ada coverage Celcom (yang sangat luas tu), di situ ada coverage TT juga.
  • Harga berpatutan – Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu... Contoh nak dapat rate murah: (i).kena topup > certain amount, (ii).kena call > certain time, (iii).kena call waktu tertentu, (iv).kena call/sms same network/telco, (v).balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya. So sebenarnya telco lain tu tak lah rendah seperti yang di sangka. Rate TTTE: Call 28sen seminit; Sms 13sen; Dataplan: Daily 10 sen@Mb / Weekly RM17 / Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call / Monthly 3G RM99.
  • Tiada Tandingan – Satu-satunya program seumpamanya di Malaysia, malah di Dunia. Sekarang ni ramai usahawan telco luarnegara sedang dok risik-risik pihak management syarikat TE :-)
  • Tidak Bermusim – Semua orang mengunakannya, hari-hari, ada yang setiap jam, minit, saat.. & sampai mati lah guna..
  • Anti Kemelesetan Ekonomi – Walau pun zaman gawat, orang tetap guna hp.
  • Pasaran sedia ada – Market sangat besar – 41 juta talian, & sangat fresh – baru 400+ ribu talian TTTE berdaftar.
  • Potensi berterusan – Budak sekolah rendah pun dah guna hp ; Pasaran sampai bila-bilalah...
  • Dapat benefits yang telco lain tak de bagi pun – selama ni bertahun-tahun pakai hp tak dapat apa, & akan terus pakai, tak dapat apa-apa, baik join TTTE, dapat juga PA insuran RM100ribu percuma, points tukar tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate/diskaun rate Tune Hotel, cabutan bertuah, pertandingan hebat, & yang paling best boleh buat duit$$$$$$!

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick2. Kekuatan Pelan Pemasaran (25%)

  • Modal sangat kecil (RM90 sahaja); Modal sekali sahaja; Untung banyak kali (setiap kali orang topup).
  • Pengiraan fast track real time setiap transaksi, telus, & terus masuk ke system TE-website, minimumkan manipulasi.
  • Tidak perlu queue submission, tiada flushing, tiada pending :-)
  • Tidak membezakan orang baru dengan orang lama– sama sahaja plannya.
  • Tidak perlu menjual barang (topup), hanya edar simkad sekali sahaja, & simkad senang dibawa ke mana-mana.
  • Payout Tinggi – sebab ini adalah Technology Base Bisnes (kos fizikal yang rendah - hanya jual simkad; tower/infra pun guna celcom punya); Bayaran balik yang tinggi kepada pengedar - komisyen topup sehingga 26% (10+3+13%), belum masuk bonus yang lain lagi tu.
  • Boleh di warisi.

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick3. Kekuatan Syarikat (25%)

  • Kukuh – ToneExcel bekerjasama dgn TuneTalk dimiliki oleh syarikat yang kukuh Tune Group – AirAsia, TuneHotel, Tune Insuran, TuneMoney.
  • Online – 24 jam sehari, 365 hari setahun; Service yang boleh di bawa ke mana-mana & pada bila-bila masa.
  • Timing yang tepat untuk join – produk, plan pemasaran, syarikat, sistem dah mantap – dalam bisnes network marketing, tahun ke-3 adalah tahun yang paling sesuai untuk join, di mana tahun pertama & kedua (2010-2012) merupakan tahun kepayahan sudah berlalu – contoh sekarang produk TT senang di dapati di kedai-kedai/tempat jual topup, selain call dan sms sudah ada data plan (internet), pelan pemasaran dah improve (bonus makin bagus), senang nak join tak perlu isi borang hantar ke HQ Sri Petaling, boleh terus signup online di website, now lagi dah improve guna sms jer – lagi mudah dan cepat.

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick4. Kekuatan Kumpulan/ Sistem/ U (25%)

  • Kumpulan MultiJutawan Kak Jah – Dalam group Kak Jah, proven testimoni, orang yang paling cepat berjaya di TTTE, rangkaian besar, income 6 angka sebulan dalam masa hanya 9 bulan sahaja, dan ini adalah income recurring pasif yang terus meningkat setiap bulan, insyaAllah.
  • Kita ada sistem – bila orang join – daftar thru online sistem; ada set tools lengkap; ada Preview; ada SCKJ; dll tunjukajar dari Kak Jah sendiri.
  • Diri SendiriKejayaan bermula dari kemahuan & keazaman diri sendiri mahu berjaya; WII.FM - What Is It For Me; Usah bicara soal kejayaan jika tiada ilmu di minda; SUCCESS!

Kedua: Kelemahan Bisnes Network Marketing Yang Lain - TTTE Boleh Atasi!

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick1. Perkataan M.L.M itu sendiri!
  • Don't get me wrong, bukan saya tak suka MLM, sebelum ni pun saya dah berjaya dalam MLM, tapi kebanyakan orang kat luar sana tak suka MLM.
  • Jadi bila ianya bukan MLM - lebih mudah nak jumpa/dapat prospek. TTTE adalah program rujukan/referral program, nature nya sama seperti MLM iaitu network marketing, cuma ianya tidak tertakluk di bawah Akta Jualan Langsung (AJL). Prospek lebih terbuka nak dengar bila bukan MLM, padahal apa-apa bisnes pun somebody got to sell, somebody got to buy, still kena cari/sharing dengan orang lain jugak.
  • Sebagai Makluman: Di Malaysia, ada 4 bidang jika apply A.J.L. license pun tak dapat sebab ianya bukan M.L.M. yang tertakluk di bawah AJL iaitu Insuran/ Unit Trust, Real Estate, Internet Software, & Telco.

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick2. Within Bajet

  • Kalau tak join pun memang kita guna hp (topup/bill) pun, so memang dah masuk dalam bajet bulanan kita, so no worries, tak perlu keluar duit extra.
  • Berbanding kalau kita join bisnes network marketing lain, kita kena keluar extra bajet sebab sebelum kita join bisnes tu kita tak pakai pun produk tu... huhu...

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick3. Maintenance langsung tidak membebankan

  • Kebanyakan bisnes network marketing lain kena maintain RM ratus-ratus sebulan, ada yang sampai RM ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu.
  • Di TTTE, maintenance hanya RM20 or RM50 utk PA Insuran, yang memang kita guna pun.
  • Tidak perlu ingatkan rangkaian untuk maintain, sebab memang mereka pakai pun topup, pandailah mereka topup sendiri bila perlu.

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick4. Tidak perlu servis customer!

  • Ini pukol habis semua perniagaan atas muka bumi nih!
  • Mana ada bisnes yang tak perlu servis customer? Kita, bila customer nak topup, kita tak perlu servis mereka, mereka pun tak cari kita, mereka topup macam biasa macam sebelum-sebelum ni yang mereka selalu topup tu :-)

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick5. Banyak kedai/tempat yang jual topup kita

  • Bila join jer terus kita ada beribu-ribu kedai di seluruh Malaysia yang jual topup kita tanpa kita buka 1 kedai pun, spt 7E, stesyen minyak, ada kedai kita yang online lagi – boleh beli topup thru internet banking seperti mb2u, cimbclick, so bisnes anywhere anytime. Huisykkk.. giler betul bisnes ni.. hanya bermodalkan 90 ringgit jer, kita terus ada beribu-ribu kedai dari Perlis ke Johor ke Pantai Timur ke Sabah Sarawak + online banking lagi yang jual produk kita! Memang dasyat!

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick6. Minimum servis your group

  • Sebab produk dan plan pemasaran straight forward – learning curve pendek;
  • Tidak perlu pergi macam-macam kursus;
  • So duplikasi senang berlaku – inilah kelebihan buat bisnes network marketing – duplikasi!

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tick7. Pendapatan pasif recurring yang sebenar-benarnya!

  • Contoh: Katakan bulan pertama dalam group u ada 50 orang, u dapatlah income sikit... u rasa-rasa next month 50 orang ni akan topup tak? Sudah tentu mereka akan topup, malah bukan itu sahaja, group mereka juga akan berkembang sebab mereka pun nak buat extra income... Katakan bulan kedua group u bertambah jadi 300 orang, income u pun bertambah, soalan seterusnya - u rasa-rasa next month berikutnya 300 orang ni akan topup tak? Again, jawapannya susah tentu mereka akan topup & network akan terus berkembang, so income pun bertambah...
  • Kita bukan sahaja dapat pendapatan pasif recurring, malah meningkat pulak tu, insyaAllah!

Wow! Very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan!

Tak join pun memang dah pakai pun hp... Baik join, dapat jugak benefits, & boleh buat duit...!

Jadi, dengan faktor-faktor di atas – tiada sebab kita tidak boleh berjaya dengan pantas & mudah!


Fikirkan sejenak: Setelah anda join TTTE, anda guna simkad tersebut, anda cuba buat bahagian bisnesnya, katakanlah… kita tak nak lah perkara ini berlaku… tapi katakanlah, anda tidak berjaya di bahagian bisnesnya… Do you know what is the worst thing that can happen to you? Jawapannya... The worst thing that can happen to you ialah… You dapat PA Insuran RM100ribu percuma, Points tukar tiket kapalterbang AirAsia percuma, Corporate rate TuneHotel, dsbnya! Dahlah tu… modal RM90 ada airtime RM30, so modal sebenarnya RM60 jer! Hah! Jadi kepada rakan-rakan – tiada risiko… Sebab tu saya tak nampak kenapa anda tak nak cuba sambut peluang ini!
Jika anda tahu cara explain dengan betul, mesti orang join punya... sebab kalau mereka tak join pun mereka memang pakai pun...


Teman-teman...

Memang benar duit bukan segal-galanya… Tapi banyak perkara/ masalah boleh diselesaikan dengan duit. Selain itu, kita mempunyai kawalan ke atas masa kita... Masa bersama orang tersayang kita...

Bayangkan kita boleh bersarapan jam 10 pagi bersama anak kecil dan pasangan kita di restoran mamak kegemaran kita, tatkala kebanyakan orang lain sedang sibuk bekerja di pejabat… Bayangkan kita boleh meluangkan masa bersama orang tersayang terutama di saat mereka memerlukan kita di samping, tanpa pelu meminta keizinan/ memohon cuti dari majikan kita...


Anda dah jumpa peluang wow ini, anda dah tahu kekuatan program ini (seperti 2 sebab yang di nyatakan di atas), kalau anda masih tak nampak lagi, asyik dok pikir alasan tak boleh buat, bukannya pikir macam mana cara aku nak manfaatkan peluang ini, saya tak tahu lah nak cakap apa lagi... punyalah wow peluang yang datang ini.


                                                                                                                                                                                                                      

Eksklusif Offer Kak Jah kepada rangkaiannya...

Special Group Meeting (SGM)

Sebenarnya maklumat di website & buku panduan tu dah cukop dah tapi tu lah kita insan biasa ni sekali-sekala kena touch offline juga baru lebih "sedar". Kak Jah buat Special Group Meeting (SGM) from time to time to speed-up kejayaan group kita dengan memastikan group kita buat cara yang betul, pantas, mudah, & maksimum income. Kak Jah turunkan segala ilmu kepakaran Kak Jah sebagai top income earner yang paling pantas sekali di dalam bisnes ni juga bisnes terdahulu.  Walaubagaimanapun meeting meeting ni tak perlu selalu, hanya minimum sudah memadai.. sebab bisnes ni simple sahaja. Tapi simple simple pun jangan ambil ringan... kena mahir juga ilmunya yang simple tu... So, bila Kak Jah buat SGM, pastikan anda & rangkaian anda hadir, jangan tak hadir, rugi ooooo....! Free.... & selalunya ada makan-makan lagi :)

ToneExcel BisnesJaya - SGM 201404
Salah satu SGM di rumah Kak Jah

Kak Jah nak bawa orang-orang yang ikut Kak Jah – berjaya! Tidak kira lah mereka ni dari rangkaian bisnes Kak Jah terdahulu atau dari rangkaian orang lain yang nak ikut, juga yang bukan orang-orang dari bisnes terdahulu  – itu lebih ramai! Supaya kita sama-sama berjaya dapat the truly recurring pasif income! Bezanya - banyak dengan sikit, cepat dengan lambat – kita yang pilih! Jadilah orang-orang yang bijak… ke arah Multiple Source of Income & Pendapatan Pasif yang sebenar-benarnya - berterusan & meningkat pulak tu, insyaAllah - tu yang tak tahan tuh!!

Nasihat Kak Jah: Networking ni kita tak boleh nak tahan-tahan pergerakannya. So cepat-cepat lah buat - inform/sponsor geng-geng u. Kalau u lambat gerak nanti mereka di sponsor oleh orang lain, jangan salahkan sesiapa, apalagi memang tak salah pun mereka berbuat begitu sebab ini bisnes lain. So please cepat, if u need my help untuk terangkan kepada group u, just book my time.

KEPAKARAN Kak Jah adalah dapat buat dengan PANTAS, MUDAH, & MAKSIMUM INCOME! Join now. Kak Jah akan TUNJUKAJAR.



Top Sponsor Bulanan

Ada hadiah Kak Jah sediakan untuk rangkaian Kak Jah yang menang Top Sponsor Bulanan. Hadiah & syarat-syarat - pls refer promo pada bulan tersebut.

Jun-2014: Outing dengan Pemenang Top Sponsor Rangkaian BisnesJaya Bulan Mei-2014 - Naim & Uplinenya Pali - Hehe... innocent jer mereka, tapi bergambar macam model pro especially si Naim tu ;)
ToneExcel BisnesJaya - HRC-KL


Eksklusif Offer Kak Jah kepada seluruh warga ToneExcel

Special Coaching Kak Jah (SCKJ)

Kak Jah menerima banyak pertanyaan dari seluruh Malaysia melalui fb/wa/sms/email/call minta Kak Jah share tips & teknik kejayaan pantas Kak Jah… Kawan-kawan… apalah sangat yang Kak Jah boleh share dengan menaip di fb/wa/sms/email… call tu ok lagi tapi still tak cukop… Jadi Kak Jah buat Special Coaching ini untuk sharing dengan anda semua. So jangan lepaskan sesi ini.
 
Rakan-rakan…

Ilmu yang Kak Jah share di sini bukan teori semata-mata (yang Kak Jah perolehi dari Sifu-Sifu Network Marketing berpengalaman yang hebat [Terimkasih Sifu-Sifu...], baik secara langsung dengan menghadiri training mereka, juga dari pembacaan buku dalam & luar negara), malah praktikal apa yang Kak Jah sendiri lakukan sehingga boleh sponsor ramai, jadi Top Sponsor syarikat di bisnes TTTE sekarang & di bisnes Kak Jah sebelum ini; dan juga sehingga rangkaian Kak Jah boleh berkembang pantas dan mencapai kejayaan macam "torpedo" (rakan-rakan bagi gelaran). Ini ilmu MultiJutawan Traktor Kak Jah share tips teknik efektif efisien macam mana cara nak buat dengan pantas, mudah, & dapat banyakkkkk…. Pengalaman lebih 5 tahun di bidang network marketing hingga ke peringkat MultiJutawan dalam masa 2 tahun sahaja, di samping pengalaman bekerja makan gaji selama 20 tahun, Kak Jah blend kan & compact kan dalam masa 3 ½ jam curahkan ilmu ni. So, rebut ilmu ini, pastikan anda & rangkaian anda ada ilmu ini, nanti anda juga yang senang ;)
Ada cabutan bertuah lagi tu - hadiah macam-macam ada.....

Akan datang : Eksklusif Offer Kak Jah kepada seluruh warga ToneExcel

Kursus Perniagaan Internet & Strategi Media Sosial

Bulan Julai-2014, Kak Jah tamat pengajian Diploma Profesional Perniagaan Internet & Strategi Media Sosial (ProDIMS8), setelah 9 bulan belajar dengan Sifu Irfan Khairi. Lepas ni boleh lah Kak Jah conduct kursus berkaitan dengan internet marketing, website, advertising, blog, search engine, facebook, youtube, email, affiliate, dll. Bukan tak nak conduct sebelum ni, memang ilmu tu ada, sederhana jer (Kak Jah kan sebelum ni 20 tahun kerja dalam bidang I.T., belajar kat Univerisiti pun Bachelor in Sains Komputer), testimoni pun dah ada, cuma nak dapatkan ilmu yang lengkap & certification yang bagus dulu baru lah best buat training :) Apa-apa pun yang penting bukan sahaja ilmu tu, yang penting adalah kita aplikasi kan ilmu tu... Kak Jah baru aplikasikan sebahagian pun dah jadi multijutawan... hihi

ToneExcel BisnesJaya - ProDIMS8 Irfan Khairi
Thank you Sifu Irfan Khairi. You are the best! Baik, positif, suka membantu, selalu senyum & very humble! Macam Kak Jah jugak... hihi. Nanti kita boleh partner kasi gegar sikit kelas tu dengan semangat & motivasi Kak Jah.

Cara-Cara Menyertai Program IniToneExcel BisnesJaya - Image Get Started Today

Segala urusan boleh dilakukan secara online, walau di mana anda berada dan pada bila-bila masa.
  1. Bank-in Modal/Pendaftaran sekali seumur hidup rm90 + Set Tools 5-Serangkai rm25 + Pos Ekspress rm5, Total rm120 ke:ToneExcel BisnesJaya - Bank Maybank
No. Akaun Maybank : 514299211910
Joint Account Jahlilawati Abu Bakar and Loqman Said

atau

ToneExcel BisnesJaya - Bank CIMB

No. Akaun CIMB : 12760003105526
Jahlilawati Abu Bakar


atau
ToneExcel BisnesJaya - Bank PayPal

atau

ke Akaun Bank
Biz Partner yang berhampiran dengan anda - sila hubungi mereka.


  1. Sms bukti pembayaran (Tarikh, Masa, Amaun) dan Nama Penuh anda, IC, & Alamat kepada Kak Jah di 019-310 5171 - Kak Jah akan tolong registerkan atau anda boleh register sendiri.
  1. Kak Jah akan pos laju Simkad & Set Tools 5-Serangkai - biasanya hari ini pos, besok sampai (hari bekerja), kalau di pendalaman - tambah 1,2 hari bekerja lagi.
ToneExcel BisnesJaya - Image PosLaju
Itu aje... Selepas anda dah terima Simkad & Set Tools - baca On-Boarding Doc & info. berkaitan terlebih dahulu, kumpulkan apa-apa soalan nak tanya Kak Jah, then call Kak Jah tanya sekali gus semua - cara ni lebih cepat, lebih senang, & lebih jelas. Dari situ juga Kak Jah akan bagi lagi tips & teknik kejayaan pantas, mudah, & maksimum income.


ToneExcel BisnesJaya - Image Money Back GuaranteeJaminan 100% wang dikembalikan jika anda tidak dapat 8-Benefits sebagaimana yang di
nyatakan sebelum ini iaitu:-
  1. 1 simkad TTTE percuma
  2. Sedia ada topup RM30
  3. PA insurans bernilai RM100Ribu percuma
  4. Points tukar tiket kapal terbang Air Asia, Hp, Tab, dll percuma, & Extra topup
  5. Corporate rate Tune Hotel
  6. Cabutan bertuah kereta, motor, dll, cash RM25Ribu, RM10Ribu, RM5Ribu, dll
  7. Pakej percutian ke Umrah, Bali, Dubai, dll percuma
  8. Pendapatan pasif, jika anda berjaya melakukan bisnes ini.

*Tertakluk kepada terma & syarat.


Pendaftaran & Port-in:

Sila hubungi Junior Center/ Service Center/ Branch Upline Anda atau sms ke 010-541 5928 untuk buat pendaftaran & port-in.

Sebaiknya hanya buat arahan "ad" untuk register simkad sahaja, yang penting dia dapat member id & boleh menaja orang lain. Port-in (kekalkan nom. hp lama) buat kemudian sebab biasanya dia perlu settlekan beberapa perkara sebelum port-in. Begitu juga masukkan bank account no. - buat kemudian sebab ada orang tidak ingat acc no. bank dia.

Register:

ad NamaPenuh NoSimKad8Terakhir NoPUK NoIC Alamat Poskod NoIDPenaja


ad jahlilawati abu bakar 80111234 12345678 660408123456 no.17 jln bk 3/2 bukit kiara 53100
idp133244
  • Dalam tempoh kurang 1 jam system akan reply “Simkad anda sudah didaftar, No. hp anda 01X-XXXXXXXX, Member Id anda XXXXXX”.
  • Penting: Selepas register simkad, dengan arahan sms "ad", & dapat reply simkad dah daftar:
  • Pastikan terus activate simkad dengan buat 1 sms/call dari simkad tersebut, jika tidak bonus fasttrack rm20 penaja tidak dapat.
  • Paling lewat pun activate dalam masa 14 hari dari tarikh register, jika tidak simkad & account bisnes expired.
  • Untuk dapat komisen topup yang tinggi tu - 10%/3%/13%, personal topup minimum rm60. So masa beli simkad sudah ada topup rm30, cuma perlu tambah topup rm30 lagi sahaja.

Port-in (kekalkan nom. hp lama):

pt NamaPenuh NoSimKad8Terakhir NoPUK NoIC Alamat Poskod NoIDPenaja NamaTelcoLama NoTelcoLama


pt
jahlilawati abu bakar 80111234 12345678 660408123456 no.17 jln bk 3/2 bukit kiara 53100 idp133244 celcom 0193105171
  • Penting: Sebelum buat port-in:
    • Pastikan no.ic sama di telco lama & baru;
    • Pastikn contact no. di simkad lama di copy terlebih dahulu ke dalam hp (either phone or memory).
    • Untuk postpaid:
      • settlekan bill tertunggak jika ada, bil semasa tidak mengapa;
      • settlekan supplementary – jadikan individual account/line.
    • Untuk prepaid
      • biar balance tinggal sikit eg. seringgit baru buat.
    • Dalam tempoh kurang 48 jam TTTE akan communicate dengan telco lama. Setelah port-in berjaya, akan dapat mesej port-in sudah berjaya.

Sediakan Tools:

Sebelum kita buat prospekting, make sure kita ada complete tools, baru lah cepat duplikasi berlaku, barulah cepat dapat banyak volume. Seperti yang kita sudah sedia maklum nak take-off dalam bisnes network marketing ni kena ada SPEED, so kena buat laju-laju, apalagi amaun di sini kecik sahaja, so volume sangat penting.

Selain Simkad, kena ada Set Tools 5-Serangkai.

Simkad - RM90

    • Beli beberapa keping simkad extra, tidak kiralah 1 ker, 2 ker, 3, 4, 5, dsbnya, yang penting ada, barulah bisnes terus boleh jalan.
    • Syarikat ada promosi
      • Beli minimum 20 keping simkad dapat harga RM88 satu,
      • 50 keping simkad dapat harga RM85 satu.
Set Tools - 5-Serangkai, total RM25, mengandungi:-

ToneExcel BisnesJaya - ST5-OnBoarding Doc
(i). On-Boarding Doc. (rm1)

Selepas anda join, Kak Jah akan bagi & walkthru On-Boarding Doc. Kak Jah. Onboarding hendaklah dilakukan secepat mungkin untuk mengelakkan rakaniaga baru spoilt their market, sebaik-baiknya selepas buat arahan sms "ad" & sementara menunggu reply daripada sistem. Onboarding tidak perlu details & lama sangat sebab no matter how details U explain, your new downline tidak akan dapat absorb semua 1st time.



ToneExcel BisnesJaya - ST5-TableTalk Xpress

(ii). Booklet Table-Talk X'Press (rm3 size A5, rm5 size A4)

Booklet terlajak laris di pasaran :) Terbukti berkesan! Sukses rate sangat tinggi.
Sebaiknya semasa kita buat tabletalk terangkan kepada prospek kita dengan menggunakan Table-Talk X'Press, lebih senang, & kita tak de la tertinggal apa-apa point yang nak diterangkan. Kan mudah bisnes ni. Prospek kita tengok pun dia tak lah risau nanti dia join ada guideline nak terangkan :-)

Kak Jah dapat banyak maklumbalas yang
Table-Talk X'Press Kak Jah 12 mukasurat ni amat berkesan dalam membantu rakaniaga baru buat tabletalk. Ianya ringkas & padat, cover semua points utama termasuk cara jawap pasal rate yang selalu rakaniaga baru kantoi... So rakaniaga baru tak perlu risau, just baca word by word Table-Talk X'Press tu, cakap dengan penuh teruja sikit, settlelah... insyaAllah close. Yang penting dengan adanya Table-Talk X'Press tu rakaniaga baru dah boleh terus start macam terer jerrr... hihi... Barulah duplikasi cantekkk...

ToneExcel BisnesJaya - ST5-TableTalk WOWweeeee
(iii). Buku TableTalk WOWweeeee (rm15; yang baru rm10)

Buku lengkap yang disyorkan oleh Kak Jah untuk tujuan prospecting/ tabletalk.
Jika TTXpress untuk prospek yang nak cepat, manakala TTWOWweeeee untuk prospek yang ada masa untuk mendengar presentation yang lengkap. Buku ini siap dengan simulasi duplikasi 5, 10, 15, 20; Kekuatan 4 faktor kejayaan, Info kelemahan bisnes network marketing yang TE boleh atasi; Testimoni; Galeri BisnesJaya; Info berkaitan Center; & Senarai Stokis. Penyusunan maklumat presentation TE yang dibukukan untuk memudahkan penerangan & sesuai dibawa ke mana-mana.



ToneExcel BisnesJaya - ST5-Buku Panduan
(iv). Buku Buat $ Dengan Hp (rm10)

Buku ini mengandungi sebahagian besar maklumat mengenai bisnes TTTE. Ianya memudahkan kita untuk mengembangkan bisnes ini.
Ia juga boleh dijadikan alat untuk mendidik downline kita supaya boleh berdikari. Pastikan kita bagi buku ini kepada setiap downline Level-1 kita.
Kita tidak perlu lagi menjaga downline teruk-teruk untuk jawab soalan itu dan ini, biar buku ini sebagai panduan dan rujukan mereka. Buku ini tolong menjawab untuk kita.



ToneExcel BisnesJaya - ST5-Flyer
(v). Flyers (rm1 @ 10 keping)

Untuk edaran kepada orang ramai samada upah letakkan dalam newspaper, upah edar rumah ke rumah, atau kita sendiri edarkan.

Flyers ini mengandungi summary 8 faedah/ganjaran. Senang & jelas.









Barulah best buat bisnes ini - dah lah kita tak perlu service customer kita di mana bila mereka nak topup mereka tak cari kita, mereka pergi topup sendiri, manakala group kita pula bila mereka tak faham mereka bolehlah rujuk info. di buku panduan, di website, & di facebook, lepas rujuk di situ tak faham juga lagi, baru lah mereka tanya kita, so bukan lah tak perlu langsung service group tapi minimum servis group. Ini yang best! Ini yang menyebabkan sesiapa yang join bisnes ini masih boleh teruskan apa yang mereka sedang lakukan sebelum join bisnes ini tidak kira lah samada mereka kerja makan gaji atau buat bisnes conventional, mahupun bisnes network marketing lain, mereka still boleh buat bisnes TTTE ini sebab mereka tak perlu sangat servis group & customer mereka, lagi pun apa pekerjaan apa bisnes sekali pun semua orang pakai hp, no conflict of interest, memang kita semua dah pakaipun, so baik lah join dapat juga benefitsnya & boleh buat duit.
Lain-lain Merchandise BisnesJaya.com yang membantu memudahkan kita buat prospekting bisnes ini.....

ToneExcel BisnesJaya - OSCM-T-Shirt TDM

T-Shirt Round Neck - To Da Moon (RM18)

T-Shirt terlajak larisssss... Pakai ni jer orang akan tanya apa yang Modal Kecil Pendapatan Besar? Hah... terus 8 benefits lah.



ToneExcel BisnesJaya - OSCM-Corporate Shirt

Corporate Shirt - Merah (RM80)

Nampak lebih smart korporat. Warnanya yang merah memang menarik perhatian. Again orang akan tanya baju apa ni... Again apa lagi... 8 benfits lah :)



ToneExcel BisnesJaya - Biz Card

Business Card - Normal (8 Perkara) (rm40 - 2 kotak)

Kena ada bisnes kad - baru nampak lebih pro.


ToneExcel BisnesJaya - OSCM-Bunting

Bunting (rm20)

Untuk nak buka booth.




ToneExcel BisnesJaya - OSCM-Keychain



Keychain (rm5)

Semua ni dibuat untuk bantu kita buat prospekting. Keychain ini sangat berkualiti & cantik. Guna keychain tu, lekat kunci kereta, bila teh tarik dengan kawan-kawan, letak kunci kereta bersama keychain tu atas meja, sure kawan tegur cantik keychain ni, keychain apa ni? Hah apalagi cam biasa 8 benefits keluar ler... Sapa kata prospekting susah...?

So semua kena ada merchandise ni untuk bantu dalam prospekting kita.


Simkad & Merchandise hendaklah dibeli dari:

  1. Upline anda sehingga ke UpUpUp...line anda hingga ke Kak Jah;
  1. HQ Sri Petaling (hanya simkad & merchandise HQ sahaja);
  1. Jika emergency, anda boleh beli dari mana-mana OSCM yang berhampiran dengan anda, ada di seluruh Malaysia. - Untuk mengetahu senarai mereka - sila rujuk di senarai OSCM di bawah.
* Sangat penting kita semua mengikuti guidelines cara pembelian di atas - baru lah semua orang income maksimum.

One Stop Center Merchandise (OSCM) BisnesJaya

Selain income dari 1).Fast Track, 2).Komisyen Top-up, 3).Bonus Penajaan, 4).Cash Rebate, 5).Untung Runcit Simkad, 6).Additional Komisyen Top-up, 7).Pendaftaran, anda juga boleh jadi OSCM untuk dapat 8).Untung Runcit Merchandise, yang mana untungnya sangat tinggi iaitu 49%! Haaaaa.... rugi ooooo sapa tak jadi OSCM. Kita sapu semua - income pasif kita sapu, income aktif kita sapu - baru lah maksimum income!

Tawaran menjadi OSCM BisnesJaya ini terbuka kepada seluruh warga ToneExcel termasuk yang bukan dari rangkaian Kak Jah/ BisnesJaya, Kak Jah nak kongsi keuntungan ini dengan anda semua yang nak :)

Macam mana nak jadi OSCM? Simple sahaja - hanya bayar RM2,900 harga OSCM, sekali bayar sahaja, anda akan dapat barang-barang seperti di bawah (yang utama adalah item dari no.1 hingga no.5, manakala item dari no.6 hingga no.11 adalah barang-barang sampingan) yang keseluruhannya berharga RM4,316 harga pasaran, jadi anda untung RM1,416, iaitu sebanyak 49%! Banyak tuuuuuu.....

No. Item Harga Stokis (RM) Harga Pasaran (RM) Bil. Stok Jumlah Harga Stokis (RM) Jumlah Harga Pasaran (RM) Untung Jualan (RM)
1a Table Talk X’Press  - A5 size 2 3 300 600 900 300
1b Table Talk X’Press  - A4 size 3.5 5 30 105 150 45
2a Table Talk WOWweeeee - A5 size 7 10 120 840 1200 360
2b Table Talk WOWweeeee - A6 size 3.5 5 30 105 150 45
3 On Boarding Doc. - Black & White 0.8 1 120 96 120 24
4 Buat $$$ Dengan Hp Anda    7 10 120 840 1200 360
5 Flyers - A5 size 0.05 0.1 4000 200 400 200

6

T-Shirt Round Neck - To Da Moon

15

18

1

15

18

3
7 Corporate Shirt - Merah 70 80 1 70 80 10
8 Business Card - Normal (8 Perkara) 20 20 2 40 40 0
9 Bunting 15 20 2 30 40 10
10 Keychain 3.5 5 2 7 10 3
11 Pen 3.5 4 2 7 8 1
Jumlah Keseluruhan (RM)       2955 4316 1361

Lepas tu anda boleh ulang beli, any kuantiti, anda dapat harga OSCM, ikut tiers, iaitu lebih murah dari harga pasaran. Untung tu.....


Selain anda dapat Untung Runcit Merchandise, sebagai OSCM anda juga akan dapat kelebihan-kelebihan berikut:
  • Nama & contact anda akan dimasukkan di dalam website ini! www.bisnesjaya.com.
  • Nama & contact anda juga akan dimasukkan di dalam buku TableTalk WOWweeeee.
  • Kak Jah akan iklan kan senarai OSCM ini dari masa ke semasa secara online (website, blog, facebook, youtube, email, affiliate, dll) & offline (akhbar, majalah, banner, dll); iklan percuma & berbayar - yang bernilai puluhan ribu ringgit! WOW! Rugi sapa tak sertai nih!
  • Anda merupakan sebahagian dari penyumbang dalam program charity 1Kasih BisnesJaya. Later Kak Jah cerita lanjut pasal 1Kasih ni.
Untuk pengetahuan anda keuntungan merchandise ini Kak Jah share dengan 6 pihak iaitu:-
1). OSCM - anda lah
2). Royalti (orang yang cipta/buat)
3). Syarikat (mana yang dijual di syarikat)
4). Management OSCM BisnesJaya
5). Program Charity 1Kasih BisnesJaya
6). Pengiklanan

Kami bahagi-bahagi keuntungan tu biar semua merasa. Lubok emas ini terlalu besar..... Jom kita gali sama-sama, jom kita kaya sama-sama :) ~Ikhlas, Kak Jah


Senarai OSCM BisnesJaya

Nama No HP Kawasan
     
Selangor    
Branch Kak Jah & Abg Loq 019-310 5171 | 010-541 5928 Puchong (Selangor)  & Sg Besi (KL)
Branch Cik Zaimah 011-1881 7710 Serdang (Selangor) & Sri Petaling (KL)
Branch Farah & Hafiz 019-629 3868 | 010-522 7535 Seri Kembangan (Selangor) & Bukit Jalil (KL)
Branch Abg Ishak 010-525 0856 Taman Tun Dr Ismail & Kota Damansara (Selangor)
SC Albanur & Fiza 010-540 0985 | 011-1156 7189 Shah Alam & Subang (Selangor)
Branch Adeeb & Aireen 017-651 7509 | 012-655 9025 Shah Alam & Sepang (Selangor)
Branch Siti Rohani  017-879 5445 Shah Alam & Subang (Selangor)
SC Zaini 019-339 7918 Shah Alam (Selangor)
Branch Marziah  017-290 2426 | 017-700 9779 Puchong (Selangor) & Bangsar (KL)
Branch Yazid Daud 010-524 8018 Puchong (Selangor)
JC Azinuddin 012-213 7325 | 010-814 9135 Puchong (Selangor) & Kuantan (Pahang)
JC Ivan WK Chong 010-541 9164 Puchong (Selangor) & Cyberjaya
SC Fazli & Naim 017-383 5083 | 012-745 8391 Kota Damansara & Subang (Selangor)
SC  Ab Kahar  010-777 3172 | 017-311 7457 Kajang (Selangor) & Cheras (KL)
JC Maslina 013-324 9570 Petaling Jaya (Selangor)
Aishah 012-204 2365 Putra Heights & Subang (Selangor)
Mohd Izuan 017-611 2380 Klang & Port Klang (Selangor)
Raja Naharuddin 010-433 7904 Klang (Selangor)
Norhayati & Said 019-602 6598 | 013-313 1424 Saujana Utama & Sungai Buloh (Selangor)
     
KL    
Branch Murni & Azizan 019-314 8642 | 019-368 0449 Ulu Klang & Gombak (KL)
SC Amin 019-340 7478 | 019-348 2751 Setapak (KL) & Kuala Selangor (Selangor)
SC Kuchulu Haiqal 017-359 6335 Cheras (KL) & Sepang (Selangor)
Zakaria 019-288 1755 Cheras (KL)
SC Luther @ Luths 011-1877 8009 | 010-779 7910 Old Klang Road (KL) & Kota Kinabalu (Sabah)
SC Zaidah & Gaffa 019-308 0382 | 019-308 6382 Gombak (KL) & Seremban(N9)
SC Kamal 019-393 2137 | 011-1885 9298 Putrajaya & Cyberjaya
Nabil 017-344 4360 Putraya (Wilayah) & Subang Jaya (Selangor)
Ayie (Herddaus) 017-349 7975 KL
Nik Mohd Saifudin 012-947 5354 KL
     
N9    
Branch Kak Gee (Bastiah) 019-614 6645 | 010-507 6645 Seremban & Ampangan (N9)
     
Johor    

SC Faizul & Ezlin


017-911 0479 | 011-1218 4748


Mersing & Endau

Branch Myrza Miraj 016-787 8743 Pasir Gudang & Masai (Johor)
Branch Noorisham 019-767 5675 | 016-870 5675  Johor Bahru & Nusajaya (Johor)
SC June & Johar 012-724-2525 | 017-762 3232 Johor Bahru & Ulu Tiram (Johor)
Branch Shukri 017-777 7596 | 010-510 9905 Kota Tinggi & Pengerang (Johor)
Noridah 010-529 6354 | 019-761 9393 Seri Alam & Masai (Johor)
     
Kelantan    
SC Azhani & Razi 013-993 6500 | 019-316 6181 Pasir Mas (Kelantan)
Branch Hanif Aiman 010-909 4499 | 012-965 4499 Kota Bharu & Wakaf Bharu (Kelantan)
     
Terengganu    
SC Fauzi 010-543 6265 | 011-1506 3695 Chukai & Kemaman (Terengganu)
     
Pahang    
Intan Suzila 012-341 2413 Kuantan (Pahang)
     
Penang    
Branch Hafizul 010-797 2788 Bukit Mertajam & Seberang Prai (Penang)
     
Perak    
SC Mazni 010-538 3764 | 019-328 9189 Parit Buntar & Taiping (Perak)
Rizduan & Shahril  019-435 7857 | 013-444 0713 Manjung & Ipoh (Perak)
     
Kedah    
SC Zulkifli 019-598 4993  Alor Setar (Kedah)
Nazree
011-1531 9396
Alor Setar (Kedah)
     
Sarawak    
SC Abdullah 014-889 2132 Miri & Bintulu (Sarawak)
JC Lydia 010-798 8964 | 016-870 5373 Miri (Sarawak)
Hamzah & Norleha 013-829 3451 | 010-537 6645 Kuching & Petra Jaya (Sarawak)
     
Sabah    
JC Willy Bin Hussin 011-1258 1978 | 013-891 3787 Lahad Datu (Sabah)
JC Hasanuddin Haling 010-525 9480 Lahad Datu (Sabah)

Center: Junior Center/ Service Center/ Branch

Selain sebagai distributor biasa (komisyen topup 3 level), kita juga boleh jadi sebagai center (komisyen topup infinity level!). Haaaaa.... dah sampai level ni - memang best! Apa-apa pun yang penting kita jadi distributor biasa dahulu, kembangkan rangkaian kita, bila dah banyak permintaan simkad dari rangkaian kita, baru lah upgrade diri kita jadi center. Kita tak nak bebankan orang yang belum sampai masanya lagi sebab nak jadi center kena beli banyak kad. Tapi bila dah sampai masanya - go ahead - upgrade - rugi kalau tak upgrade jadi center, selain dapat untung runcit jual simkad, yang best, juga dapat komisyen topup lebih tinggi & hingga infinity level ooooo..... :-)

  1. Junior Center
  • Jumlah yang perlu dibeli: 120 keping
  • Harga: RM82 sekeping ; Kos Penghantaran : RM70 (jika perlu)
  • Jumlah keseluruhan : RM9,840.00 + RM70 = RM9,910
  • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM60
  • Komisyen topup anda akan meningkat 1% semua level, infiniti.
  • Pembelian susulan selepas menjadi Junior Center, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM87,
    • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM85,
    • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM82.
  1. Service Center
  • Jumlah yang perlu dibeli: 250 keping
  • Harga: RM81 sekeping ; Kos Penghantaran : RM100 (jika perlu)
  • Jumlah keseluruhan : RM20,250 + RM100 = RM20,350
  • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM80
  • Komisyen topup anda akan meningkat 2.5% semua level, infiniti.
  • Pembelian susulan selepas menjadi Service Center, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM84,
    • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM82,
    • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM79.
  • Sekiranya anda sudah menjadi Junior Center dan ingin upgrade menjadi service center, anda hanya perlu membeli simkad sebanyak 130 keping sahaja pada harga RM82 sekeping = RM10,660
  1. Branch
  • Jumlah yang perlu dibeli: 1,500 keping
  • Harga: RM78 sekeping ; Kos Penghantaran : RM200 (jika perlu)
  • Jumlah keseluruhan : RM117,000 + RM200 = RM148,400
  • Minima sendiri topup mestilah lebih besar daripada RM100
  • Komisyen topup anda akan meningkat 5% semula level, infiniti.
  • Pembelian susulan selepas menjadi Branch, tanpa had kuantiti, sekeping pun boleh, adalah pada harga RM81,
    • kalau beli 20 keping dpt diskaun RM2 sekeping, menjadi harga RM79,
    • kalau beli 50 keping dpt diskaun RM5 sekeping, menjadi harga RM76.
  • Ada cara lain nak jadi Branch tanpa keluar RM117K, hanya keluar RM31,600 (400 simkad x RM79) sahaja - Kak Jah akan tunjukajar cara nya.
Sebagai center, jika kita buat pendaftaran orang baru join, kita akan dapat rm2 bagi setiap orang yang kita daftar.

Perghhh!!! Amacam...?? Dah sampai ke peringkat ni... Bukan kah best plan nya... Sebab tu suruh baca/check-it-out sampai habis dulu.


Ok lah, Kak Jah summarize kan ke semua 8 jenis income yang kita boleh gali di bisnes Tone Excel ni,
yang mana ramai yang terlepas pandang...

(1). Fast Track - rm20

(2). Komisyen Topup - 6% / 3% / 11% or 10% / 3% /13%

(3). Bonus Penajaan - 5% / 10% / 15% /20%

(4). Cash Rebate - 3% or 7%

(5). Untung Runcit Simkad - sehingga rm14 sekeping

(6). Additional Komisyen Topup - 1% / 2.5% / 5% sehingga infinity

(7). Pendaftaran - rm2 seorang

(8). Untung Runcit OSCM - sehingga 49% - Yup, the highest income!

Memang la di bisnes ini yang kita kejar adalah income pasif iaitu komisyen topup, tapi along the line kita nak mencapai impian kita tu, kita gali lah juga income aktif kita spt Untung Runcit Simkad, & Untung Runcit OSCM. Income pasif kita gali, income aktif pun kita gali, kita gali depan belakang, dengan cara yang mudah, cepat, & dapat banyak - tak lain tak bukan Gali Guna Taktorrrrr.....!!!!!
ToneExcel BisnesJaya - Traktor
ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah 5000 Kad Gempakkkk!!!

Anda boleh nilai sendiri...

Kalau bisnes ini tak promising, tak kan la Kak Jah sanggup keluar duit di HQ (18/2/2014) beli 5,000 keping simkad harga RM340Ribu cash! Kak Jah tahu ada yang akan cakap "Kak Jah tak pe la dah jutawan ada banyak duit", memang la... tapi kena ingat jutawan jutawan juga, nak keluar duit sebanyak tu kena fikir 3 kali juga...

Pandang lah dengan mata hati... orang yang nampak peluang ini akan do whatever it takes untuk rebut peluang ini!

Bisnes sempoi, mudah, & bebaloi-baloi niiiii.......


Gempak lagiiiii!!!!!

Selepas 9 hari Kak Jah buat gempak (cerita seperti di atas), pada 27/2/2014 Kak Jah buat lagi... ni dah bukan G1B1 dah ni, ni dah G2B2! Haha... Kak Jah beli lagi 5,000 keping simkad! Gilerrr.....

Nak berjaya, nak jadi jutawan - kena giler-giler sikit...! G1B1! Ini dh G2B2 nih! Haha...








ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah G2B2

Hebat Wow! BRANCH Feb-2014

Huh! Ramai giler rangkaian Kak Jah naik Branch bulan Feb-2014 - 11 orang!!! Pecah rekod lagi...!

ToneExcel BisnesJaya - Branch Kak Gee     ToneExcel BisnesJaya - Branch Shukri     ToneExcel BisnesJaya - Branch Dr Myrza     ToneExcel BisnesJaya - Branch Rizuan
Kak Gee (Seremban) || Hj Shukri (Kota Tinggi) || Dr Myrza (Masai) || Rizuan (Miri)

ToneExcel BisnesJaya - Branch Aisya     ToneExcel BisnesJaya - Branch Murni Azizan     ToneExcel BisnesJaya - Branch Norazizi     ToneExcel BisnesJaya - Branch Hafizul
Aisya (Wangsa Maju ) || Murni & Azizan (Melawati) || Azizi & Azlini (Senawang) || Hafizul (Bkt Mertajam)

Tiada dalam gambar - Alfaizan (Kota Marudu) & Aiman (Kota Bharu)

ToneExcel BisnesJaya - Branch Zaimah Kiss
Pheeewittttt……. BRANCH TERBARU awal bulan Febuari rangkaian BISNESJAYA….. CIK ZAIMAH (011-1881 7710), single & available lagi tu... haha... 1st level Kak Jah. Meletup lagi lah BisnesJaya lepas nih! & Bertambah seri lagi lah meeting branch lepas nih! Ahaks…

Tahniah & Syabas Geng... U deserved it! Ayuh kita bantu yang lain gali guna traktorrrrr.....!!!! Teruskan usaha bantu group & always guide them back to fundamental, buat ikut sistem yang Kak Jah dah terapkan & ingat terus taja di Level-1 anda & jangan lupa service mereka patut-patut :-) Sekali lagi syabas & tahniah!

  10 bulan Kak Jah di bisnes TTTE ini, rangkaian Kak Jah/BisnesJaya.com ada 21 Branch! Yup, 21 Branches! Banyak Service Center, & baaaanyakkkkk Junior Center! Hebat wow!



ToneExcel BisnesJaya - Special Offer - Biru


Eksklusif Tawaran untuk Bulan November-2014,

8-Special Offer Untuk Orang Yang Join Direct Dengan Kak Jah:-


Bonus 1:

Sesi Personal Coaching (On-Boarding) dengan Kak Jah sebaik sahaja anda join - 1 1/2 jam – bernilai multijutaan ringgit


Bonus 2:

Set tools 3-serangkai percuma iaitu On-Boarding Doc, Table-Talk Xpress, & Flyers


Bonus 3:

Pos laju percuma


Bonus 4:

Sesi Special Group Meeting (SGM) dengan Kak Jah – bernilai multijutaan ringgit juga


Sebenarnya info. di website, set tools 5-serangkai, & facebook dah cukop dah tapi tu la kita insan biasa ni sekali-sekala kena touch offline juga baru lebih “sedar”. Kak Jah buat SGM from time to time to speed-up kejayaan rangkaian dengan memastikan rangkaian buat cara yang betul, pantas, mudah, & maksimum income. Sesi SGM ni sekali dua dah memadai sebab bisnes ni simple sahaja. Tapi simple simple pun jangan ambil mudah, kena mahirkan juga ilmunya yang simple tu.....


Bonus 5:

Hadiah kepada Top Sponsor Bulanan Group Kak Jah, minimum sponsor 30 orang sebulan - hadiah berupa cash, barangan, atau percutian – bergantung kepada promo pada bulan tersebut. Sila rujuk promo setiap bulan


Bonus 6:

Upgrade jadi Junior Center (JC) hanya dengan membayar separuh sahaja iaitu 60 simkad pada harga RM85 = total RM5,100 (harga asal untuk jadi JC adalah RM9,840 untuk 120 simkad) dengan syarat anda sponsor minimum 30 orang direct dalam tempoh 2 bulan pertama anda join atau 10 orang direct dalam tempoh 1 bulan pertama anda join


Bonus 7:

Kak Jah akan turun ke padang sharing di Preview tempat anda*


Bonus 8:

Kak Jah juga akan conduct ‘Special Coaching Kak Jah’ (SCKJ) di tempat anda*


*Bergantung kepada Terma & Syarat Kak Jah seperti di bawah.


Jadi, ayuh rakan-rakan, sambut lah peluang 8-Special Offer luarbiasa hebat wow ini!


Hah hapahagi.... hapa hak hamik hoffer hi hemang hugiiiii.....!! Hahaha... Sampai sengau kjah cakap... gurau gurau... tapi offer tu betul tau!


*Terma & Syarat:

Kak Jah commit akan turun ke padang bantu tempat preview anda secara bergilir-gilir ikut masa Kak Jah. So, grab peluang ini.

Seperti biasa siapa yang nak Kak Jah datang ke tempat anda,

Pertama : Selain anda dapat kumpulkan at least 50 orang,

Kedua : Yang penting dah ada beberapa org local people dalam group tu yang dah join,

Ketiga : Dah datang ke preview HQ Sri Petaling at least sekali,

Keempat : Lagi bagus dah datang ke Special Coaching Kak Jah, &

Kelima : Group local people tadi tu dah menaja beberapa orang, iaitu dah ada sedikit experience

=> then Kak Jah akan balas balik dengan turun ke tempat anda – Kak Jah sendiri akan conduct preview jika anda tiada speaker, jika ada Kak Jah akan buat sharing di hujong preview. Kak Jah juga akan buat sesi Special Coaching di situ.

Tujuan 5 syarat di atas adalah untuk kebaikan anda semua - trust me on this, just follow my advice.. Kak Jah nak pergi laju ni dengan cara yang betul.. pegang baju Kak Jah kuat-kuat, Kak Jah nak terbang ni, to da moon ni... to da moon... nak bawa anda 6-figure income bersama Kak Jah!

Just book my time earlier untuk Kak Jah susun jadual Kak Jah. TQ atas kerjasama semua. Together we make it happen!



Tunggu… ada lagi…. Kak Jah bagi tips sikit pasal prospekting...
ToneExcel BisnesJaya - Symbol Tunggu

Prospekting ni bukan orang-orang dari bisnes terdahulu kita sahaja yang kita boleh prospek, anybody using handphone kita boleh prospek! So jangan kecilkan market kita dengan hanya target segmen tertentu sahaja contoh target student universiti sahaja lah, padahal ada 34 juta talian hp berdaftar tu... Yang liat-liat nak join bisnes terdahulu kita, yang liat-liat tak suka M.L.M. tu pun semua kita boleh sapu. Bisnes TTTE ni tidak bercanggah dengan any produk/ bisnes/ pekerjaan sebab semua orang guna handphone – semua tu kita boleh prospek. Buka mulut sharing jer…

Cara yang bagus – call prospek buat appointment 1 by 1 untuk Tabletalk, or bawa prospek ke Preview, cuma bisnes TTTE ni kita tidak bergantong sangat kepada preview, sebab penerangannya simple jer jadi semua orang boleh buat cara tabletalk. Tapi sebaik-baiknya sekali dua prospek kita yang pertama dapatkan bantuan upline (yang dah terer) untuk buat Tabletalk (sekali dua jer tau), kalau kita terus nak buat sendiri pun ok juga tapi kalau tak berjaya, minta bantuan upline (sekali dua jer tau :-)), lepas tu buat ler sendiri, lagi cepat kita berdikari lagi cepat kita boleh pergi laju!


So cepat ler set the date & time untuk tabletalk. Kak Jah hari pertama baca website/buku panduan, hari kedua dah start. Usah bertangguh lagi.. tu yang tak jadi jadi tuuu... Berkongsilah dengan ramai orang peluang ni.. dapatkan seramai mungkin di Level 1 kita & bantu rangkaian buat perkara yang sama. Lepas tu nampaklah income steady jer masuk tanpa dapat di tahan-tahan & terus meningkat. Buat betul-betul geng & buat cepat-cepat. Tapi jangan tension-tension. Kita buat biar enjoy the journey, ke arah menuju destinasi/matlamat kita. Wow!

Bisnes TTTE ni boleh dibuat secara offline dan online. Secara offline Tabletalk & Preview lagi berkesan, tapi dah ada kemudahan I.T. gunakanlah secara online juga bagus. Kepada yang tak pandai online tu jangan risau, anda boleh berjaya di dalam bisnes ini dengan offline, cuma kepada yang pandai online, anda ada advantage, gunakanlah. Satu pesanan penting: "Buat cara pancing dahulu, bila dah habis pancing, barulah guna jala". Pokok pangkal apa cara pun kena buat lerrr…. Fokus buat secara konsisten & jangan la kena cabaran sikit dah nak give-up, biasalah cabaran ada di mana-mana.


Ramai orang nak jadi Internet Marketer, habiskan duit & masa beli ebook ini ebook itu, attend kursus ini kursus itu, seminar ini seminar itu, kelas ini kelas itu, bengkel ini bengkel itu, personal coaching ini, personal coaching itu, akhirnya, duit & masa habis terbang ke mana, perniagaan internet pun tak nampak untungnya. Apa yang nampak, duit beribu habis, bisnes internet satu habuk pun tak jadi. Apa kata keluarkan cuma RM90, anda akan dapat khidmat nasihat Internet Marketer berpengalaman buat ribu-ribu ringgit sebulan malah ada yang cecah puluhan ribu ringgit sebulan pendapatan. Khidmat nasihat mereka adalah percuma jer!

Satu lagi tips penting...

Dalam bisnes network marketing antara syarat utama/pertama untuk berjaya adalah, kita jangan test market sebab kita akan spoilt our market tanpa kita sedar. Test market bermakna kita belum join, belum cukop ilmu, tapi dah cerita kepada orang lain & nak ajak orang tu join. Apa yang biasanya akan berlaku:-

Pertama: Bila kita buat prospekting, antara soalan yang prospek pasti akan tanya ialah "kau dok cakap-cakap kat aku ni, kau sendiri dah join ker belum?", bila kita jawap “belum” (kita jangan bohong), prospek kita biasanya mereka tak cakap depan kita, mereka cakap dalam hati sahaja - "eleh dia pun tak join, tak yakin tapi nak ajak aku join, huh!"; so macam mana la prospek kita nak ikut kita (yakin/join).

Kedua: Kita belum cukop ilmu. Baru sikit prospek tanya atau bagi alasan, dah kita tak reti nak jawap. So again, macam mana la prospek nak join. Kita sendiri tak cukop ilmu nak menampakkan kelebihan/benefits bisnes ni. Worst part kita pun setuju dengan alasan tersebut! Haru tul! Rakan-rakan, ilmu bisnes ni memang mudah, tapi jangan ambil mudah, yang mudah tu pun nak kena dimahirkan.

So please, nak berjaya dalam bisnes network marketing ni, please jangan buat kerja-kerja membunuh tanpa niat ni…

4 Strategi Kejayaan...

(Simple jer... ini yang buat bisnes ni best... bila simple - orang senang nak duplicate, bila senang nak duplicate - laju ler rangkaian berkembang... barulah terasa best buat bisnes network marketing, duit masyukkk atas usahasama kita & rangkaian :-), kuasa leverage!)

Strategi Pertama: Jadikan TTTE talian utama kita. Bila ini berlaku baru lah kita topup penuh, tak de lah topup berpecah kepada hp lain, barulah masing-masing tinggi points & bila semua orang buat perkara yang sama barulah banyak bonus kita semua. Lagipun kalau tidak dijadikan talian utama, ada yang terlupa topup, sampai ada yang simkad luput & account bisnes expired, kan dah rugi tu... jangan sampai perkara ini berlaku. Penting: Do it right on our part, nanti group kita akan duplicate it right juga. Kepimpinan melalui tauladan.

Strategi Kedua: Convert kesemua ahli keluarga terdekat kita seperti ibu/bapa, suami/isteri, anak-anak, adik beradik, saudara mara, pekerja kita, suruh mereka semua tukar, pakai simkad TTTE. Kalau mereka tak convert pun, memang tiap-tiap bulan mereka dok bayar topup/bil jugak, tapi tak dapat apa, baik convert, dapat jugak benefits yang best tu & boleh buat duit... Kan WOW tuh! 

 
Strategi Ketiga: Kenalkan kepada orang lain, seperti rakan sekerja, sahabat-sahabat sepermainan, sambil main golf, main tenis, main badminton, main sepaktakraw, main snooker, jogging, sambil mancing, sambil sembang di kedai mamak, cerita kan peluang ini dan ajak mereka sekali. Terangkan yang ini bukan MLM, tapi guna hp macam biasa dan dapat upah jika ceritakan kepada orang lain & orang tu join, tukar ke pakai simkad TTTE ini.

Strategi Keempat: Hari-hari melakukannya - baik sponsoring atau servicing group. Tak kira lah kita buat secara part-time or full-time. Beza hanya berapa jam buat. Yang penting hari-hari buat. Buat secara konsisten, ambil ilmu, buat praktikal, ulang ambil ilmu, ulang buat praktikal, ulang beberapa cycle, jadi mahir ler... bila dah mahir, kita diri sendiri juga yang senang buat.

Simple kan? Ini lah satu cara mudah untuk mendapatkan pendapatan pasif. Mana ada bisnes sesimple macam ni.

*****

PREVIEW di HQ Sri Petaling setiap hari RABU jam 8.45pm & AHAD 2.15pm

Jemput datang ke Peview. Ada cabutan bertuah lagi tu… senang jer nak masuk, caranya:

  • kalau kita topup semasa Preview tu rm50 dpt 1 draw, rm100-2 draw, rm150-3 draw, & seterusnya;
Cabutan bertuah terus sahaja di buat selepas preview dah habis & orangramai dah habis beli topup. Hadiah-hadiah biasanya handphone, payung, cap, towel, mug, t-shirt, cash, dll, grand prize biasanya tablet! Rugi siapa yang tak datang/masuk cabutan bertuah.
 
Sangat penting jangan datang lambat semasa preview sebab preview product & plan nya sekejap sahaja – sebab bisnesnya simple straight forward. So, kalau u/prospek datang lambat, nanti sebahagian info. dah miss, tak dapat lah info. lengkap. Info memang semua dah ada di website/ buku panduan, cuma kalau datang, lagi cepat & senang faham, & boleh tengok live macam mana kami cakap/ convincekan prospek.

ToneExcel BisnesJaya - Preview HQ Dalam
ToneExcel BisnesJaya - Preview HQ Kak Jah Sharing
ToneExcel BisnesJaya - Cabutan Bertuah HQ
Suasana Preview
Kak Jah sedang sharing Cabutan bertuah

ToneExcel BisnesJaya - Booth
Contoh Booth yang ada dijual di Syarikat.
Juga ada beg, pen, cap, payung, towel, mug, shirt, flyer, bunting, dongle, hp, & tab.
Cabutan Bertuah - Ramai sangat yang menang, banyak sangat hadiah/gambar, Kak Jah tunjuk sebahagian yang Kak Jah dapat jer lah... sukahati Kak Jah ler ini website Kak Jah... hihi...

ToneExcel BisnesJaya - Cabutan Bertuah 1K ToneExcel BisnesJaya - Cabutan Bertuah Tab ToneExcel BisnesJaya - Cabutan Bertuah Z10 ToneExcel BisnesJaya - Cabutan Bertuah Dongle
Macam-macam hadiah cabutan bertuah yang Kak Jah dapat, dalam beberapa bulan sahaja dah dapat lebih daripada 20 hp, yup lebih 20 handphone!
  4 tablet, 1 dongle & beberapa kali dapat cap, payung, towel, mug, shirt & cash.
(Hadiah-hadiah tu Kak Jah recycle buat cabutan bertuah semasa group meeting di rumah Kak Jah pulak :-). Cash tu Kak Jah belanja pekena teh tarik lepas preview di HQ, boleh banyak round lagi tu... Terbaek... Haha...)

*****

Penutup

SIMKAD AJAIB! Simkad TTTE ini adalah mesin pengeluar duit! Hanya gunakannya & recommend kepada saudara-mara, sahabat handai, jiran tetangga, rakan taulan, pada orang tak kenal pun boleh recommend – mereka buat perkara yang sama – gunakannya & recommend to others. Tengok la hasilnya – memang mesin pengeluar duit! Setiap 3 kali sebln – 11hb, 21hb, 31hb ianya mengeluarkan duit :-) Kalau anda tak guna simkad TTTE ni pun anda tetap pakai simkad lain juga. Kalau anda tak recommend simkad TTTE ni pun macam-macam perkara anda recommend pada orang lain jugak – apa yang anda dapat?? Tarak... So, jadi lah pengguna BIJAK & usahawan BRILLIANT! Bertukarlah ke SIMKAD TTTE YANG AJAIB YANG MENGELUARKN DUIT INI!

Info lanjut juga boleh di dapati di 3 website berikut & facebook:-

www.toneexcel.com (website syarikat toneexcel)

www.tunetalk.com (website syarikat tunetalk)

www.facebook.com/groups/projekincometunetalk (facebook group bisnesjaya)


Sertailah sekarang…

ToneExcel BisnesJaya - Symbol Arrow

Punya la panjang lebar details explain – sebenarnya nak suruh tukar simkad jer… dari mana-mana telco ke telco TuneTalk ToneExcel… itu aje! Iya… itu aje bisnes/program ni. Sempoi giler… tapi income boleh dapat 4 or 5 angka sebulan malah boleh pergi ke 6 angka sebulan! Lagi giler…! Of course bukan dalam jangkamasa yang singkat ler... kena usaha lah… ini bukan skim cepat kaya, duduk diam dapat duit… Cuma usahanya tak lah susah mana... Tak join pun memang pakai pun, baik join dapat juga benefitsnya & boleh buat duit!



ToneExcel BisnesJaya - Quote Prof Hamka
Kata Hikmat Prof. Dr. Hamka:

"Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba....... datang tidak menentu masa...... datang disaat kita kesempitan atau kesusahan. Nilailah peluang itu secara bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba. Jangan jadikan Seribu Alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!”

Rakan-rakan... walau apapun sebab anda join – nak buat duit extra ker samada untuk diri sendiri/ orang tersayang/ mahupun bantu orang yang susah ker, nak bagi peluang ini kepada orang lain ker, nak support kawan yang buat ker – apapun sebabnya terpulang kepada rakan-rakan. Untuk pengetahuan, ada rakan-rakan yang join program ini dah tunggu banyak tahun dah, ada yang sampai 8 tahun tunggu nak jumpa peluang se wow ini… Kita senang-senang sahaja ada orang bagi peluang ini tanpa mencari. Hargailah, bukan hanya dengan kata-kata bersyukur sahaja tetapi dengan melakukannya - sambut peluang ini & buat yang terbaik. Marilah kita sama-sama memerdekakan diri kita dari belenggu asyik tak cukop duit jer & bantu orang lain seramai yang boleh. KEPAKARAN Kak Jah adalah buat dengan PANTAS, MUDAH, & MAKSIMUM INCOME! Join kami now... Kak Jah & Leaders Kak Jah akan TUNJUKAJAR. Group Kak Jah tengah laju ni!


Ayuh teman-teman semua...
Samada Anda BUAT DUIT atau Anda BUAT ALASAN, Apa yang Kak Jah pasti - Anda TAK BOLEH BUAT DUA-DUA!
(Either you make money or you make excuse - You cannot make both!)

Sebarang pertanyaan mengenai program ini, sila hubungi Kak Jah atau Cik Zaimah atau Rakaniaga yang berhampiran dengan anda.
Jika anda menghubungi Kak Jah sekarang (10 pagi - 6 petang), sms/whatsapp atau call, Kak Jah akan berikan anda 1 tips “Rahsia Kejayaan Kak Jah".

Selamat Menyertai Program Komuniti Rujukan/Referral WOW TuneTalk ToneExcel, dan Selamat Maju Jaya.


"Knowledge is Not Power, Applied Knowledge is Power"
 
ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah Traktor

Bangkitlah! Gali Guna Traktorrr!!!

.............................................................
Pn. Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah
Founder/President BisnesJaya.com
Pakar/Multi-Jutawan Network Marketing
Website: www.bisnesjaya.com ; Hp: 019-310 5171 ; E-Mail: kakjah66@gmail.com

P/s: Jika nak berjaya dalam sesuatu bidang, pelajarilah dari orang yang pakar dalam bidang tersebut. Menjana wang dari TTTE menjadi lebih mudah jika anda dapatkan strateginya dari orang yang dah berjaya melakukannya. Kak Jah dah pun berjaya melakukannya dengan cepat, berkesan dan dapat banyak dalam jangkamasa yang singkat… bukti sudah ada… apa lagi… cepat join di bawah Kak Jah atau Leaders di bawah rangkaian Kak Jah :-) Kami akan tunjukajar langkah demi langkah bagaimana cara untuk melakukannya. TuneTalk ToneExcel WOW!!!

P/p/s:
Kenapa Kak Jah join bisnes ini? Selain daripada sebab bisnes TTTE ini mempunyai kekuatan 4 faktor kejayaan, & kelemahan bisnes network marketing yang lain TTTE boleh atasi; sebab yang lebih utama adalah kerana bisnes ini tidak akan menyusahkan sesiapa yang join, walaupun jika orang yang join/buat/melakukan bisnes ini tidak berjaya, mereka tidak akan terbeban, sebab produk memang mereka dah/sedang/akan terus pakai pun!

                                                                                                                                                                                                                      

Dari Meja Vice President BisnesJaya.com, Branch Cik Zaimah WOWweeeee..... To da moon, to da moon...

ToneExcel BisnesJaya - Miss VP - MAS
(P/s: Gambar tu masa miss vp muda dulu, masa keje ngan MAS)

Coretan nya.... to be update later.....




Sapa nak join bawah Cik Zaimah, boleh terus contact Cik Zaimah direct 011-1881 7710.

#BisnesJaya | #TheChoiceisYours | #BisnesJayaUIA | #BisnesJayaSabah | #BisnesJayaSarawak | #BisnesJayaMAS | #BisnesJayaGTE | #ToDaMoon | #WOWweeeee | #TableTalk Xpress | #Terlajak Wow | #Super Poyos | #Modal Kecil Pendapatan Besar | #ILoveToneExcel | #BranchCikZaimah | #IkonKakJah

Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya... Semoga penghijrahan ini (berhijrah dari segi personal & kerjaya) membawa lebih keberkatan... hingga ke syurga Allah... Amin...
ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah Score A - Before ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah Score A - After

Latar belakang Kak Jah:

Pn Jahlilawati Abu Bakar atau lebih dikenali sebagai Kak Jah merupakan seorang usahawan Network Marketing di dalam bidang e-Pendidikan & kini di bidang Telekomunikasi.


Di bidang e-Pendidikan, Pn Jahlilawati telah mencapai tahap tertinggi syarikat iaitu ke tahap Multi-Millionaire Club (MMC). Beliau merupakan Crown Manager, Jutawan Wanita Pertama, Jutawan Pantas, Top Sponsor No.1, Multi-Jutawan Wanita Pertama, Multi-Jutawan Wanita Terpantas di syarikat, dan juga merupakan Mentor kepada Kelab Jutawan Jaya (KJJ) iaitu rangkaian beliau. Di dalam KJJ telah lahir 9 orang ke ‘Kelab Multi-Jutawan/ Jutawan/Qualifier-Jutawan’, pulohan orang berpendapatan 5 angka sebulan, & ratusan orang 4 angka sebulan. Pada '2012 MLM Golden Midas Charity Night', yang dianjurkan oleh independent organization MLM Toper di PWTC, dari semua syarikat MLM di seluruh Malaysia, Pn Jahlilawati telah dinobatkan bersama 11 orang Jutawan MLM yang lain mendapat anugerah berprestij iaitu "Million Dolar Independent Enterpreneur” (M$IE).

Sebelum menceburi usahawan network marketing, Pn Jahlilawati bekerja makan gaji dengan syarikat swasta (vendor) dalam bidang I.T. selama 20 tahun. Beliau mula bekerja pada usia 23 tahun, iaitu sebaik sahaja tamat pengajian Bacelor Sains Komputer di peringkat Universiti pada tahun 1989, bermula sebagai Trainee, Analyst Programmer, System Analyst, Senior SA, Project Manager, sehinggalah jawatan terakhir beliau sebagai Head of Department, kesemuanya beliau specialized dalam bidang Software Development.

Kini, Pn Jahlilawati mengorak langkah ke arah multiple source of income & recurring pasif income, di bidang telekomunikasi, dan membantu lebih ramai lagi orang diluar sana mendapat pendapatan tambahan dengan cara yang sungguh mudah dan langsung tidak membebankan. Di bulan pertama sahaja beliau telah di nobatkan sebagai Top-Sponsor No.1 syarikat bagi bulan Mei-2013 :-)

*****

Seorang teman baik Kak Jah sms kata-kata perangsang ini kepada Kak Jah ketika Kak Jah berada di dalam "kesusahan".
I will always remember that...
Thanks D.....
ToneExcel BisnesJaya - Storm

*****

WOW sungguh bisnes sempoi ni...
Penangan bisnes sekupang dua kupang...
Summary income Kak Jah
- bonus fast track + komisyen topup + bonus baru penajaan + untung runcit simkad:-
  • Bulan Pertama (Mei-2013): Income Kak Jah RM 4 ribu sebulan
  • Bulan ke-2 (Jun): RM 8 ribu sebulan
  • Bulan ke-3 (Jul): RM 17 ribu sebulan
  • Bulan ke-4 (Ogos): RM 23 ribu sebulan
  • Bulan ke-5 (Sept): RM 32 ribu sebulan
  • Bulan ke-6 (Okt): RM 45 ribu sebulan
  • Bulan ke-7 (Nov): RM 57 ribu sebulan
  • Bulan ke-8 (Dec): RM 78 ribu sebulan
  • Bulan ke-9 (Jan-2014): RM 125 ribu sebulan
  • Bulan ke-10 (Feb-2014): RM 184 ribu sebulan
Rakaniaga lain yang buat pun ramai yang meningkat.
Sifu Mazelan pula masa Kak Jah join bulan Mei-2013, masa tu dia dah buat 3 tahun, income dia RM32ribu sebulan, & pada bulan Nov/Dec-2013 income dia RM 240 ribu sebulan!


Giler betul bisnes orang masuk/join 90 henggit jer & orang topup, dapat komisyen seringgit dua jer, boleh dapat income sebegini dalam jangkamasa yang singkat sahaja! Semuanya adalah kerana handphone merupakan barang KEPERLUAN yang PALING KERAP sekali orang guna/pakai, berbanding barang-barang keperluan lain tidak sekerap seperti penggunaan handphone!


Itu la... tak check-it-out sendiri tak tahu! Kepada yang dah check-it-out - usah bertangguh lagi, nanti kawan-kawan & sedara-mara U yang akan prospekting U balik! Ini FENOMENA ARUS DERAS yang tak dapat ditahan-tahan, tak boleh elak, better U yang join dulu & prospekting mereka. Kepada yang dah join, usah lambat-lambat - Gali Guna Traktorrrr...!!!!! :-)

*****

Details apa yang Kak Jah dapat dalam masa 4 bulan pertama dalam bisnes TTTE ini:

# Bulan Pertama (Mei-2013):
  • Income (fast track + komisyen topup) 4 angka awalan. Modal 2 angka jer... ok sangat lah tu... :-)
  • Top Sponsor No.1 Syarikat, hadiah RM1,500 (bilangan direct sponsor 51 orang).
  • Cabutan bertuah hp.
  • Trip percuma ke Bangkok! Best!
# Bulan Ke-2 (Jun-2013):
  • Income (fast track + komisyen topup) 4 angka pertengahan, naik 6 kali ganda dari bulan lepas! Wow! Syukur...
  • Top Sponsor No.2 Syarikat, hadiah RM500 (bilangan direct sponsor 55 orang).
  • Trip percuma ke Umrah! Syukur Alhamdulillah!
  • Cabutan bertuah cap, payung, t-shirt, hp.
  • Yang best - kjah dapat bantu ramai orang, group dah cecah seribu orang hanya dalam masa 2 bulan! Semuanya di sebabkan bisnes ni mudah nak buat & mudah di duplikasi.
# Bulan Ke-3 (Jul-2013):
  • Income (fast track + komisyen topup) 4 angka penghujong, campur income bonus baru penajaan + untung runcit simkad = dah cecah 5 angka, naik 2 kali ganda dari bulan lepas! Bulan puasa buat bisnes networking income naik - wow ni!
  • Bilangan direct sponsor meningkat 71 orang, huuuu..., hadiah Hp Pearl Mini.
  • Highest Topup No.1 Syarikat, hadiah Hp Blackberry Z10, best!
  • Lagi Kak Jah dapat cabutan bertuah cap, payung, t-shirt, hp, cash RM1,000 & tablet!
  • Yang best - group terus bertambah, majoriti dapat income - beza banyak/sikit, cepat/lambat bergantong kepada usaha masing-masing, & dengan izinNya. Lagi best - 8 orang downlines Kak Jah jadi Service Center! Alhamdulillah!
  • Income Kak Jah & group tak dapat di tahan-tahan... sebab orang sentiasa guna hp & topup!

# Bulan Ke-4 (Aug-2013):

  • Income (KOMISYEN TOPUP SAHAJA) dah 5 angka! Ini baru betul income 5-angka sebulan PASIF, & insyaAllah meningkat… Campur income fast track + bonus baru penajaan + untung runcit simkad = rupanya dah  RM20ribu lebih sebulan dah! Bulan raya pun income naik buat bisnes networking - memang Wow betul lah ni!
  • Top Sponsor No.2 Syarikat, hadiah RM500 (Bilangan direct sponsor meningkat 105 orang, dasyat..., hadiah Hp Stealth.
  • Cabutan bertuah terus dapat - cap, payung, tshirt, & hp, hp… - dah 10 biji hp menang dah! Juga dapat dongle, & cash.
# Apa-apa pun yang penting, Kak Jah dah buka jalan & buktikan yang bisnes sekupang dua kupang ni pun boleh pergi laju kalau kita fokus melakukannya!

Ayuh, anda berada di dalam kerugian jika terus bertangguh, sebab anda tetap pakai handphone walaupun anda tak join! Jangan kata “No” tanpa anda check-it-out sendiri. Contact Kak Jah sekarang 019-310 5171 untuk nak tanya apa-apa atau nak join.


Kepada yang dah sambut tu, kita dah ada mesin atm pengeluar duit dah niii... tinggal nak cucuk (sponsoring) & picit (servicing) jer lagi... rugi kalau kita tak buat tak ambil duit tu... Wake-up & do it!

*****

Ok, cukoplah tu cerita details pasal pencapaian Kak Jah 4 bulan pertama, & juga summary 10 bulan pertama. Apa yang penting, Kak Jah dah buka jalan & buktikan yang bisnes sekupang dua kupang ni pun boleh pergi laju kalau kita buat dengan cara yang betul!

Ayuh, anda berada di dalam kerugian jika terus bertangguh, sebab anda tetap pakai handphone walaupun anda tak join! Jangan kata “No” tanpa anda check-it-out sendiri. Contact Kak Jah sekarang 019-310 5171 untuk nak tanya apa-apa atau nak join.


Kepada yang dah sambut tu, kita dah ada mesin atm pengeluar duit dah niii... tinggal nak cucuk (sponsoring) & picit (servicing) jer lagi... rugi kalau kita tak buat tak ambil duit tu... Wake-up & do it!

*****

Mesej KHAS IKHLAS dari Kak Jah…

Kepada LEADERS yang mempunyai RANGKAIAN atau STAF di bawah mereka especially leaders besar… biasanya kita ni POSITIF & BERTANGGUNGJAWAP orang nya…

Saya dengan rasa RENDAH HATI memohon anda CHECK-IT-OUT SENDIRI bisnes TuneTalk ToneExcel yang sedang nak pick-up ini… sekarang adalah TIMING YANG TEPAT! (jika anda check-it-out sendiri anda akan faham apa yang saya maksudkan timing tersebut..). JANGAN DENGAR CERITA DARI PIHAK KETIGA – sendiri dengar DIRECT. PERCAYA lah cakap saya jika anda tidak join pun, ramai di dalam rangkaian atau staf anda yang AKAN JOIN NANTI.. its just a matter of TIME.. No worries, bisnes ini sepatutnya TIDAK KONFLIK dengan mana-mana bisnes atau pekerjaan yang anda & rangkaian atau staf anda sedang lakukan sekarang sebab SEMUA ORANG PAKAI HANDPHONE, kalau TAK JOIN PUN TETAP PAKAI HP, BAIK JOIN – DAPAT JUGA BENEFITS nya & boleh buat DUIT. Kalau untuk anda dah cukop, buatlah untuk BANTU RANGKAIAN atau STAF anda.

Saya YAKIN, SEBAGAI LEADER (tidak kira kecil atau besar), kita tentu ada KEINGINAN NAK BANTU GROUP KITA baik yang rapat/loyal dengan kita atau yang biasa-biasa sahaja dengan kita, semua kita nak bantu. Jadi, saya MENYERU agar anda LUANGKAN SEDIKIT MASA BERHARGA ANDA, LAPANGKAN MINDA – GO CHECK-IT-OUT SENDIRI. DO IT NOT FOR YOU BUT FOR YOUR GROUP. HELP THEM! Kadang-kadang rangkaian atau staf kita tidak berani nak buat sebab mereka hormatkan kita & sayang pada kita, mereka takut kita tersinggung walaupun mereka SEBENARNYA MEMERLUKAN PELUANG INI. Jangan sia-siakan kepercayaan mereka & rasa hormat mereka pada kita sehingga kita TERLEPAS PANDANG akan keperluan mereka. ITS OK JIKA LEPAS CHECK-IT-OUT SENDIRI anda rasa tidak sesuai untuk anda & rangkaian atau staf anda, NO OBLIGATION lepas dengar ANDA SENDIRI DECIDE. Saya cuma mohon anda JANGAN MENOLAK TANPA TAHU CERITA SEBENAR/DETAILS… Kan kita ni orang-orang yang positif & bertanggungjawap!

*****

Jangan malu-malu untuk buat extra income.. kalau kita susah bukan ada orang lain yang nak tolong pun… Bangkit! Bangkit! Usah di kenang peristiwa yang lepas – baik kejayaan mahupun kegagalan, jadikan panduan & sempadan.. yang penting hidup hari ini & di masa akan datang.. Hidup kita, kita yang pilih, kita yang tentukan, kita yang usahakan, ofcourse dgn izinNya…

*****

"Wake up & dreams... :-)
Peluang dah ketuk depan pintu ni... cepat-cepat ler buka... orang lain yang Kak Jah introduce sama waktu dengan u dah laju dah ni.. orang di Sabah pun laju.. boleh buat online/offline, kak jah tolong tunjukajar..."

"We are not born to win or born to lose, but we are born to choose"


                                                             

Member Login


ID: 

Password:



Bil. Pengunjung:

140,798 ; 8-Apr-2014 ; 3.30am
Counter Start : 15/8/2011
Website Since : 2009
(105,001)

New Website : 23/9/2013


                                                             

Preview TTTE

# HQ Tone Excel Sri Petaling, KL

- Hari: Rabu 8.45pm & Ahad 2.15pm

- Contact: Kak Jah 019-310 5171,
Branch Cik Zaimah 011-1881 7710


# Ofis Cawangan Taman Kinrara, Puchong, Selangor

- Hari: Isnin 8.45mlm & Sabtu 2.30ptg

- Alamat: No.32C, Jalan TK 1/11A, Taman Kinrara, Seksyen 1, Batu 7 1/2, Jalan Puchong, 58200 PUCHONG (dekat Giant, sebaris Maybank, CIMB, Avon, atas Etiqa)


- Contact: Branch Marziah 017-290 2426

ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Taman Kinrara


# Ofis Cawangan Seri Kembangan, Selangor

- Hari: Jumaat 8.45mlm

- Alamat: 19-3, Jalan BPP 5/1, Bandar Putra Permai, 43300 Seri Kembangan (sebaris Hotel M Design, atas Restoran Thai Garden)


- Contact: Branch Farah 019-629 3868


# Ofis Cawangan Gombak, Selangor

- Hari: Isnin 8.45pm

- Alamat: No.5-2A, Jln GJ, Batu 5 1/2, Jln Gombak, 53100 KL (sebelah Masjid Al-Syakirin Gombak, 7-Eleven, sebelahnya kedai tinted kereta, atas Tkt 2).

- Contact: Branch Mejar Palil 019-667 2510


# Ofis Cawangan Wangsa Maju, Selangor

- Hari: Jumaat 8.45pm

- Alamat:

- Contact: Branch Aisya 011-1508 8304


# Ofis Cawangan Senawang, Negeri Sembilan

- Hari: Selasa 8.30mlm

- Alamat: No.41, Jalan Dataran Kemuning 2, Dataran Kemuning, 70450 Senawang (brsebelahan Klinik Kesihatan Senawang, brhadapan Restoran Sakura Kristal).

- Contact: Branch Azizi 018-351 0949
ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Senawang

# Ofis Cawangan Pasir Mas, Kelantan

- Hari: Jumaat 3 ptg

- Alamat: Centre Pasir Mas, Kg Kubang Pak Amin (bersebelahan Klinik Walinur Syifa).

- Contact: SC Razi 019-316 6181

ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Pasir Mas Launching


# Ofis Cawangan Wakaf Baru, Kelantan

- Hari:

- Alamat:

- Contact: Branch Aiman 017-222 9800


# Ofis Cawangan Sg Petani, Kedah

- Hari: Sabtu 8.30mlm


- Alamat: Pusat Perniagaan Zamrud (exit Sg Petani, bersebelahan Giant besar).


- Contact: SC Shaik 019-380 9537
ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Sg Petani


# Ofis Cawangan Tampoi, Johor

- Hari: Jumaat 8.45mlm


- Alamat: UDA Business Centre, Jalan Padi Emas, Bandar Baru UDA


- Contact: Branch Noorisham 019-767 5675

ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Tampoi


# Ofis Kak Jah & Cik Zaimah

- Hari: Isnin, Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad - 7 hari seminggu (call dulu sebelum nak datang), buka  siang malam...
ofis terlajak laris wow! haha...

- Alamat: Bandar Kinrara, BK9, 47180 Puchong


- Contact: Kak Jah 019-310 5171,
Branch Cik Zaimah 019-767 5675
ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Kak Jah & Zaimah


                                                             

Contact Persons Group Kak Jah/ BisnesJaya.com


Untuk join, sila hubungi Kak Jah atau Cik Zaimah atau rakaniaga JC/ SC/ BRANCH group Kak Jah/ BisnesJaya.com yang berhampiran dengan tempat anda.

Admin:


ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah & Zaimah

# Admin-1:
Kak Jah (Puchong) :
019-310 5171

   Founder/President BisnesJaya.com

   Pakar/MultiJutawan Network
   Marketing

# Admin-2:
Cik Zaimah (Serdang) : 011-1881 7710

   Vice President BisnesJaya.com
   Pakar Internet Bisnes & Strategi
   Media Sosial
Latar belakang Cik Zaimah:

Hampir semua orang tidak tahu Kak Jah mengenali Zaimah dah lama berbanding dengan kebanyakan orang yang Kak Jah kenal hanya di bisnes TE ini, juga di bisnes sebelum ini 
sahaja. Kak Jah kenal Zaimah time zaman Kak Jah kerja makan gaji sebagai vendor I.T. lagi, Kak Jah yang interview Zaimah & beliau berjaya menambat hati Kak Jah & mengatasi ramai candidates yang lain. Di situ pun dah nampak kelebihan beliau.

Dah kerja lepas tu berhenti, jadi pramugari, Kak Jah pun heran dah la ada master, kerja eksekutif, background lasak pernah jadi rotu di Universiti, tapi jadi pramugari, hmmm.. contradik betul... tapi dah tu minat dia suka jalan-jalan tengok negara orang, sukahati dia lah janji tak kacau orglain.

Beberapa tahun kemudian kami bertemu kembali, beliau dah kerja I.T. balik, beliau join bisnes Kak Jah sebelum ini, buat part-time, berjaya sampai ke tahap pangkat tertinggi Crown Manager! Cool... hebat!

Then kami terpisah lagi...

Last year kami berjumpa kembali. Kali ni beliau kerja dengan syarikat besar I.T lain, jawatan/gaji bagus. Beliau join bisnes TE ni. Mula-mula tak buat sangat, lama kelamaan nampak keseriousan beliau buat. Bila dah nampak beliau serious, & rasanya dah jodoh kami dipertemukan & dipisahkan beberapa kali, kali ni Kak Jah tak lepaskan beliau lagi, Kak Jah offer beliau sebagai bisnes partner Kak Jah, sebagai Vice President BisnesJaya.com. Bukan senang Kak Jah nak offer seseorang jadi bisnes partner Kak Jah kalau Kak Jah tak kenal & tak yakin dengan capability orang tuh!

Selain sebagai bisnes partner, banyak hal-hal diluar bisnes yang beliau bantu Kak Jah. Terimakasih sis Zaimah...

Kak Jah rasa tiada siapa yang boleh menafikan kehadiran awak mewarnai/ memeriahkan/ menaikkan rating TE di media sosial. Bagi Kak Jah awak layak dapat gelaran "Queen of Media Sosial TE". Tapi seperti biasa setiap kejayaan datang bersama cabaran - awak di marah-marah di fb, & macam-macam orang kata awak.
Orang memang suka pre-judge sis.. tambahan pula awak cantik, cik pulak tu, & bekas pramugari... lagi la....

Be strong my dear partner, yang penting apa yang awak tulis adalah perkara yang benar, tulislah ikut style awak, just be yourself.
Awak sangat unik & istimewa. Rempah-ratus perjalanan kehidupan awak yang pelbagai menjadikan awak luarbiasa hebat wow! I'm proud of u!

Siapa tak kenal rapat awak, memang tak tahu the other side of awak yang best tu... Saya tahu..... :)
~Luv u.



# Admin-3:
Abang Loqman :
010-541 5928
ToneExcel BisnesJaya - Cover New
Me & Hubby
The one & only... :)


Senarai BRANCH/ SC (Service Center)/ JC (Junior Center) Mengikut Negeri:

Sedang dikemaskini.....

>>Selangor

#Subang Jaya

#Klang

#Ampang Jaya

#Shah Alam

#Petaling Jaya

#Cheras

#Kajang

#Selayang Baru

#Rawang

#Taman Greenwood

#Semenyih

#Banting

#Balakong

#Gombak Setia

#Kuala Selangor

#Serendah

#Bukit Beruntung

#Pengkalan Kundang

#Jenjarom

#Sungai Besar

#Batu Arang

#Tanjung Sepat

#Kuang

#Kuala Kubu Baharu

#Batang Berjuntai

#Bandar Baru Salak Tinggi

#Sekinchan

#Sabak

#Tanjung Karang

#Beranang

#Sungai Pelek



>>Wilayah Persekutuan

#Kuala Lumpur

#Putrajaya

#Labuan


>>Negeri Sembilan

#Seremban

#Port Dickson

#Nilai

#Bahau

#Tampin

#Kuala Pilah


>>Melaka

#Bandaraya Melaka

#Bukit Baru

#Ayer Keroh

#Klebang

#Masjid Tanah

#Sungai Udang

#Batu Berendam

#Alor Gajah

#Bukit Rambai

#Ayer Molek

#Bemban

#Kuala Sungai Baru

#Pulau Sebang



>>Johor

#Johor Bahru

#Tebrau

#Pasir Gudang

#Bukit Indah

#Skudai

#Kluang

#Batu Pahat

#Muar

#Ulu Tiram

#Senai

#Segamat

#Kulai

#Kota Tinggi

#Pontian Kechil

#Tangkak

#Bukit Bakri

#Yong Peng

#Pekan Nenas

#Labis

#Mersing

#Simpang Renggam

#Parit Raja

#Kelapa Sawit

#Buloh Kasap

#Chaah



>>Pahang

#Kuantan

#Temerloh

#Bentong

#Mentakab

#Raub

#Jerantut

#Pekan

#Kuala Lipis

#Bandar Jengka

#Bukit Tinggi


>>Terengganu

#Kuala Terengganu

#Chukai

#Dungun

#Kerteh

#Kuala Berang

#Marang

#Paka

#Jerteh



>>Kelantan

#Kota Bharu

#Pangkal Kalong

#Tanah Merah

#Peringat

#Wakaf Baru

#Kadok

#Pasir Mas

#Gua Musang

#Kuala Krai

#Tumpat


>>Perak

#Ipoh

#Taiping

#Sitiawan

#Simpang Empat

#Teluk Intan

#Batu Gajah

#Lumut

#Kampung Koh

#Kuala Kangsar

#Sungai Siput Utara

#Tapah

#Bidor

#Parit Buntar

#Ayer Tawar

#Bagan Serai

#Tanjung Malim

#Lawan Kuda Baharu

#Pantai Remis

#Kampar



>>Kedah

#Sungai Petani

#Alor Setar

#Kulim


#Jitra

#Baling

#Pendang

#Langkawi

#Yan

#Sik

#Kuala Nerang

#Pokok Sena

#Bandar Baharu



>>Perlis

#Kangar

#Kuala Perlis


>>Penang

#Bukit Mertajam

#Georgetown

#Sungai Ara

#Gelugor

#Ayer Itam

#Butterworth

#Val d’Or

#Perai

#Nibong Tebal

#Permatang Pauh

#Tanjung Tokong

#Kepala Batas

#Tanjung Bungah

#Juru



>>Sabah

#Kota Kinabalu

#Sandakan

#Tawau

#Lahad Datu

#Keningau

#Putatan

#Donggongon

#Semporna

#Kudat

#Kunak

#Papar

#Ranau

#Beaufort

#Kinarut

#Kota Belud



>>Sarawak

#Kuching

#Miri

#Sibu

#Bintulu

#Limbang

#Sarikei

#Sri Aman

#Kapit

#Batu Delapan Bazaar

#Kota Samarahan




                                                             

Special Coaching Kak Jah

30-Nov-2013: HQ Sri Petaling

ToneExcel BisnesJaya - SCKJ-1
Special Coaching yang pertama Kak Jah di HQ Sri Petaling. Full house - 180 orang.

ToneExcel BisnesJaya - SCKJ-1 Photo

SCKJ HQ - To da moon... To da moon...
ToneExcel BisnesJaya - SCKJ-To Da Moon

Banyak kali dah buat SCKJ di seluruh Malaysia. Nanti masukkan gambar-gambar yang lain-lain...


                                                             

Previous Event:


Year 2014 – Roadshow

Di Bandar-Bandar utama di seluruh Malaysia... Full house... mendapat sambutan hangat... Ramai lagi orang tak tahu lagi ni... Market sangat fresh & besar. Timing yang tepat untuk join sekarang.

Utara - Penang, Kedah, Perlis

Selatan - Johor, Melaka, Negeri Sembilan

Pantai Timur - Kelantan, Terengganu, Pahang

Pantai Barat - Perak

Klang Valley - KL, Selangor

Sabah

Sarawak


Antara komen-komen:

...penuh sesak...

...penuh gilerrr... melimpah-limpah...

...kat luar ramai tak dapat masuk... melimpah ruah...

...Full house...


Gambar banyak sangat, Kak Jah letak yang the latest tour ajelah

 
<Gambar latest>





Inilah dia barisan tetap Le Tour De Borneo - diketuai oleh Executive Chairman Dato' Syed, Founder Mr Neilson, Directors - Mr Vincent, Lina, Mr Teh, Mr Robert; SIfu Mazelan, Abang Ishak, Kak Jah, Zaimah & Rosanne... Ke mana-mana kami bersembilan pergi bersama... hebat wow!

*****

Tune Talk - Air Asia Livery Launch (in Conjuction with Tune Talk 5th Year Celebration)
@ Sepang Aircraft Engineering, 16-Jan-2014

ToneExcel BisnesJaya - Livery AirAsia - Khairi Neilson
TE Founder Mr Neilson with Minister YB Khairy Jamaluddin

ToneExcel BisnesJaya - Livery AirAsia - Management
TE Top Management/Directors with TT CEO Jason Lo

dan jeng-jeng-jeng....
ToneExcel BisnesJaya - Livery AirAsia - BisnesJaya Logo
Fuh! Livery BisnesJaya.com pun ada... terbaek lah! Dream Big!
(Thanks Sis Zaimah @ RO, for the superb photo of the year!)
Halo Tan Sri Dr Tony Fernandes.... :-) You teach us to Dream Big! TQSM!


*****

3rd Anniversary TTTE
18-Okt-2013, Ipoh

Bestnya event Anniversary Syarikat TTTE di Ipoh 18-Oktober lepas, semuanya free - dinner, stay hotel, breakfast, & banyak cabutan bertuah - cash RM100/200/500/1,000, hp, airasia voucher, tablet, tv, ~100hadiah. Ada anugerah "Best Leadership 2013" hadiah RM500 & Tablet, Kak Jah menang bersama 15 orang, & anugerah utama "Most Outstanding Achiever 2013" hadiah Notebook & RM8,000 Kak Jah menang bersama Mazelan. Syukur baru 5 bulan dah dapat anugerah pencapaian tertinggi. Jom join & buat bersama-sama Kak Jah.


ToneExcel BisnesJaya - Ipoh Award Outstanding
Most Outstanding Achiever 2013

ToneExcel BisnesJaya - Ipoh Kak Jah
<Click Here: Video Sharing Kak Jah, Sept-2013: ToneExcel 3rd Anniversary, Ipoh>


ToneExcel BisnesJaya - Ipoh Award All
Best Leadership 2013

ToneExcel BisnesJaya - Ipoh with Zaimah

Banyak gambar sebenarnya.... nak letak semua penuh la website ni.....

*****

Sept-2013: Company Trip
Percutian Percuma ke Perth Australia

ToneExcel BisnesJaya - Perth

Best nyer mereka dapat pergi Perth... Kak Jah terlepas trip ni, masa join dah tarikh tutup bulan terakhir tak sempat nak fight. InsyaAllah next trip Kak Jah pasti sempat.


Apa-apa pun Kak Jah sempat qualified trip ke Bangkok, percuma... Ok la... Hujong tahun 2013 ni insyaAllah pergi.

Haaa... dah pegi Bangkok dah...
8 hingga 12-Nov-2013

ToneExcel BisnesJaya - Bangkok Actual


Kak Jah juga qualified trip percuma ke Umrah. Syukur... Kepada rakaniaga yang masih belum qualified, anda masih sempat lagi berusaha untuk layak, tarikh tutupnya adalah pada Jun-2014. Jom kita pergi sama-sama ramai-ramai. Kalau boleh jangan ada seorang pun yang tertinggal. Nak layak senang jer - komisyen topup u cecah rm1,000 sebulan in any month. Itu aje syaratnya! Senang sangat...

ToneExcel BisnesJaya - Umrah


Ada satu lagi... ini extra best... mana tak nya, selama ni sebelum join TTTE Kak Jah pakai telco C lebih 20 tahun - tak dapat apa pun yang best, tapi kini tidak lagi... bila Kak Jah tukar, pakai TTTE, hanya dalam masa 5 bulan sahaja (bil/topup Kak Jah memang tinggi sebab Kak Jah selalu hubungi prospek & downlines Kak Jah yang ramai tu, ribu-ribu) - Kak Jah dah qualified tukar points dengan tiket kapalterbang AirAsia ke Gold Coast, percuma! Yes Gold Coast percuma... sapa nak bagi beb... Hmmm... kalau lah Kak Jah tukar 20 tahun yang lepas, berapa banyak kali Kak Jah boleh round the world ke mana-mana destinasi yang AirAsia pergi! Huh! Tapi errrr.... 20 tahun yang lepas program WOW ni belum ada lagi la.... apa darrrr... kikiki...

ToneExcel BisnesJaya - Gold Coast
Ok Gold Coast, here Kak Jah comes...
Eh, tak boleh pergi lagi la, en. suami ku belum qualified lagi... cepat la bang... or abang bayar jer la sendiri tambang tu... hahaha... Oh, anak-anak pun nak ikut jugak ni... pedehal, duit bonus 11hb/ 21hb/ 25hb/ 31hb setiap bulan kan ada :-) & InsyaAllah terus meningkat... amin...


                                                             

Galeri BisnesJaya:


*Aktiviti banyak sangat, gambar pun banyak, tunjuk yang the latest jer la... nanti penuh webiste ni :)

Majlis Iftar BisnesJaya.com Bersama Anak Yatim, Julai-2014

ToneExcel BisnesJaya - Iftar-1
Niat ku dari mula-mula buat bisnes ni tahun lepas - nanti bulan puasa nak buat majlis iftar bersama anak yatim & nak sedekah kepada mereka.... alhamdulillah tercapai.... Tersentuh hati & insaf tengok anak-anak ni...
Di majlis ini juga Kak Jah ambil kesempatan bagi cenderahati kepada leader-leader Kak Jah/ BisnesJaya.
Syukur dapat melaksanakan niat tersebut, rm20ribu terasa nikmat tangan yang memberi....


Hari Ibu, di Restoran Datuk Khaty, Mei-2014.
ALhamdulillah Kak Jah dapat bagi sumbangan rm15 ribu kepada ibu tunggal & anak yatim, syukur.....
ToneExcel BisnesJaya - Datuk Khaty - Hari Ibu


Pelancaran Branch Ofis Pasir Mas kepunyaan Cik Zaimah, Ustz Razi, & Ckgu Azhani.
Syukur niat lama Kak Jah semasa di bisnes lama nak derma rm10ribu ke Tahfiz - terlaksana di bisnes TE....
ToneExcel BisnesJaya - Branch Ofis Pasir Mas - Tahfiz


Gambar & aktiviti yang lain-lain akan di update kemudian.....
.....



                                                             

Santai-Santai
:

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

ToneExcel BisnesJaya - Raya 2014 Home
Raya tahun ini istimewa... adindaku Cik Zaimah beraya bersama... :)
I will remember this moments... Njoy the journey.....

Lepas bisnes, cuti di Penang, Jun-2014:
ToneExcel BisnesJaya - Penang-Spa

Jalan-jalan cari makan, di Kelantan
ToneExcel BisnesJaya - Makan-Maggie Ketam
Maggie Ketam

Trip ke Utara, singgah di Teluk Cempedak
ToneExcel BisnesJaya - Santai - Teluk Cempedak

My 1st Anniversary in TE, Mei-2014:
ToneExcel BisnesJaya - My 1st Anniv-Cake

Bawa my partner branch cik Zaimah, pergi tengok orang yang dia nak pinang, eh orang yang dia minat... hehe
ToneExcel BisnesJaya - Anuar Zain - Selfie
Sempat dapat selfie lagi tuuuuu....... ;)

Kak Jah gi tengok konsert teater awie, ziana, & era....
ToneExcel BisnesJaya - Awie
Kak Jah minat kat Awie..... heeeee best nyer dapat gambar ngan awie ;)

Time can never mend.....
ToneExcel BisnesJaya - Tag Heuer
Sopping jam...

My 2 BFF:
ToneExcel BisnesJaya - My 2 BFF
Sis Lela & Sis Zaimah.... Love both u sis.....

Jalan2 cari makan KL, Cik Zaimah belanja Kak Jah makan lobster.... sedapppp..... asyik belanja makan jerrrrr... mana tak semakin gemuk.... bukan Kak Jah shj, Cik Zaimah pun sama tambah mok :)
ToneExcel BisnesJaya - Santai - Lobster

Jalan-jalan dengan hubby, anak2, & maids...
ToneExcel BisnesJaya - USS

12345678901234567890123456789012
                                                             
Kisah Kejayaan Kak Jah di bisnes sebelum ini iaitu Score A Program (summary):
  • Bulan pertama berhenti kerja (Mac-2009), bulan ke-2 (Apr-2009) income RMBerbelas ribu sebulan (sama macam pendapatan masa kerja makan gaji selama 20 tahun). Bulan ke-3 (Mei-2009) income RM23 ribu sebulan, bulan ke-4 (Jun-2009) RM30 ribu sebulan, bulan ke-5 (Jul-2009) RM60 ribu sebulan.
  • Bulan ke-7 (Sept-2009), masuk dalam KMC (KENSHIDO MILLIONAIRE CLUB)!
  • Bulan Oct-2009, dinobatkan sebagai TOP-1 INCOME EARNER (selepas Jutawan) & TOP-SPONSOR No.1.
Score A BisnesJaya - MMB2 TIE
  • Bulan Dec-2009 (bulan KESEPULOH di dalam bisnes ini), CAPAI SEMUA DI “HALL-OF-FAME” bermula dgn 'Top Sponsor', 'Top Income Earner', 'Elite Club', 'Millionaire Club' dan 'Crown Manager'.  Juga melahirkan Berpuloh-Puloh orang di bawah rangkaian, berpendapatan 5 Angka Sebulan, dan Seorang Millionaire Earner, hanya dalam masa beberapa bulan sahaja.
  • Dalam masa 13 Bulan Sahaja (Mac-2009 hingga Apr-2010), menjadi JUTAWAN WANITA PERTAMA di dalam program ini dan juga Jutawan Yang Pantas!
  • Pada Bulan Jun-2010, dinobatkan sebagai JUTAWAN WANITA PERTAMA, TOP-1 INCOME EARNER (selepas Jutawan Pertama) dan juga TOP-SPONSOR No.1 sekali lagi!
Score A BisnesJaya - MMB3 KMC
  • Pada 7 & 15-Mei-2011, dinobatkan sebagai MMC (MULTI-MILLIONAIRE CLUB), Rangking ke-2. & Hanya mengambil masa 23 bulan untuk jadi Multi-Jutawan! (Multi-Jutawan Wanita Pertama & Multi-Jutawan Wanita Terpantas).
Score A BisnesJaya - MMB5 MMC
  • Di dalam rangkaian beliau KJJ telah lahir 9 orang ke ‘Kelab Multi/Jutawan/Qualifier’, pulohan orang berpendapatan 5 angka sebulan, & ratusan orang 4 angka sebulan.
  • Pada Nov-2012, organised by MLM Toper at PWTC, dari semua syarikat MLM di seluruh Malaysia, beliau terpilih bersama 11 orang Jutawan MLM yang lain mendapat anugerah "Million Dolar Independent Enterpreneur” (M$IE).
Score A BisnesJaya - MDIE


Kisah Kejayaan Kak Jah di Majalah/Buku:

Score A BisnesJaya - Potensi
Majalah Potensi (Aug-2010)

Score A BisnesJaya - Media Sukses

Malajah Media Sukses (Feb-2012)
Score A BisnesJaya - MDIE Buku

Buku Million Dolar Independent Enterpreneur (Nov-2012)

*****

Kak Jah bersama PM & Menteri

Score A BisnesJaya - With PM

Score A BisnesJaya - With Minister-Noh

Score A BisnesJaya - With Minister-Sabri

Score A BisnesJaya - With Minister-Belia

*****

Kenangan SAMA-VI: Stadium Melawati, Shah Alam, Mei-2012

Perhimpunan lebih 8 ribu orang networkers!

Score A BisnesJaya - 519 Stadium

Habis 1 Stadium Kak Jah suruh buat Langkah 1, Langkah 2, Duplikasi. Hihi...

Score A BisnesJaya - 519 Langkah 1



                                                             

Kehidupan Kak Jah


Bersama kereta:

Score A BisnesJaya - Kereta
Kereta baru saya BMW X5 berharga lebih setengah juta ringgit hasil bisnes Score A selama setahun (Feb-2010).
*Ini gambar Okt-2012.


Ini pula rumah baru saya:

Score A BisnesJaya - Rumah Bangi
Sebuah rumah berkembar 2 1/2 tingkat berharga lebih satu juta ringgit. Dah siap awal tahun 2012.
*Rumah ini tidak diduduki... for sale :)

Rumah banglo saya, dah siap pertengahan tahun 2012.
*Gambar: Tak perlu tunjuk lah :-)
Dah duduk sejak Feb-2013.


Pergi Melancong.....

Score A BisnesJaya - Paris Eiffel
During my birthday ;)


Bukan itu sahaja...

...Saya tiada lagi hutang (except car & housing loan yg tak akan habis pun),

...Saya bagi lebih pada orang tersayang,

...Saya bantu orang susah,

...Saya mengubah ramai lagi kehidupan di bawah rangkaian saya yang mendapat pendapatan extra.

Teman-teman sedarlah,

Plan A anda iaitu apa yang anda buat sekarang, tidak memungkinkan anda mencapai impian anda. Peluang dah datang depan mata, tuhan dah bagi, peluang best-best datang jarang-jarang sangat dalam hidup. Sambut lah peluang yang wow ini.
~Ikhlas, Kak Jah


                                                            

Mutiara Kata Pilihan

BisnesJaya Quote - Believe

BisnesJaya Quote - You Want

BisnesJaya Quote - Hire U

BisnesJaya Quote - Oprah

BisnesJaya Quote - U Obstacle

BisnesJaya Quote - Build Nw

BisnesJaya Quote - Why NM

Robert T.Kiyosaki pun recommend Network Marketing.


<Click Here for video Why Network Marketing>


                                                            

Kak Jah di Preview:

Kata-kata keramat Kak Jah:

"Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni... Tinggal nak GALI saja lagi... Anda boleh pilih gali guna tangan ke, atau pilih gali guna penyodok ke, tapi Kak Jah dah jumpa lubok emas ni, Kak Jah tak tangguh-tangguh lagi, Kak Jah tak toleh ke belakang lagi, Kak Jah pilih gali guna cara yang CEPAT, MUDAH, & DAPAT BANYAK, Kak Jah pilih gali guna TRAKTORRRRR!!!!!

Ayuh teman-teman semua, BANGKITLAH, BANGKITLAH, SAMBUT lah PELUANG yang LUARBIASA HEBAT WOW ini, Kak Jah dah pun menyambutnya, hanya BEBERAPA BULAN sahaja, ramai KEHIDUPAN orang yang lain sekarang telah pun BERUBAH .

Kak Jah jumpa anda yang sambut peluang ini, & buat betul-betul ikut sistem, Kak Jah jumpa anda di Puncak Multi-Jutawan!

Sekian, Terima Kasih"

*****

Very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan!

Tune Talk Tone Excel Memang Betul-Betul WOW!

ToneExcel BisnesJaya - Kak Jah Cover

Jom... sama-sama jadi multijutawan! Buat aje... G1B1!

                                                            

#Pray for MH370
ToneExcel BisnesJaya - #MH370


#Pray for MH17


#Pray for GAZA













































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Hakcipta Terpelihara © 2014 www.bisnesjaya.com

Dilarang mengeluar ulang atau menggunakan mana-mana kandungan laman ini dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada elektronik, cetak, mekanik, fotokopi, rakaman atau pengstoran maklumat termasuk sistem dapat kembali tanpa kebenaran bertulis Pn Jahlilawati Abu Bakar @ Kak Jah, Founder/President BisnesJaya.com, Pakar/Multi-Jutawan Network Marketing.
Disclaimer: Ini adalah website persendirian saya. Website rasmi syarikat di www.toneexcel.com